Despre accesoriile ceasurilor.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
mnm

Re: Despre accesoriile ceasurilor.

Mesaj de mnm »

Multumim pt. poze.....Dl. Buf0n.
Am purtat si eu vesta la tinerete....dar credeam la vremea ceea ....ca buzunarele vestei sunt pentru bricheta....Deee....ale tineretii valuri.
Omul cat traieste invata...
Homo suus fortuna faber est.
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Domnul meu , poti sa ai chelie , barba , sa te scoli noaptea sa mergi la pipi de 3-4 ori ,sa sune la usa postasu regulat 1data pe luna sa`ti dea cuponu` ...si malaiu ... din moment ce esti pe internet si mai ales aici pe forumul asta nu am cum sa nu folosesc apelativul( sa nu se inteleaga lipsa de respect) "Tinere !!! " E bine ca`ti amintesti ... dar nu privi amintirile prin ochii mintii unui muribund nostalgic... si maine poti sa te ferchezuiesti , sa`ti tragi straiele frumoase si sa iesi la un sprit... ;) cat despre buzunarelul ala sau alea ... probabil la inceput au ffost folosite pentru a tine in ele un ceas (1800) dar cu timpul rolul acelor buzunarele s-a extins ...

Voi veni in una din zile cu povestea buzunarelului ...si cam ce se putea atasa de capatul opus a unui "double" (am presupus ca la primul capat e un ceas)... defapt voi veni cu povestea unui alt mic accesoriu care se numea( si se mai numeste inca dar e demodat pana si in Regat) "silver pocket vesta case" ( bricheta - tinere MNM - chiar daca neinventata dar cu siguranta bricheta ! ;)
mnm

Mesaj de mnm »

Buf0n scrie:Domnul meu , poti sa ai chelie , barba , sa te scoli noaptea sa mergi la pipi de 3-4 ori ,sa sune la usa postasu regulat 1data pe luna sa`ti dea cuponu` ...si malaiu ... din moment ce esti pe internet si mai ales aici pe forumul asta nu am cum sa nu folosesc apelativul( sa nu se inteleaga lipsa de respect) "Tinere !!! " E bine ca`ti amintesti ... dar nu privi amintirile prin ochii mintii unui muribund nostalgic... si maine poti sa te ferchezuiesti , sa`ti tragi straiele frumoase si sa iesi la un sprit... ;) cat despre buzunarelul ala sau alea ... probabil la inceput au ffost folosite pentru a tine in ele un ceas (1800) dar cu timpul rolul acelor buzunarele s-a extins ...

Voi veni in una din zile cu povestea buzunarelului ...si cam ce se putea atasa de capatul opus a unui "double" (am presupus ca la primul capat e un ceas)... defapt voi veni cu povestea unui alt mic accesoriu care se numea( si se mai numeste inca dar e demodat pana si in Regat) "silver pocket vesta case" ( bricheta - tinere MNM - chiar daca neinventata dar cu siguranta bricheta ! ;)
Asteptam povestea buzunarelului Dl. Buf0n......
PS : Postasul imi aduce doar facturi si somatii de plata / N-am chelie inca /Barba am avut in tinerete....& etc.....
flaviusdf

Mesaj de flaviusdf »

As dori sa achizitionez lantul cel mic de la domnul Buf0n si nu stiu cat sa`i ofer posesorului actual fara sa`l jignesc , ma ajuta cineva cu o valoare cat mai precisa. Multumesc.
mnm

Mesaj de mnm »

flaviusdf scrie:As dori sa achizitionez lantul cel mic de la domnul Buf0n si nu stiu cat sa`i ofer posesorului actual fara sa`l jignesc , ma ajuta cineva cu o valoare cat mai precisa. Multumesc.
Dansul este un om cu sensul umorului inteleg......De ce nu te oferi ca il iei cadoo' ? Poate totusi nu se supara.......
AC NineFingers
Moderator

:)) Nu au trecut 48 ore decand am facut un cadoo cuiva de aici de pe forum... "o chestie" de valoare relativa (undeva intre 30-50 Ron) ce are ca tematica ceasurile de buzunar , nu pot spune ce ... si mai ales cui ... Omul mi`e simpatic si oarecum impartasim aceleasi gusturi pentru anumite ceasuri
mnm scrie:Dansul este un om cu sensul umorului inteleg......De ce nu te oferi ca il iei cadoo' ? Poate totusi nu se supara.......
Nene MNM nu ma ofensa si importuna ca nustiu de gluma , am dunga rosie pe buletin, sunt fost securist si tin la gluma ca tiganu la beutura :lol: :lol: :lol: :oops:

Acu pe bune zau , imi plac oamenii hatri , veseli care stiu si sa inteleaga si sa faca o gluma buna ... si daca is ceva mai invarsta ( la 60) imi amintesc mereu de bunicu ... ( de la el am avut primul ceas de buzunar un Omega full hunter case - chinuit dar frumusel )
flaviusdf

Mesaj de flaviusdf »

Bun ar fi si gratis :lol: dar acum serios cit face lantul?
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Greu de facut o evaluare a unui lant vandut de Buf0n, e ca si cum as vinde castraveti gradinarului.
E un membru vechi, haios si serios al acestui forum, mic "negustor" de lanturi si accesorii pentru ceasuri. Cu siguranta eu nu am vazut atatea lanturi cate i-au trecut lui prin mana.
Dar nu-i Buf0n de vanzare, ci lantul lui. :D
Deci trebuie discutata piesa.
Un lant frumos si "corect" din 1903, nici prea mare nici prea mic, cu uzura aproape zero, cu zale grase(nu slabanogite de uzura) poansonate individual. Ceva similar e mai greu de gasit la noi pe piata. Vizitez ocazional targurile, dar "lanturile" de argint elvetiene ce le-am vazut cateodata sunt penibile pe langa un Albert englezesc. Iar starea de conservare...
In privinta pretului e mi-e greu sa fac o estimare (ar fi si incorect fata de Buf0n) cat timp asemenea piese nu se prea gasesc la noi pe piata. As merge pe mana lui, a vandut cateva zeci, clientii i-au fost multumiti(cred) si nu cred ca v-a spus un pret jignitor. Discutati in privat, negociati si bateti palma. Succes!

Sper sa incheiati tranzactia, ca asteptam poze cu ceasul + lant. :mrgreen:
Dus cu CEASUL!
flaviusdf

Mesaj de flaviusdf »

Ok multumesc, desi Bufon vroia sa vada un pret de la tine.
AC NineFingers
Moderator

Preturile la privat nenilor ! Nu de altada da ne baneaza nenea Iedi si pe urma n`o sa mai putem citi macar forumurile astea :shock: :shock: :lol:
flaviusdf

Mesaj de flaviusdf »

Ok astept parerea vostra despre pret pe privat.Multumesc
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Buffon e un tip glumet, extrem de serios si foarte priceput in domeniul ceasurilor de buzunar, vechi, in special englezesti si americane si al accesoriilor acestora, fiind "doftor" in materuie de lanturi Albert, marcaje de aur argint, poansoane de mester si an.
Daca-i citesti cu atentie postul de la vanzare vei afla si preturile aproximative, negociabile pe care le doreste!
Curs valutar BNR:
DKK 1 Coroana daneza = 0.5675 RON
Simplu nu?
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=6&t=8662
mnm

Mesaj de mnm »

Buf0n scrie::)) Nene MNM nu ma ofensa si importuna ca nustiu de gluma , am dunga rosie pe buletin, sunt fost securist si tin la gluma ca tiganu la beutura :lol: :lol: :lol: :oops:
Imi cer scuze Dl. Buf0n-nu prea citesc rubrica VAND - CUMPAR, BUY AND SELL a prezentului forum-....nu stiam ca este deja de vanzare lantisorul.....
AC NineFingers
Moderator

Am promis sa va arat unele ...pentru a invata cu totii cums a recunostem un accesoriu adevarat "genuine" ... iata "fake`uri" ce se vand acum pe ebay.co.uk...

Imagine
Imagine
Imagine

...vanzatorul le prezinta la piese albert ... din pacate licitatorii ce s-au inghesuit deja sa licteze pana la 15 lire sunt novice.Uitati`va cu atentie la modelul carabinelor : se numesc swivel si sunt introduse pe piata (ca incuietori de bijuterii si chiar de lanturi de buzunar ceva mai tarziu anii 70-80 zic eu .Acestea din poze sunt cu siguranta contemporane iar parerea mea e ca valoarea lor adunata (3lei - 5 ei/gram) nu ar trebui sa depasesca un 40-50 lei ...

In decursul anilor nu am gasit niciodata o carabina swivel - rotitoare cu stante de siguranta britanice : leul , ancora(capul de leu etc - cele specifice) si pe coada o litera care sa corespunda macar unui an mai spre noi ( 1950 de ex)...

...va urma
AC NineFingers
Moderator

Un lant interesant cu o lucratura ciudata ... nu`mi apartine din pacate ...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Foarte tare sistemul de prindere pentru ceas , unul ce cofera o siguranta dusa la extrema ! Nu`i asa ?! ;)
Scrie răspuns