Benrus
Reguli forum
Aceasta sectiune este dedicata exclusiv prezentarilor unor companii, ceasuri de referinta, mecanisme care au facut istorie.
Orice post nou trebuie sa aduca informatii noi sau completari la un articol deja creat. Orice alt tip de post va fi sters fara avertisment.
Aceasta sectiune este dedicata exclusiv prezentarilor unor companii, ceasuri de referinta, mecanisme care au facut istorie.
Orice post nou trebuie sa aduca informatii noi sau completari la un articol deja creat. Orice alt tip de post va fi sters fara avertisment.
- constantin
Re: Benrus
Scuze, n-am alta "imagine la capac",decat cea a vanzatorului:

si mai am una de interior a capacului:

si mai am una de interior a capacului:

less is more
Cred ca am gasit cea mai tare descriere a unui benrus tricolor, citez: "ALSO I THINK ITS AN ITALIAN, EDITION... WITH ITALIAN COLORS, ON FACE"
oricum este un model pe care nu l-am mai vazut... (deasemenea este ultima achizitie)

asta e un model mai vechi din cate imi dau eu seama...e open thru crystal, DAR se detaseaza mecanismul si sticla impreuna...ramane carcasa simpla.poze mai de calitate...dupa ce imi ajunge nikonul:)
enjoy!

oricum este un model pe care nu l-am mai vazut... (deasemenea este ultima achizitie)

asta e un model mai vechi din cate imi dau eu seama...e open thru crystal, DAR se detaseaza mecanismul si sticla impreuna...ramane carcasa simpla.poze mai de calitate...dupa ce imi ajunge nikonul:)
enjoy!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

monocoque se cheama tipul asta de carcasa care l-ai descris tu.zaytsuca scrie:e open thru crystal, DAR se detaseaza mecanismul si sticla impreuna...ramane carcasa simpla.
pentru zaytsuca - al doilea ceas zici ca se desface prin scoaterea cristalului ? asta nu e acelasi cu "monocoque". daca poti, sa pui mai multe poze spre edificare.
vine pozele:))
nu ma apuc sa il desfac pt. ca nu am unealta necesara.

nu ma apuc sa il desfac pt. ca nu am unealta necesara.

N. Paulescu

N. Paulescu

da, e intradevar o carcasa de tip "monocoque".
la benrus n-am mai vazut asemenea tip de carcasa, dar probabil nu este singurul model. pacat ca nu are tricolorul.
la benrus n-am mai vazut asemenea tip de carcasa, dar probabil nu este singurul model. pacat ca nu are tricolorul.
cum adica nu are tricolorul???????????????
N. Paulescu

N. Paulescu

Sub Benrus se ghiceste tricolorul...WB pozei e cam galben ...user scrie:pai are rosu, alb si albastru. poate nu vad eu bine.
Homo suus fortuna faber est.
e un galben spalacit...din cate stiu eu cele care au alb in loc de galben pe cadran au si alta forma la tricolor...triunghi.
Ati vazut cumva tricolor cu alb la mijloc si forma asta?? sunt curios...se poate sa fie alb si sa se fi ingalbenit in timp.
Nu mi se pare sa fie rescris...sau repictat cadranul..
Chiar va rog sa va interesati daca s-au facut rosu-alb-albastru in forma asta...sa nu par neserios cu cel care vrea ceasul.
Multumesc!
Ati vazut cumva tricolor cu alb la mijloc si forma asta?? sunt curios...se poate sa fie alb si sa se fi ingalbenit in timp.
Nu mi se pare sa fie rescris...sau repictat cadranul..
Chiar va rog sa va interesati daca s-au facut rosu-alb-albastru in forma asta...sa nu par neserios cu cel care vrea ceasul.
Multumesc!
N. Paulescu

N. Paulescu

La cat e de "lung" prezentul topic cred ca ar trebui sa fie clar ca vorbind de Benrus Tricolor ne referim exclusiv (si in spiritul ceasurilor Citation) la "rosu-galben-albastru".
Benrus nu a produs "rosu-alb-albastru" altfel decat in forma triunghi (cum a numit-o colegul zaytsuca) sau "aripi" cum, dupa mine mai inspirat, a numit-o un alt coleg!
Asta nu inseamna ca eventuale "corectii" (de la galben la alb) sa fi fost facute de catre vazatori US. Dar nu este marcajul original!
* * *
Eu mai am doar o curiozitate! Ce model mecanism este mentionat?
Benrus nu a produs "rosu-alb-albastru" altfel decat in forma triunghi (cum a numit-o colegul zaytsuca) sau "aripi" cum, dupa mine mai inspirat, a numit-o un alt coleg!
Asta nu inseamna ca eventuale "corectii" (de la galben la alb) sa fi fost facute de catre vazatori US. Dar nu este marcajul original!
* * *
Eu mai am doar o curiozitate! Ce model mecanism este mentionat?
A sosit tocmai din Paraguay un - Benrus "car clock", asa cum era prezentat in reclama acestuia din 1957.
Este seria a II-a ce Benrus a fabricat-o pentru modele: Desoto 1957-1959, Chrysler 1957-1958 si Plymouth 1957-1958.
- - - - - - - -

DeSoto 1959 Coupe - sursa imagine wikipedia
Este seria a II-a ce Benrus a fabricat-o pentru modele: Desoto 1957-1959, Chrysler 1957-1958 si Plymouth 1957-1958.
- - - - - - - -

DeSoto 1959 Coupe - sursa imagine wikipedia
superb benrusul si ma bucur ca ai un exemplar atat de rar. la mai multe.
Super interesant ! Felicitari Catalin !
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...