Orient Mako vs. Vostok Europe K3

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
Zar

Re: Orient Mako vs. Vostok Europe K3

Mesaj de Zar »

Pe scurt despre calitate :
-Orient e mai fiabil si mai precis.
-Foloseste materiale mai bune decat Vostok. :wink:
AR1070-56E
razvyy

Mesaj de razvyy »

Zar scrie:Pe scurt despre calitate :
-Orient e mai fiabil si mai precis.
-Foloseste materiale mai bune decat Vostok. :wink:
Mai precis- se poate demonstra, iar ceasurile Orient stau bine la capitolul precizie.
Dar folosirea de materiale mai bune, respectiv fiabilitatea mecanismelor reprezinta lucruri greu de dovedit.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
bograd

Mesaj de bograd »

Un prieten detine un K3 care merge la cateva secunde pe zi. Deci...
User
Membru Special

Mesaj de User »

dar ce inseamna fiabilitate? ce intelegeti voi prin acest termen?
FIABILITATE f. Capacitate a sistemelor tehnice de a functiona un timp determinat, mentinandu-si parametrii prestabiliti.
Daca acesta este cazul nu vad cum Vostokul ar fi sub Orient sau invers? A testat cineva in mod obiectiv aceste performante?

Exista cazuri de ambele parti care sa demonstreze atat fiabilitatea cat si contrariul. De care parte sunt mai multe cu siguranta nimeni nu stie.

despre materiale nu pot sa spun ceva.

dar ar trebui sa aveti in vedere ca atat Vostokul cat si Orientul sunt ceasuri de consum. nu sunt ceasuri de o viata (asta nu inseamna ca ele nu ar rezista o viata).
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Fiabilitatea e data de calitatea materialelor si a tehnologiei folosite.
Iar japonezii sunt peste rusi la capitolul ceasuri (parerea mea). :wink:
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Zar scrie:Fiabilitatea e data de calitatea materialelor si a tehnologiei folosite.
Iar japonezii sunt peste rusi la capitolul ceasuri (parerea mea). :wink:
As dori sa ne limitam la o discutie "Orient Mako vs. Vostok Europe K3" si nu japonezi vs. rusi. Multumesc frumos !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
razvyy

Mesaj de razvyy »

Fiabilitatea tine seama de anumiti indicatori:probabilitatea de defectare, rata de defectare, probabilitatea de buna functionare, mentenabilitatea sistemului, etc.
Sta doar la indemana producatorilor sa calculeze fiabilitatea unui sistem, ceasornicarii putand sa puncteze doar la analiza modului de defectare, mentenabilitatea aplicabila, diagnoza, etc.
Spre exemplu, un ceas Omega de prin 1964 (parca) calibrul 285, purtat des de tatal meu poate fi considerat un ceas foarte fiabil, nesuferind defectiuni in toata aceasta perioada. Eu am purtat 2 ceasuri Orient, cu defectare in primii 3 ani de la cumparare.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
bograd

Mesaj de bograd »

Pe scurt, fiabilitate inseamna siguranta in functionare
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cele 2 ceasuri sunt practic comparabile dpdvdr al functionarii.Difera usor la materiale,mai ales la partea de balans-Orientul folosind materiale mai bune-pe care Wostok-ul le compenseaza prin dimensiunea marita a balansului fata de Orient.Ca si defectiuni,atit Orientul cit si Wostok-ul au puncte slabe-Orient,uzura la caseta arc,Wostok la automat.
O diferenta mai notabile este abordarea mecanismului,in sensul ca Wostok-ul are o mecanica mai complicata fata de orient care merge pe simplitate,amindoua in final ajungind cam pe acelasi palier.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
pepex

Mesaj de pepex »

Orient nu are cristal sopate pentru ca e diver la 200m si aproape de 100 euro ca pret. Un geam spate care sa tina aceasta presiune ar fi ridicat mult pretul ceasului.
cat despre alegerea dintre cele doua, ca sa nu dai gres, ia-l pe cel care iti place cel mai mult. Ambele sunt ceasuri bune si frumoase.
Vostok e mai modern ca design, Orient mai clasic.
Orientul insa are ceva in plus. Il simti ca un ceas mai scump si mai bun, sta incredibil de bine pe mana. te face sa te simti increzator. E un ceas pentru tine.
Vostok este un ceas pentru ceilalti, va fi mai des admirat sau observat decat Orientul.
pana la urma, totul se reduce la preferintele tale, oricum intre cele doua nu ai cum sa dai gres.
Succes si sa te bucuri de el.
Balux_tm

Mesaj de Balux_tm »

Deci pana la urma concluzionez ca cele doua marci si modele sunt aproximativ la egalitate. Redefinandu-mi putin cerintele, vreau sa am un ceas care sa reziste la socuri, sa aibe intervale mari intre revizii si bineinteles sa n-am emotii cu el cand intru in apa. Incep sa cochetez cu ideea unui Seiko Monster Black (am vazut ca avea cineva de vanzare pe aici la 600 lei, pret aproximativ egal cu cel al lui Vostok), ce ziceti, cumpar "mai mult ceas" de banii astia?

Inca odata, multumesc tuturor pentru osteneala de a-mi da raspunsuri si pareri pertinente.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Iata ca deja tintesti mai sus. E bine !

Daca intra si "monstrul" in discutie, deja datele problemei se schimba :) Ia sa vedem ce zic oamenii ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Zar

Mesaj de Zar »

Am vrut sa precizez inca de la inceputul topic-ului ca nu e normala comparatia intre Orient - Mako si Vostok Europe - K3. Sunt din clase diferite, unul e Diver celalalt - nu. Comparatiile de regula se fac la firme diferite si aceeasi clasa. Referitor strict la mecanisme ne-a lamurit dl. Claudiu. Acum a aparut un element nou in discutie : Seiko - Monster. Daca eliminam Vostok din calcul ramane ''Monster vs. Mako''. Stiu ca exista un topic mai vechi cu acest subiect. :)
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Off-Topic...nu ma mai "Domniti"! :mrgreen:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
sorin7

Mesaj de sorin7 »

pepex scrie:Orientul insa are ceva in plus. Il simti ca un ceas mai scump si mai bun, sta incredibil de bine pe mana. te face sa te simti increzator. E un ceas pentru tine.

Mi-ai citit intentiile! :D
Dar este exact senzatia pe care am avut-o atunci cand am pus la mana un Mako la magazin. Si, desi nu ma interesau atunci diverele, l-am cumparat datorita acelei senzatii care inca n-a disparut. Si eu am dat 500Ron la magazin, iar acum, tot acolo, e 320Ron dar nu mi-a parut rau nici o secunda.

Si daca Vostok-ul ar fi fost la pretul lui Mako, tot nu cred ca l-as fi luat, darmite cand e dublu!
Si totusi, abia astept sa se deschida anuntatul magazin dedicat ca sa-mi iau un Vostyok Arktika!
Scrie răspuns