Rolex Daytona - Fals sau nu
-
cetateanpoznas
Re: Ultima achizitie
Mai cauta.cetateanpoznas scrie:replica ?
Se pare ca s-au sters ultimele posturi de la threadul asta. Am avut o intelegere cu bbcbbc, mai este valabila? Daca mai e, il rog pe bbcbbc sa posteze
Pentru cei care nu stiu, user-ul bbcbbc si-a exprimat parerea ca Daytona postat de mine ceva mai sus ar fi replica, si a avut loc o mica discutie care s-a pierdut (au fost probleme cu forumul).
Discutia a fost cam asa (pe scurt):
bbcbbc - replica, desigur, a se observa dispunerea cadranelor mici
eu - nu e indicat sa faci comentarii daca nu te pricepi
bbcbbc - asta e parerea mea, demonstreaza ca nu am dreptate
eu - nu fac demonstratii decat daca esti de acord sa-ti dai "ban" 2 ani de pe forum daca e autentic ceasul
bbcbbc - sunt de acord, merg pana la capat ca sunt in zodia Berbecului
I-am trimis un PM lui bbcbbc dar nu a raspuns. Il rog frumos sa confirme intelegerea ca sa fac demonstratia.
Ori daca s-a razgandit si nu mai e de acord cu intelegerea ar fi elegant sa-si ceara scuze pentru ofensa
Discutia a fost cam asa (pe scurt):
bbcbbc - replica, desigur, a se observa dispunerea cadranelor mici
eu - nu e indicat sa faci comentarii daca nu te pricepi
bbcbbc - asta e parerea mea, demonstreaza ca nu am dreptate
eu - nu fac demonstratii decat daca esti de acord sa-ti dai "ban" 2 ani de pe forum daca e autentic ceasul
bbcbbc - sunt de acord, merg pana la capat ca sunt in zodia Berbecului
I-am trimis un PM lui bbcbbc dar nu a raspuns. Il rog frumos sa confirme intelegerea ca sa fac demonstratia.
Ori daca s-a razgandit si nu mai e de acord cu intelegerea ar fi elegant sa-si ceara scuze pentru ofensa
avand in vedere ca am vorbit cu bbcbbc, el avand probleme in a intra pe forum, te anunt ca in urma discutiei, eu am inteles ca el - bbcbbc este de acord cu intelegerea cu tine.
Aha, OK, atunci ma apuc sa fac demonstatiauser scrie:avand in vedere ca am vorbit cu bbcbbc, el avand probleme in a intra pe forum, te anunt ca in urma discutiei, eu am inteles ca el - bbcbbc este de acord cu intelegerea cu tine.
OK, hai sa incep cel mai lung post al meu pe forumul asta. Nu e genul meu sa demonstrez ceva cuiva, in general mi se rupe (scuze pentru expresia prea colocviala) de parerile mai mult sau mai putin gresite ale unora, mai ales ca nici nu-mi place sa pierd timp scriind posturi lungi. In fine, fac o exceptie 
Am cumparat ceasul de pe Ebay, la un pret acceptabil, de la un seller cu referinte bune si care are si un website OK.. As fi putut gasi Daytona noi mai ieftine (o idee) dar mi-a fost frica sa nu iau teapa. Factura de la Ebay este mai jos (am innegrit detaliile care ar fi putut sa duca la date oarecum confidentiale, nu pun nimic cu caracter prea personal pe forumuri):

Acum sa pun cateva poze cu cutia, cardul etc.:

Unele poze sunt putin tremurate, asa ca nu se pot citi detalii ca seria ceasului, numele vanzatorului etc. Oricum, daca pozele ar fi fost clare as fi sters eu detaliile alea
Pe fata card-ului este trecuta seria ceasului: V84xxxx. Pe spatele card-ului sunt scrise numele cumparatorului si adresa, numele dealer-ului (elvetian), data cumpararii (11.12.2009).
Port-card-ul (ca sa-i zic asa) este din piele... Sau daca nu e din piele, l-au dat cu un parfum cu miros de piele
Am incercat sa fac poze la holograma de la "Seal Tag", dar nu reusesc mai mult de atat:

Ceasul a venit ambalat foarte bine intr-un pachet mare. Ca o curiozitate, cand am deschis pachetul, am sapat printre pufuleti dupa cutie, am desfacut cutia si ceasul... ceasul nu era! Cutia era goala. Mai caut printre pufuleti, impacientat, si gasesc ceasul intr-o alta cutie mai mica, invelit bine cu polistiren. Din pacate nu am facut poze cu ceasul asa cum a venit, nu mi-a trecut prin cap ca va trebui sa-i arat dovezi lui bbcbbc. Oricum, tin sa spun ca avea pe el mai multe plastice decat am vazut la alte ceasuri noi (Omega, Longines).
Asa, deci incep sa ma uit la ceas, sa-l pipai, totul parea OK. Ii dau plasticele jos si ii ajustez bratara, eram grabit sa plec la munte si nu puteam sa las ceasul acasa
In urmatoarele 3 zile nu am avut timp sa mai uit cu atentie la ceas, dar am remarcat ca bratara nu avea niciun marcaj pe interior la end-link-uri. Eu stiam ca la Rolex bratarile cam au marcaje, si chestia asta m-a intrigat un pic. Oricum, prea ingrijorat de autenticitatea lui nu eram, bratara era perfecta, finisarile mi se pareau foarte bune. Rolex-ul meu nu mirosea deloc a fake.
Cand ajung acasa, dupa cele 3 zile, incep sa caut pe net informatii detaliate despre Daytona si am gasit cateva inadvertente, dar in final m-am lamurit. Ceasul meu a avut un plastic la caseback, dar nu era nicio holograma pe el, cum spuneau unii ca ar trebui sa fie. Tot citind pe fel de fel de site-uri, am gasit in final ca modelele de dupa 2007 nu mai au holograma pe fund. Bun, acum ramanea sa vad cu bratara, care nu avea niciun insemn la endlink-uri (parca asa se cheama). M-am uitat la poze cu bratari si asa era, cele de tip nou nu aveau niciun insemn la endlink. Mai jos pun poze atat cu bratara mea cat si cu o bratara identica (de pe rolexforums.com):

Bratarile sunt identice. La bratara de pe rolexforums.com se vede in ultima poza ca seria este trecuta la locul de prindere pe ceas, negasindu-se in niciun alt loc.
Acum stateam in cumpana daca sa-i desfac bratara ca sa verific carcasa intre anse. Intr-o parte a carcasei ar fi trebuit sa fie seria si in cealalta parte ceva cu "rolex desgin bla-bla". Intre timp incep sa ma uit cu lupa la ceas, urmaresc miscarea secundarului, ma uit la detalii pe cadran etc. si... gasesc ceva
In dreptul orei 6, pe mantinela aia pe care scrie ROLEX ROLEX ROLEX, era trecuta cu caractere mici seria ceasului (V84xxxx), aceeasi serie care se gaseste si pe card. Well, din momentul acela am fost 100% sigur ca totul e OK si nu are rost sa mai dezmembrez ceasul. Acea serie (V84xxxx) se vede in poza de mai jos:

Acum sa trec la explicarea cadranului. Mai jos este cadranul de la Rolex-ul meu:

Si asta e cadranul unui Rolex 116520 de pe http://www.swissmade.com (ne putem uita si pe http://www.rolex.com dar la modelul116520 cu cadran alb, nu l-au pus pe site si pe cel cu cadran negru):

bbcbbc spunea "A se observa dispunerea cadranelor mici." Pai hai sa observam, sunt dispuse identic
Presupun ca bbcbbc s-a uitat la modelul 16520 (cel de dinainte de anul 2000, cu El Primero). La modelul 116520 cadranele mici din lateral sunt puse mai sus decat la 16520. De asemenea, si inscrisul ROLEX este pozitionat mai sus decat la modelul anterior. Ceea ce nu stiu este daca schimbarile astea la cadran au fost facute exact in anul 2000 (cand a aparut 116520) sau ulterior. Imi e lene sa sap mai mult, si nici nu cred ca are importanta. Modelele actuale de Daytona au cadranele in acest fel, si asta conteaza.
Si acum sa vedem un fake ( de la ceasuridemana.ro ):

Toate fake-urile astea pe care le-am gasit pe net aveau cadranul ca la modelul vechi, bratara tot ca la modelul vechi si un celofan jalnic pentru protectie...
In final, sa conchid:
- seria de pe card este identica cu seria gasita pe ceas la ora 6 (sub "swiss made")
- ceasul a venit cu tot ceea ce trebuie (plastice, card, acte, garantie, seal etc.)
- pretul este OK pentru un astfel de ceas, nu a fost nu-stiu-ce chilipir ca sa creeze suspiciuni
- ceasul meu are aceleasi caracterisitici (cadran, bratara, carcasa) cu cele postate pe site-uri oficiale
- totul este asa cum ar trebui sa fie: finisari, greutate, precizie, feeling etc.
----------------------------------------
Acum astept post-ul de adio al lui bbcbbc, eventual si scuze pentru ofensa
Am cumparat ceasul de pe Ebay, la un pret acceptabil, de la un seller cu referinte bune si care are si un website OK.. As fi putut gasi Daytona noi mai ieftine (o idee) dar mi-a fost frica sa nu iau teapa. Factura de la Ebay este mai jos (am innegrit detaliile care ar fi putut sa duca la date oarecum confidentiale, nu pun nimic cu caracter prea personal pe forumuri):

Acum sa pun cateva poze cu cutia, cardul etc.:

Unele poze sunt putin tremurate, asa ca nu se pot citi detalii ca seria ceasului, numele vanzatorului etc. Oricum, daca pozele ar fi fost clare as fi sters eu detaliile alea
Pe fata card-ului este trecuta seria ceasului: V84xxxx. Pe spatele card-ului sunt scrise numele cumparatorului si adresa, numele dealer-ului (elvetian), data cumpararii (11.12.2009).
Port-card-ul (ca sa-i zic asa) este din piele... Sau daca nu e din piele, l-au dat cu un parfum cu miros de piele
Am incercat sa fac poze la holograma de la "Seal Tag", dar nu reusesc mai mult de atat:

Ceasul a venit ambalat foarte bine intr-un pachet mare. Ca o curiozitate, cand am deschis pachetul, am sapat printre pufuleti dupa cutie, am desfacut cutia si ceasul... ceasul nu era! Cutia era goala. Mai caut printre pufuleti, impacientat, si gasesc ceasul intr-o alta cutie mai mica, invelit bine cu polistiren. Din pacate nu am facut poze cu ceasul asa cum a venit, nu mi-a trecut prin cap ca va trebui sa-i arat dovezi lui bbcbbc. Oricum, tin sa spun ca avea pe el mai multe plastice decat am vazut la alte ceasuri noi (Omega, Longines).
Asa, deci incep sa ma uit la ceas, sa-l pipai, totul parea OK. Ii dau plasticele jos si ii ajustez bratara, eram grabit sa plec la munte si nu puteam sa las ceasul acasa
Cand ajung acasa, dupa cele 3 zile, incep sa caut pe net informatii detaliate despre Daytona si am gasit cateva inadvertente, dar in final m-am lamurit. Ceasul meu a avut un plastic la caseback, dar nu era nicio holograma pe el, cum spuneau unii ca ar trebui sa fie. Tot citind pe fel de fel de site-uri, am gasit in final ca modelele de dupa 2007 nu mai au holograma pe fund. Bun, acum ramanea sa vad cu bratara, care nu avea niciun insemn la endlink-uri (parca asa se cheama). M-am uitat la poze cu bratari si asa era, cele de tip nou nu aveau niciun insemn la endlink. Mai jos pun poze atat cu bratara mea cat si cu o bratara identica (de pe rolexforums.com):

Bratarile sunt identice. La bratara de pe rolexforums.com se vede in ultima poza ca seria este trecuta la locul de prindere pe ceas, negasindu-se in niciun alt loc.
Acum stateam in cumpana daca sa-i desfac bratara ca sa verific carcasa intre anse. Intr-o parte a carcasei ar fi trebuit sa fie seria si in cealalta parte ceva cu "rolex desgin bla-bla". Intre timp incep sa ma uit cu lupa la ceas, urmaresc miscarea secundarului, ma uit la detalii pe cadran etc. si... gasesc ceva

Acum sa trec la explicarea cadranului. Mai jos este cadranul de la Rolex-ul meu:

Si asta e cadranul unui Rolex 116520 de pe http://www.swissmade.com (ne putem uita si pe http://www.rolex.com dar la modelul116520 cu cadran alb, nu l-au pus pe site si pe cel cu cadran negru):

bbcbbc spunea "A se observa dispunerea cadranelor mici." Pai hai sa observam, sunt dispuse identic
Si acum sa vedem un fake ( de la ceasuridemana.ro ):

Toate fake-urile astea pe care le-am gasit pe net aveau cadranul ca la modelul vechi, bratara tot ca la modelul vechi si un celofan jalnic pentru protectie...
In final, sa conchid:
- seria de pe card este identica cu seria gasita pe ceas la ora 6 (sub "swiss made")
- ceasul a venit cu tot ceea ce trebuie (plastice, card, acte, garantie, seal etc.)
- pretul este OK pentru un astfel de ceas, nu a fost nu-stiu-ce chilipir ca sa creeze suspiciuni
- ceasul meu are aceleasi caracterisitici (cadran, bratara, carcasa) cu cele postate pe site-uri oficiale
- totul este asa cum ar trebui sa fie: finisari, greutate, precizie, feeling etc.
----------------------------------------
Acum astept post-ul de adio al lui bbcbbc, eventual si scuze pentru ofensa
Nu am inteles niciodata de ce oamenii ascund seria ceasului. Ok, poate inteleg la un ceas de 500k pe care il inscrii in nu stiu ce club exclusivist(desi si aici iti trebuie mai mult decit seria), insa eu am avut ceasuri la care nu m-am ferit sa le spun seria (ceasuri de citeva mii de euro) si nu mi s-a intimplat nimic!
Trebuia sa patesc ceva ca am divulgat seriile? Sau e un catch de care eu nu m-am prins? Serios, poate e o smecherie pe care eu nu o stiu (am inteles ca si in cazul in care iti este furat ceasul, faptul ca ai pastrat seriile ascunse nu te ajuta cu nimic). Stiu ca sunt oarecum off-topic, dar eram curios de multa vreme sa aflu acest secret.
In cazul bbc vs tty, mi se pare logic ca cel care acuza demonstreze vinovatia (exact ca si in justitie) Marturisesc insa ca eu nu ma pricep la acest model: m-am uitat pe youtube la niste fake-uri mai rasarite versus originale si nu am reusit sa-mi dau seama de diferente. La alte modele de Rolex am am aflat cam care ar fi diferentele, insa la asta chiar nu imi dau seama. Uite aici un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=QSGr57E5 ... re=related (si nu e o replica prea reusita-bine, dupa ce arata mecanismul, diferenta e clara, dar nu ma refer la mecanism)
In cazul bbc vs tty, mi se pare logic ca cel care acuza demonstreze vinovatia (exact ca si in justitie) Marturisesc insa ca eu nu ma pricep la acest model: m-am uitat pe youtube la niste fake-uri mai rasarite versus originale si nu am reusit sa-mi dau seama de diferente. La alte modele de Rolex am am aflat cam care ar fi diferentele, insa la asta chiar nu imi dau seama. Uite aici un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=QSGr57E5 ... re=related (si nu e o replica prea reusita-bine, dupa ce arata mecanismul, diferenta e clara, dar nu ma refer la mecanism)
Sunt site-uri unde se inscriu serii de Rolex (destul de usor am impresia).Hayabusa scrie:Nu am inteles niciodata de ce oamenii ascund seria ceasului. Ok, poate inteleg la un ceas de 500k pe care il inscrii in nu stiu ce club exclusivist(desi si aici iti trebuie mai mult decit seria)
Corect. Am ales sa fac eu demonstratia ca sa li se taie cheful unora sa emita pareri cu lejeritate.Hayabusa scrie:In cazul bbc vs tty, mi se pare logic ca cel care acuza demonstreze vinovatia (exact ca si in justitie)
Singurul risc pe care il vad eu nu il priveste pe posesorul ceasului. Dar poate facilita sa spunem o eventuala vazare a unui fake. Vanzatorul falsului punea poza ca fiind a ceasului sau, evenutal ca cea a cardului care are aceeasi serie. Poate astfel sa induca in eroare un cumparator mai credul.
Si care e problema? Eu pun seria ta pe siteul respectiv, o pui si tu, in cel mai rau caz se isca cu o mica cearta, tu aduci dovada cardului si cu asta basta.tty scrie:Sunt site-uri unde se inscriu serii de Rolex (destul de usor am impresia).
Nici ce spune bograd nu ma convinge: daca cineva se apuca sa vanda un ceas si eu vreau seria nu ma multumesc numai sa-l cred pe cuvint, nu-i asa?! Trebuie sa-mi ARATE serie ( pe certificat , dar in principal pe ceas) Ca imi spune el ca are seria cutare - cu asta nu pacaleste nici un copil !:)
Pentru tty. Mantinela se numeste luneta. Felicitari pentru Rolex!
SATELLITE WAVE
Pai iti arata poza postata de tty sau alt posesor legitimHayabusa scrie: Nici ce spune bograd nu ma convinge: daca cineva se apuca sa vanda un ceas si eu vreau seria nu ma multumesc numai sa-l cred pe cuvint, nu-i asa?! Trebuie sa-mi ARATE serie ( pe certificat , dar in principal pe ceas) Ca imi spune el ca are seria cutare - cu asta nu pacaleste nici un copil !:)
Cum iti dai seama ca el nu are ceasul si ca poza e furata?
Da, dar de ce sa ma complic? Teoretic, sa zicem ca intr-o zi o sa vreau sa-l vand, o sa-i dau seria eventualului cumparator si el o gaseste mai stiu eu pe ce website... Ca sa sterg seria de pe poza imi ia 1 secunda, o eventuala complicatie (putin probabila) mi-ar lua mai mult timp. Acum, fiecare face ce vrea, nu?Hayabusa scrie:Si care e problema? Eu pun seria ta pe siteul respectiv, o pui si tu, in cel mai rau caz se isca cu o mica cearta, tu aduci dovada cardului si cu asta basta.tty scrie:Sunt site-uri unde se inscriu serii de Rolex (destul de usor am impresia).
Luneta? Habar n-aveamPoseidon scrie:Pentru tty. Mantinela se numeste luneta. Felicitari pentru Rolex!
Merci!