Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
borsy

Re: Ultima achizitie

Mesaj de borsy »

Cu tot respectul pentru aceste micro brands, dar când un Hamilton Khaki Navy Sub (ca ex.) costa sub 500 E, fără a avea un design banal, sau repetitiv, nu văd de ce m-aș îndrepta spre micro-brands.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
bonheur

Mesaj de bonheur »

Doar ce a zis Clipper mai devreme: daca vrei si ALTCEVA, e o gama foarte larga de micro de unde poti sa alegi.
Pe langa faptul ca Hamilton e mega comun, de unde cumperi un diver automatic, la 300-500 usd cu 500m WR, sau cu supapa de He, etc?
SAU...poate vrei un ceas din Titaniu, un design mai putin comun.
SAU poate vrei un ceas care are o alta abordare, un ceas de aviatie dar sa aduca un design nou, nu homage. Gasesti multe chestii.

Eu, de ex, am un ceas din acetat care imita Panerai, quartz cu cadran sandwich. Super ok, 200 euro nou. Iar carcasa din acetat e superba. Nu gasesc la BB Collection asa ceva.

Eu am un ceas similar cu acesta, dar o editie mai veche, cu carcasa albastra:
https://www.briston-watches.com/en/prod ... a-t-9-nnb/

Mersi Clipper pt ca ne-ai spus care a fost experienta ta. Dupa Geckota, acesta, sigur o sa mai urmeze si altele.
Venture din Ti e frumos.
Clipper

Mesaj de Clipper »

borsy scrie:Cu tot respectul pentru aceste micro brands, dar când un Hamilton Khaki Navy Sub (ca ex.) costa sub 500 E, fără a avea un design banal, sau repetitiv, nu văd de ce m-aș îndrepta spre micro-brands.
Nu am afirmat nicaieri ca trebuie sa cumparam numai micro brands in detrimentul producatorilor mari/consacrati/de legenda, nu mi-am deschis peste nopate magazin de micro brands ca sa am ce va vinde si nici nu am specificat de unde am cumparat ceasul :lol:
Am explicat cum de am ajuns eu sa imi cumpar acest ceas si ce alte modele am mai avut in vedere, deoarece daca as fi gasit un model Hamilton care sa imi placa poate luam Hamilton direct. Indemnul meu este spre documentare si cunoastere a pietei, sa ai o marja cat mai mare de manevra, e posibil ca o firma mica sa faca un ceas care este aproape de forma visurilor tale si nici sa nu stii. Niciodata nu vei putea acoperi toata informatia, dar macar poti incerca.

Discutia despre bunuri si preturi este complexa, mai ales pe acest forum am vazut deseori discutii ca x lucru se gaseste la un pret si ca orice peste acest pret este prea mult, insa de cele mai multe ori acel pret batut in cuie poate insemna orice de la cumparat ceas comoara din targ pana la cumparat ultima bucata din stocul unui magazin obscur sau din vreun cotlon al internetului cu 50-60% discount, adica o experienta extrem de greu de reprodus de catre alte persoane care si-ar dori ei ele acel produs.
Eu am adus in discutie pretul la care sunt vandute efectiv ceasurile si cineva le mai si cumpara, pretul final de stoc de magazin, nu sansa de a "gasi" la cel mai mic pret posibil 1-2 bucati sau cate ar avea vanzatorul cu reducere mare.

Daca ne uitam la un micro brand la inceput de drum, sigur va fi o lansare prin crowdfunding, unde poti prinde un numar de ceasuri la o reducere foarte foarte buna. Daca este un succes campania, producatorul cu restul de bani probabil mai fabrica niste ceasuri pe care la ajungerea in stoc le mai poate oferi la inca o campanie de discount ca ultima sansa, ramanand ca ce nu se vinde tot sa se apropie usor de pretul de lista sau sa ia calea dealerilor autorizati care vor vinde si ei la pretul de lista.

Legat de exemplul oferit, presupun ca este vorba despre acest Hamilton Khaki Navy Sub https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-ham ... 24899.html
Reducerea este fabuloasa si este asa de luni de zile, ceasul a trecut deja prin multe campanii de promotii si a fost la promotie pentru o perioada indefinita de timp, ceea ce arata ca mai sunt si alti oameni care nu il vor. Este dintr-o colectie veche care nu mai apare la Hamilton pe site, deci este vandut in disperare de cauza de catre dealer cu reducere 50%. Dupa gustul meu eu nici nu imi mai amintesc cand sa fi vazut ultiima data un Hamilton diver interesant. Eu nu as alege acel Hamilton deoarece mi se pare un ceas urat si mai are si o prindere complet restrictiva a curelei de carcasa, deci uite un raspuns bun la intrebarea de ce sa nu alegi ceva.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumim Clipper pentru o contributie asa bine documentata!

Cred ca e important pentru toti pasionatii sa stie ca exista alternative la anumite tipare comportamentale
induse de distorsiunea controlata a mesajelor la care suntem expusi....in general si de catre piata orologera in special....
Ooooppppssss, cam eclectica fraza asta :oops:
Pe romaneste: exista viata si in afara Swatch Group si Seiko & Co....si e la indemana noastra sa exploram acel ALTCEVA
de care vorbeste bonheur.... 8)

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
borsy

Mesaj de borsy »

Aș continua doar că, nu știu de ce, am 'talentul' să încing spiritele, așa că mă opresc aici.

P.S
Tocmai Clipper, acel Khaki Navy Sub, e ALTCEVA, ca să citez un coleg. :)
Altceva însemnând pentru fiecare altceva. ;)
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

@Clipper: imi place dansul:
http://www.nethunswatch.com/collection/ ... ONZE/AS301

Doua intrebari te rog:
1. Unde l-ai comandat pe al tau (ai platit taxe vamale sau a venit din Europa)?
2. Se poate plati doar cu paypal sau accepta si carduri de credit/debit?

Multumesc :)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Imi place mult ce scrie Clipper aici:
Indemnul meu este spre documentare si cunoastere a pietei, sa ai o marja cat mai mare de manevra, e posibil ca o firma mica sa faca un ceas care este aproape de forma visurilor tale si nici sa nu stii.
si il inteleg cred/sper prin decizia lui de a se orienta spre microbranduri cand vrea altceva.
Il inteleg bine si pe borsy cand zice:
Tocmai Clipper, acel Khaki Navy Sub, e ALTCEVA, ca să citez un coleg. :)
Altceva însemnând pentru fiecare altceva. ;)
Nu il inteleg pe Valentin cand zice:
Pe romaneste: exista viata si in afara Swatch Group si Seiko & Co....si e la indemana noastra sa exploram acel ALTCEVA
pentru ca ceasul Nethuns precum multe alte microbranduri (spre exemplu Daphix care a fost pomenit recent) folosesc tot mecanismele de la Seiko, sau Miyota de la Citizen. Adica nu e ca si cum ar fi un microbrand cu mecanism propriu, ci doar carcase in-house si evident design propriu mai mult sau mai putin original. Asa ca iar ii dau dreptate lui borsy care merge ''pe mana'' numelor consacrate. Este mai safe si ai unele avantaje care nu le pomenesc aici.
In final cred ca fiecare are dreptate din perspectiva sa. Mai putin Valentin :mrgreen: care ii caraie vocal pe elvetieni pentru preturile nesimtite dar ii cumpara, pe Seiko pe care nu ii admira in mod real dar ii apreciaza totusi :P
Nu am fost niciodata un mare admirator al Seiko, dar abilitatea de a crea astfel de ceasuri....dorite de toata lumea......nu poate fi contestata, nu?
Si iar il inteleg pe borsy cand zice
Aș continua doar că, nu știu de ce, am 'talentul' să încing spiritele, așa că mă opresc aici.
asa ca ma opresc si eu... aici :D !
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Catalin, ce am inteles eu din postarea ta e ca....in general....nu intelegi :lol: :lol: :lol:
Nu stiu, sincer.....ce sa-ti recomand....lecitina poate?....sau sa incerci lecturi mai usoare....stiu eu....Arici Pogonici 8)
(C. Brancusi)
Clipper

Mesaj de Clipper »

valentin1234 scrie:@Clipper: imi place dansul:

Doua intrebari te rog:

L-am comandat de pe acest site, uite un link cu modelul vizat de tine: https://www.seriouswatches.com/collecti ... teel-as301
De la comanda si pana cand mi-a sosit ceasul au fost cam 20 de ore, de asteptat fiind vorba de serviciul rapid al UPS, care a fost inclus in pretul ceasului (al meu a fost 300 eur).

Ceasul meu vad ca functioneaza foarte bine pana acum, e la aproape +2 secunde purtat pe mana de ieri pana azi, la aceste valori in mod cert a fost reglat inainte de a parasi bancul de asamblare, ceea ce il face un ceas pe care efectiv l-as putea mai multe zile, spre deosebire de Geckota sau Seiko Turtle de care nu sunt prea multumit cum functioneaza, ambele pierd cam 12 secunde pe zi. Sunt valori constante, e adevarat, nu reusesc sa obtin altele, dar sunt totusi mari, daca pleci cateva zile intr-o vacanta cu ele pe mine m-ar deranja asemenea abateri.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

valentin1234 scrie:..Nu stiu, sincer.....ce sa-ti recomand....lecitina poate?....sau sa incerci lecturi mai usoare....stiu eu....Arici Pogonici 8)
Da-daaaa :lol: , Arici Pogonici ar fi minunat! Sau orice altceva ce tu ai folosit si la care poti renunta, dar sa nu fie prea jerpelite... stiu ca tu le cam rupi cand te stresezi pe ele :mrgreen: :P .
Dragul meu Valentin...a fost doar o sueta de tachineala, sa ne dezmortim din stresul asta care parca nu se va termina curand.
Sigur ca nu te iau in serios precum...nici tu nu ma iei in serios :P . Doar mi/ne-ai aratat ca ultima ta achizitie este un Seiko vintage, si imi amintesc cu placere review-ul tau asupra unui alt Seiko Spirit...Deci, nu ma lua in serios, ca nici eu nu o fac...
Ca sa fiu OT totusi, pun un microbrand care imi place: https://www.wmtwatches.com/product-conf ... gure/2594/
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Clipper scrie:
valentin1234 scrie:@Clipper: imi place dansul:

Doua intrebari te rog:

L-am comandat de pe acest site, uite un link cu modelul vizat de tine: https://www.seriouswatches.com/collecti ... teel-as301
De la comanda si pana cand mi-a sosit ceasul au fost cam 20 de ore, de asteptat fiind vorba de serviciul rapid al UPS, care a fost inclus in pretul ceasului (al meu a fost 300 eur).

Ceasul meu vad ca functioneaza foarte bine pana acum, e la aproape +2 secunde purtat pe mana de ieri pana azi, la aceste valori in mod cert a fost reglat inainte de a parasi bancul de asamblare, ceea ce il face un ceas pe care efectiv l-as putea mai multe zile, spre deosebire de Geckota sau Seiko Turtle de care nu sunt prea multumit cum functioneaza, ambele pierd cam 12 secunde pe zi. Sunt valori constante, e adevarat, nu reusesc sa obtin altele, dar sunt totusi mari, daca pleci cateva zile intr-o vacanta cu ele pe mine m-ar deranja asemenea abateri.
Multumesc, Clipper!
Singura mea rezerva este legata de grosimea carcasei....cum se simte la mana fata de Turtle?
(C. Brancusi)
Clipper

Mesaj de Clipper »

Din memorie aș fi zis că Turtle e mult mai ușor, dar le-am pus pe cântar pe amândouă balansând curelele și Nethuns e cam cu 10g mai greu, ceea ce nu se simte la mână, deci sunt comparabile.

Am măsurat ceasurile între capac și bezel și Nethuns e cam cu 0.5mm mai gros, restul cam de 2mm înălțime sunt dați de grosimea safirului la Nethuns.
Zar

Mesaj de Zar »

Off-Topic : Un micro-brand care mie imi place : Phoibos - https://phoiboswatch.com/
Unele modele au cadrane interesante/deosebite, spre ex. Wave Master PY010E.

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Exista si cu cadran ''clasic''.

Imagine
AR1070-56E
Razvee

Mesaj de Razvee »

Mulțumim, Clipper, pentru documentarea interesantă pe micro-branduri. Într-adevăr, și eu cred că-i bine să știm că mai sunt opțiuni pe piață în afara jucătorilor consacrați - și încă foarte multe interesante.

O întrebare - prin căutările tale ai dat cumva de vreun micro-brand care să-ți fi atras atenția și care, în același palier de preț (maxim 300-400 de dolari) să aibă combinația safir+armare manuală?
Scrie răspuns