Dilema cumparatorului

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
stefan.b

Dilema cumparatorului

Mesaj de stefan.b »

Salutari dragi cunoscatori,

As dori sa imi oferiti un sfat in ale orologiei. M-am hotarat sa achizitionez un ceas. La inceput am fost tentat sa achizitionez un ceas quartz Tissot cronograf intr-un price range de 1.400-1.600 dar nu am respect deplin mecanismelor quartz si m-am gandit ca daca tot fac o investie macar sa fie intr-un ceas automatic, care sa imi faca o deosebita placere sa il port zilnic.

Am in vizor si am probat la cellini un Tissot Visodate T019.430.16.051.01 ( cu mecanism : 2836-2) la 2.200ron

la kathos un Mido Baroncelli M8600.4.18.8 (nu am gasit ce tip de mecanism eta foloseste) la 2.200ron

kathos un Hamilton probabil Jazzmaster tot automatic cu un design asemanator celui de la Mido doar la un pret mai scazut datorita reducerii adica de la 2.200 la >> 1.990ron. Am fost hipnotizat si de un ceas hamilton Khaki tot automatic dar nu am apucat sa intreb pretul, probabil fiind mult peste 2.200.

Si in timp ce ieseam din magazin am observat un ceas Longines: La Grande Classique de Longines L4.766.4.71.6 doar ca avea bratara din piele. Singurul "defect" era faptul ca avea mecanism quartz, motiv pentru care era si la un pret de 2.250ron.

Eram hotarat sa platesc mai multi bani pentru placerea de a avea un mecanism automatic, dar calibrul marcii Longines m-a facut sa uit ca este quartz si ca are un design cat se poate de clasic si simplu.

Ce sfaturi puteti sa imi oferiti? Sa raman pe idea de mecanism automatic, pentru ca si-ar merita mai mult investitia, sau sa fiu vrajit de Longines in ciuda faptului ca are un mecanism quartz? Si daca ar fi automatic spre care din cele de sus sa tind?
stefan.b

Re: Dilema cumparatorului

Mesaj de stefan.b »

Damit, nu pot edita mesaje.. orologeriei..
cezzar

Mesaj de cezzar »

in primul rand conteaza foarte mult pentru ce vrei sa-l iei. daca il iei pentru activitati gen office mergi pe automatic (la banii astia e pacat sa iei quartz)... daca vrei sa-l folosesti si la chestii gen sporturi, plimbari cu bicicleta ia quartzul fiindca automaticului nu-i fac bine socurile... iar daca iei quartz pana la urma, se gasesc ceasuri la fel de bune la un pret mai mic, nu trebuie sa dai 2000 de ron pe un quartz bun...
stefan.b

Mesaj de stefan.b »

Ceasul care doresc sa-l achizitionez nu il voi folosi niciodata in activitati sport, pentru asta am un Swatch si nu prea as urma o tinuta sport cu oricare din ceasurile enumerate, poate gresesc dar le consider mult mai potrivite pentru o tinuta casual, eleganta dar niciodata sport.
cezzar

Mesaj de cezzar »

in cazul asta eu as merge pe automatic....
Zar

Mesaj de Zar »

Certina - DS1 (ETA 2824-2) : http://www.certina.com/Collection/Gent- ... .aspx?pi=1 :arrow:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
stefan.b

Mesaj de stefan.b »

Am cautat prin magazine ceasul recomandat Zar, dar din pacate am avut ghinionul sa nu il gasesc. Am sa merg si maine prin mall Vitan, Plaza etc. dar in cazul ca nu il gasesc cele enumerate de mine mai sus si probate nici o varianta nu este buna?
Zar

Mesaj de Zar »

Sapt. trecuta il avea la BB-Unirea. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Pret apx. 2000 lei. :)
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. quartz - cea mai buna alegere la acest pret : Citizen - Exceed cal. E510 (HEQ + PC). :!: :wink:

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Sau (mai ieftin) oricare Seiko - 8FXX. :)
AR1070-56E
catalinus

Mesaj de catalinus »

stefan.b scrie: ... dar nu am respect deplin mecanismelor quartz si m-am gandit ca daca tot fac o investie macar sa fie intr-un ceas automatic ...
Mai intai eu mi-as clarifica partea asta - pentru ca daca exista ceva care iti spune ca e inferior treaba asta o sa te 'zumzaie' la cap chiar daca este nu numai nejustificata, dar de fapt tehnic chiar absolut opus cu realitatea ...

Eu am platit mai putin de 2000 RON pe fiecare din cele doua modele discutate la

http://caranfil.org/harrison/harrison_legacy_ro.html

deci pretul nu este mic. Pe de alta parte nu exista decat 1 an de garantie internationala si pretul a cam urcat intre timp pentru cele ramase 'pe stoc' (ambele modele devenind intre timp ultra-rare) ...
stefan.b

Mesaj de stefan.b »

Deci consideri ca totusi nu ar fi o investitie proasta in Longine, in ciuda faptului ca este un mecanism quartz mai putin elaborios decat cel automatic. Iar in legatura cu ceasurile prezentate mai sus cu exceptia celui Certina, nu gasesc o atractie estetica prea mare, aici probabil tine de gust.
sicone

Mesaj de sicone »

ia-ti un orient mako 2 ,200 metri rezistent, plus precizie si costa cam 500 si e la fel de bun ca longines sau tissot etc
Scrie răspuns