mai merita cumparat Longines ?
-
alexandrubog
mai merita cumparat Longines ?
Ma uitam zilele trecute la niste ceasuri Longines si interesandu ma(pe net pentru ca de la vanzatorii din magazin nu poti afla nimic profesional) am constat ca majoritatea ceasurilor longines actuale au mecanismul fabricat de ETA sau ceva asemanator...este adevarat? practic aceasta firma mai fabrica mecanisme de ceas?
si revenind la intrebarea din titlu,merita cumparat un ceas de firma daca mecanismul din el este produs de catre altcineva si este identic ca si cel de la alte cine stie cate firme de "prestigiu"? Eu sunt fan al ceasurilor vintage dar ma gandeam ca ar fi placut in cazul in care as avea bani sa mi cumpar si un ceas nou cu garantie etc...practic poti gasi ceva de firma cu mecanism fabricat chiar de firma respectiva in jurul a 1000EUR?
si revenind la intrebarea din titlu,merita cumparat un ceas de firma daca mecanismul din el este produs de catre altcineva si este identic ca si cel de la alte cine stie cate firme de "prestigiu"? Eu sunt fan al ceasurilor vintage dar ma gandeam ca ar fi placut in cazul in care as avea bani sa mi cumpar si un ceas nou cu garantie etc...practic poti gasi ceva de firma cu mecanism fabricat chiar de firma respectiva in jurul a 1000EUR?
Re: mai merita cumparat Longines ?
Pt. marcile din grupul Swatch din care face parte si Longines, dupa unii ETA poate fi considerat ''in-house'' (personal nu sunt de acord). Particular in prezent Longines foloseste ETA modificate de ei si codate cu L.xxx. Parerea mea e ca nu merita banii din magazin, sunt mult supraevaluate, dar ramane la aprecierea ta. Un ceas cu mecanism care se regaseste la mai multe marci eu nu il consider ''in-house'' si nu merita cumparat decat daca il gasesti ieftin - de ocazie, deci se exclude dealer autorizat. La 1000 E gasesti multe ceasuri noi cu mecanism concept propriu, in special japoneze - dar depinde si ce iti place (kestie de gust). 
AR1070-56E
Mie personal mi se pare un pic exagerata obsesia actuala cu 'mecanisme de firma' - in general asa ceva este 100% o dorinta interna de a fi unici (sau a avea ceva unic in dorinta subconstienta de a fi unici) si zero % motive rationale - in general genul de promovare spre directia asta a 'prins' foarte bine pe piata de ceasuri de lux ce este totusi dominata de obiecte mai degraba spre bijuterii (si ego personal) si a fost propagata prin marketing insistent si in piata de mijloc.alexandrubog scrie:Ma uitam zilele trecute la niste ceasuri Longines si interesandu ma(pe net pentru ca de la vanzatorii din magazin nu poti afla nimic profesional) am constat ca majoritatea ceasurilor longines actuale au mecanismul fabricat de ETA sau ceva asemanator...este adevarat? practic aceasta firma mai fabrica mecanisme de ceas?
Acum sa nu fiu inteles gresit - diversitatea este buna, este de fapt ESENTIALA - dar nu e tocmai un scop in sine ... (decat pentru cel care o vinde pe bani grei).
-
alexandrubog
mda,probabil ca am sa raman tot la ceasuri vintage achizitionate de pe ebay...dar daca la omega ai foarte multe locuri unde sa te documentezi despre astfel de ceasuri ( nr de referinta etc) pentru Longines nu am prea gasit...are cineva idee de astfel de locuri ?
atasez si 2 poze cu un Longines pe care l am,din pacate nu am putut verifica nicaieri daca este original sau nu

atasez si 2 poze cu un Longines pe care l am,din pacate nu am putut verifica nicaieri daca este original sau nu

Un foarte bun punct de plecare pentru a afla mai multe despre un Longines vintage este - House of Longines!
Aveti acolo o multime de informatii despre seriale, mecanisme, ani fabricatie, etc!
In plus Muzeul Longines prin Raymond KREBS ofera la cerere via email (si nu cred sa o mai faca multa vreme) informatii despre anul de fabricatie si destinatia mecansimului/ceasului la care este facuta solicitarea.
* * *
Din nou; ceasul Dvs. imi pare OK!
Aveti un Longines automatic, fabricat probabil in 1945 (serial mecanism - link: 6.7xx.xxx) , calibru 22A (lansat de asemenea in 1945). Detalii despre mecanism si - aici!
Deasemenea designul ceasului respecta "moda" anilor '940-'950 iar logo-ul de pe cadran este in conformitate cu cel adoptat in 1942 de Longines. Apropo de design, ceasul este "un clasic" pentru Longines existand o multime de modele ce au continuat aceasta linie. Un exemplu (dar sunt si altele) - Flagship de care se apropie mai ales prin indicatoarele "Dauphine"!
Ar trebui pe interiorul capacului sa aveti aceeasi serie ca pe mecansim chestie care a functionat pana undeva in anii '940.
* * *
Nu disperati; netul are o forta imensa si despre Longines abunda de informatii!
Aveti acolo o multime de informatii despre seriale, mecanisme, ani fabricatie, etc!
In plus Muzeul Longines prin Raymond KREBS ofera la cerere via email (si nu cred sa o mai faca multa vreme) informatii despre anul de fabricatie si destinatia mecansimului/ceasului la care este facuta solicitarea.
* * *
Din nou; ceasul Dvs. imi pare OK!
Aveti un Longines automatic, fabricat probabil in 1945 (serial mecanism - link: 6.7xx.xxx) , calibru 22A (lansat de asemenea in 1945). Detalii despre mecanism si - aici!
Deasemenea designul ceasului respecta "moda" anilor '940-'950 iar logo-ul de pe cadran este in conformitate cu cel adoptat in 1942 de Longines. Apropo de design, ceasul este "un clasic" pentru Longines existand o multime de modele ce au continuat aceasta linie. Un exemplu (dar sunt si altele) - Flagship de care se apropie mai ales prin indicatoarele "Dauphine"!
Ar trebui pe interiorul capacului sa aveti aceeasi serie ca pe mecansim chestie care a functionat pana undeva in anii '940.
* * *
Nu disperati; netul are o forta imensa si despre Longines abunda de informatii!
Personal sunt pt mecanisme 100% in-house, swiss made......sper ca voi ajunge candva sa imi permit unul fara sa-mi iau de la gura.Pana atunci imi pun intrebari de genu "merita atatia bani?", "ce justifica pretul ceasului?".

Frumos exemplar ... chiar inainte de a citi raspunsul mult mai documentat dat de colegul montana as fi fost tentat sa spun ca e cel mai probabil original - din ce am dedus eu pana prin anii '60 - '70 exemplarele 'fake' ale epocii erau mult mai rare si mult mai prost realizate; ceva mai probabila ar fi fost o forma de 'franken' realizata mult mai tarziu - dar nu cred nici asta caci design-ul este ultra-clasic ... trist ca trebuie sa ne intoarcem mai mult de jumatate de secol pentru a gasi exemplare pe care producatorul nu simtea nevoia sa spuna nici macar numele sau ci era suficient un logo mic si frumos ...alexandrubog scrie:mda,probabil ca am sa raman tot la ceasuri vintage achizitionate de pe ebay...dar daca la omega ai foarte multe locuri unde sa te documentezi despre astfel de ceasuri ( nr de referinta etc) pentru Longines nu am prea gasit...are cineva idee de astfel de locuri ?
...
Foarte frumos ceasul vechi ! Cadranul este rescris dar asta nu-l face mai putin interesant !
Eu sunt pentru in-house ! Cand am avazut Omega Co-axial cu 2824-2 modificat si m-am gandit la pretul lui de magazin am avut un sentiment puternic de repulsie ! Daca eram la Omega sef, mai bine faceam 50 de ani un mecanism propriu, cum face Orient, decat sa pun in ceasuri strutocamile !
Longines nou nu mai merita cumparat !!! Nu se justifica !
Raman la vechituri ca sunt frumoase si cele mai multe in-house ! Daca as avea cu ce as cumpara si noi dar ...
Recunosc faptul ca mai fac si compromisuri dar preferinta este clara !
Eu sunt pentru in-house ! Cand am avazut Omega Co-axial cu 2824-2 modificat si m-am gandit la pretul lui de magazin am avut un sentiment puternic de repulsie ! Daca eram la Omega sef, mai bine faceam 50 de ani un mecanism propriu, cum face Orient, decat sa pun in ceasuri strutocamile !
Longines nou nu mai merita cumparat !!! Nu se justifica !
Raman la vechituri ca sunt frumoase si cele mai multe in-house ! Daca as avea cu ce as cumpara si noi dar ...
Recunosc faptul ca mai fac si compromisuri dar preferinta este clara !
Sau bongiorno....
Exista un singur Longines contemporan care merita cumparat.
Longines a fost un mare nume in orologerie si a facut minuni in trecut. Din pacate sunt redusi la statutul de firma medie de catre Swatch group. Din pacate ...
La 1000 euro in-house ? Bineinteles ca se poate ... depinde unde cauti si ce cauti
Longines a fost un mare nume in orologerie si a facut minuni in trecut. Din pacate sunt redusi la statutul de firma medie de catre Swatch group. Din pacate ...
La 1000 euro in-house ? Bineinteles ca se poate ... depinde unde cauti si ce cauti
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
S-a ajuns aici din cauza aparitiei quartz-ului in mare parte?bine zic?
Revin (cu timiditate) pe forum in speranta ca nu voi mai fi "pus la colt" de catre diversi membri care se considera detinatorii adevarului absolut, ceea ce m-ar determina sa ma retrag din nou - definitiv, de aceasta data!
Si pentru a raspunde intrebarii: da, as cumpara fara retinere un ceas cu mecanism ETA. Lasind la o parte faptul ca aceste mecanisme sunt (in general) robuste si au trecut "proba timpului", exista marci care le modifica in masura suficient de mare pentru a deveni aproape in-house (ca sa reiau exemplul Omega, cred ca un nou tip de esapament distanteaza suficient mecanismul de versiunea originala pentru a merita, daca nu denumirea "in-house", macar un cod propriu). Pe de alta parte sunt destule ceasuri cu mecanisme originale in-house proaste: nu cred ca un mecanism precis, fiabil si usor de intretinut se proiecteaza/realizeaza chiar de catre oricine!
N.B. Sunt amator de Sinn (si se pare ca nu sunt singurul)! Majoritatea includ mecanisme ETA. Ce facem, le aruncam ? Si ca veni vorba, tot ETA (7750) gasiti si in majoritatea modelelor Hublot Big Bang care costa...
Si pentru a raspunde intrebarii: da, as cumpara fara retinere un ceas cu mecanism ETA. Lasind la o parte faptul ca aceste mecanisme sunt (in general) robuste si au trecut "proba timpului", exista marci care le modifica in masura suficient de mare pentru a deveni aproape in-house (ca sa reiau exemplul Omega, cred ca un nou tip de esapament distanteaza suficient mecanismul de versiunea originala pentru a merita, daca nu denumirea "in-house", macar un cod propriu). Pe de alta parte sunt destule ceasuri cu mecanisme originale in-house proaste: nu cred ca un mecanism precis, fiabil si usor de intretinut se proiecteaza/realizeaza chiar de catre oricine!
N.B. Sunt amator de Sinn (si se pare ca nu sunt singurul)! Majoritatea includ mecanisme ETA. Ce facem, le aruncam ? Si ca veni vorba, tot ETA (7750) gasiti si in majoritatea modelelor Hublot Big Bang care costa...
Care anume ? Personal consider ca merita mai multe modele cumparate - functie de gustul fiecaruia - dar repet : NU la pretul din magazin (dealer autorizat) - nejustificat. Pretul ramane oricum la aprecierea fiecaruia, spre ex. daca castigi mult si zilnic nu mai ti se pare scump, dar totusi trebuie sa ai ratiunea banului si sa fii constient ca in magazin platesti mai mult decat merita.iEdi scrie:Exista un singur Longines contemporan care merita cumparat.
AR1070-56E
-
alexandrubog
nimeni nu critica robustetea sau fibilitatea mecanismelor ETA ,ideea era ca daca dai niste bani o faci pentru a avea ceva de traditie si cat mai unic(nu stiu daca este corect gramatical
),pentru ca ceasuri bune si fiabile facea si Orex (exemplul este aleator nu este cu titlu de batjocura la adresa respectivei firme pe care eu chiar o apreciez).
ori in zilele noastre se pare ca platesti practic doar ambalajul si designul.din pacate este o meteahna general intalnita a globalizarii.un amic de al meu are pe masina sa volvo motor de mitshubishi ca sa dau un exemplu si din alt domeniu,nu m ar mira ca in ritmul asta ,peste cativa ani ceasurile Longines sau Omega sa se faca in China si sa scrie pe ele in loc de swiss made,swiss asambled sau ceva de genu asta
ori in zilele noastre se pare ca platesti practic doar ambalajul si designul.din pacate este o meteahna general intalnita a globalizarii.un amic de al meu are pe masina sa volvo motor de mitshubishi ca sa dau un exemplu si din alt domeniu,nu m ar mira ca in ritmul asta ,peste cativa ani ceasurile Longines sau Omega sa se faca in China si sa scrie pe ele in loc de swiss made,swiss asambled sau ceva de genu asta
Eu cred ca deja sunt multe piese fabricate in China si inglobate in Swiss Made ! 
Sau bongiorno....
Nu stiu ce aveti cu Longines dar eu l-as lua pe asta cu ochii inchisi!
http://www.longines.com/watches/longine ... 665.4.76.2
http://www.longines.com/watches/longine ... 665.4.76.2