Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
meter

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de meter »

Cred ca articolul este apropiat de realitatea romaneasca. 99% din populatie cumpara ceasuri de la piata cu 15-20 lei. E drama micului meserias. Presupun ca si d-nul Burlan face lucrari pentru care este supracalificat ( de exemplu schimbul de baterii ), pentru ca trebuie sa asigure incasari pentru viata de zi cu zi, inclusiv stagiile de pregatire la scolile de ceasornicarie.
E normal daca articolul apare pe un site nespecializat, ca prezinta o situatie considerata interesanta de catre autor, mai ales din punct de vedere sociologic. In Romania, din pacate massmedia se ocupa doar de extreme ( VIP-urile si mocirla ). Din pacate acest lucru este adevarat si cazul revistei Temporis. Intre cunostintele mele nimeni nu are un ceas mai scump de 200 euro, sau masina peste 12000 euro. Acest nivel al produselor nu este interesant pentru presa.
rubin

Mesaj de rubin »

Scoupi scrie:Se preconizeaza lansarea noului chronograph, in sfarsit. De cand s-a lansat 8500 se auzeau zvonuri legate de un nou chronograph co-axial, acest intreviu arata ca au mecanismul, trebuie probabil sa mai faca niste retusari si dupa aia il lanseaza. Pretul din pacate cred ca va fi exorbitiv, sa vedem si cum va arata ceasul.
Multumesc Bograd pentru informatie.
Cuvantul exorbitiv e nou in vocabular !
Trebuie mentionata sursa si prezentat brevetul :wink:
Sau bongiorno....
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

De acord cu meter, numai ca in articolul respectiv este prea putina sociologie ... poate, cel mult, o analiza (lucida?) la nivelul simtului comun.
In orice caz, in afara de indivizii din generatiile mai varstnice (40+) ceilalti nu poarta ceasuri vintage, indiferent de cum ar arata. Cu femeiele problema este si mai acuta ...
O chifla lucioasa cumparata de la piata cu 15 lei (juma' de kil de salam mai pricopsit) asigura, in viziunea posesorului, nu nevoia de a sti cat este ceasul, ci nevoia sociala de iesire din anonimat, de "recunoastere" ... asa cum vede el lumea si strucutrarea relatiilor sociale .... S-a dus poleiu' de pe chifla - alta la rand ...
Din pacate exista si multi snobi, cu portofelu' gros (si nu numai) care-si cumpara adevarate timepieces pe care nu-s in stare sa le aprecieze, sau indivizi cu bani muuuulti, care-si cumpara si poarta un Japona sau mai stiu eu ce ... Ii prefer, totusi, pe acestia celor cu fake-uri gen PP, Vacheron, Omega, Rolex ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
rubin

Mesaj de rubin »

De ce nu mai putem edita in 20 minute propriile postari ?
Sau bongiorno....
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

Salut

A aparut de cateva zile noul numar(15) la revista Temporis. Interesant numar, dedicat in mare parte lui N.G.Hayek.
Dean

Mesaj de Dean »

Time-Time scrie:Salut

A aparut de cateva zile noul numar(15) la revista Temporis. Interesant numar, dedicat in mare parte lui N.G.Hayek.
Salut Time-Time, cum ti s-a parut mai in detaliu numarul? Si bineinteles, cum vi s-a parut voua, tuturor?
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

Salut

Nr. 15 al revistei Temporis este ok si-a pastrat aceasi nota, stiri interesante...lansarea unor noi modele, dar asa cum a fost trecut si titlul Editie de colectie se datoreaza din pacate pierderii Regelui. Toate interviurile avute de redactia acestei reviste cu N.G.Hayek sunt un adevarat suces in materie. Dezvaluirile acestuia, care sunt cunoscute in mare parte de colegii forumisti, sunt fascinante (salvarea Omega, topul manufacturilor, renasterea industriei orologera elvetiana.......). Concluzia: o revista buna, care merita citita, dat fiind faptul ca este si singura pe piata de acest profil.

Cu stima
CRM

Mesaj de CRM »

stie cineva pe ce canale este distribuita aceasta revista? eu am intrebat la cateva chioscuri din cluj-napoca si nu prea stiau despre ce e vorba... :?
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

CRM scrie:stie cineva pe ce canale este distribuita aceasta revista? eu am intrebat la cateva chioscuri din cluj-napoca si nu prea stiau despre ce e vorba... :?
Oficial cred ca doar reteaua INMEDIO este distribuitor dar se mai gasesc si pe la unele chisoscuri. Magazinele inmedio se gasesc prin mall-uri sau la aeroport.
eugenm

Mesaj de eugenm »

Vorbea cineva de Maurice Lacroix Memoire, al carui complicatie este intradevar deosebita, dar nimeni nu vorbeste despre noul lor model Regulateur Roue Carree cu mecanism in-house ML153 care este absolut superb : indicarea orelor se face cu ajutorul unei rotite patrate (prima cu acest design din lume) ce este antrenata de o rotita "foaie de trifoi" in dreptul orei 12, indicatorul minutelor central, scundarul este dispus la ora 6 si un indicator pentr rezerva de putere la ora 3. Ceasul are diametrul de 43,5mm, cristal safir cu tratament anti reflexiv.

http://www.youtube.com/watch?v=TMUMscsuO4Y
bograd

Mesaj de bograd »

S-a vorbit mai in spate.
eugenm

Mesaj de eugenm »

Din pacate nu s-a vorbit mai in spate (poate in alt post) !
User
Membru Special

Mesaj de User »

eugenm scrie: ... indicarea orelor se face cu ajutorul unei rotite patrate (prima cu acest design din lume)
eu tin minte ca am mai vazut undeva roti patrate, tot intr-un ceas, dar nu mai tin minte unde ca sa pot arata o poza.

cautand putin am gasit ceva:

un alt exemplu care sustine ca ar fi primul din lume : Artya Coup de Foudre
a new movement with the first in the history of watchmaking square wheel created in the workshops of Artya.
dar in alta parte tot despre Artya
square-shaped gears, developed by Mr. Pascal Winkler, the renowned HES Professor of micro-technical engineering at the HEArc, located in Le Locle, Switzerland
iar intr-un articol datand din septembrie 2009 gasiti mai multe detalii despre rotile patrate
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

iar stirea cu Maurice Lacroix - Masterpiece Regulateur Roue Carree este datata martie 2010.

iar pe forum s-a mai discutat aici
Imagine
bograd

Mesaj de bograd »

Pagina 10
eugenm

Mesaj de eugenm »

Eu vad lucrurile altfel, un post de tipul "ML reinventeaza roata patrata" si cu o poza atasata nu se numeste ca s-a mai dicutat. Presupunem ca am vazut acest ceas si vreau sa alfu mai multe pareri (ca sa nu spun informatii) despre el si intru pe forumul ceasornicar.ro si dau un search pentru Maurice Lacroix ML153 sau Regulateur Roue Carree, nu cred ca postul cu ML reinventeaza roata va fi gasit. De asemenea daca cineva citeste 10 pagini din 15 si postul tot ce afla, de fapt vede, este o poza.
In cea ce priveste modelul Artya Coup de Foudre, vorbim tot de anul 2010, deci nu este foarte clar care dintre cei doi este primul care a manufacturat o roata patrata, ML153 sau Coup de Foudre . Ce este clar este faptul ca ML astepta sa primeasca oficial patentul pentru acest mecanism.
In ceea ce priveste articolul din 2009 eu unul nu vad nici o roata patrata.

Dar daca acest thred se limiteaza doar la a anunta sec noutati de ce nu s-a anuntat mecanismul automatic dezvoltat in-house de Cartier 1904-PS ce inglobeaza cateva noutati montat in modelul Calibre de Cartier :
http://www.youtube.com/watch?v=DqF__nNd ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=84PtPrKr ... r_embedded

Sau despre indrazneata incercare a lui Tag Heurer de a inlocui arcul mecanic cu un sistem de magneti, numita Pendulum Concept :
http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... /index.lbl
Scrie răspuns