Ce purtati astazi ?

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
catalin.v

Re: Ce purtati astazi ?

Mesaj de catalin.v »

Multumesc! Trebuia sa imi dau seama ca e mai mare de 44 mm dupa distanta dintre fereastra datei si carcasa. E frumos dar maaaree....
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Mircea

Mesaj de Mircea »

Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
dorin 69

Mesaj de dorin 69 »

Imagine
Workman

Mesaj de Workman »

Imagine
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Doar azi...

Imagine
bonheur

Mesaj de bonheur »

De ce doar ieri? Ar putea fi cu usurinta un daily wearer. :)
Emil68

Mesaj de Emil68 »

E simplu si cumva deductibil, pentru ca nu este al meu, ci al unui prieten, achizitie noua. Si nu este nici modelul meu preferat, adica Explorer. Dar vreau sa va impartasesc impresiile achizitiei de nou din reprezentanta a unui Rolex, o mica descriere, plus cateva “secrete”, stiute probabil de unii din voi.

Imagine

Inaintea achizitiei unui Rolex, trebuie sa-ti stabilesti exact modelul sau variantele, sa verifici preturile in reprezentante si second hand (exemplu pe Chrono24), pentru a putea “deduce” aproximativ cam care este pretul corect, care este deprecierea in timp, cam la ce sa te astepti in caz de necesitate a revanzarii lui.
Urmeaza “vizita” in reprezentanta, probarea modelului, informarea despre pret si discount, periodicitate revizii, pret schimbare cadran sau safir ( difera, evident, de la un model la altul, la acesta e cam 400€ una din aceste operatii la reprezentanta).
Dupa cum se stie, exista tehnici de vanzare, iar la Rolex sunt foarte bine detinute de retaileri. Una din ele este “lipsa de pe stoc a modelului”, urmata de, evident...vanzare fara discount sau cu unul foarte mic. Alta ar fi afirmatia retailerului ca daca acorda discount i se ridica licenta...vor face orice ca sa-ti ia toti banii! :lol: Sfat: nu va lasati intimidati! Fiti fermi, seriosi, va cunoasteti bugetul, banii sunt la voi deocamdata! Oricat de mare ar fi tentatia, rezistati si veti “castiga”. Ghilimelele reprezinta faptul ca un ceas nu este o investitie, sa fie clar. Mai ales de nou, din magazin...
Din “cercetari” de piata, am constatat ca un pret foarte bun exista in Dubai. De exemplu, acest OP de 39mm in Geneva la magazinul fabricii poate ajunge cu “pile si relatii” pe la 5500€, in Dubai la 5080€. Fara pile. Asta numai in cazul in care ai drum pe acolo, vreo excursie sau calatorie de afaceri...
Discountul a fost cam 13%, plus 4% recuperati in aeroport, va explica retailerul cum. Banii va vor intra intr-o saptamana in cont inapoi (cei 4%, aproximativ 250€). Practic recuperezi o taxa platita la achizitie.
In total, cam 17%, evident, depinde de model...

Si acum ceasul in sine: impresia imediata e de ceas...obisnuit, mai ales daca ai trecut prin cateva achizitii care au depasit 1000€.

Imagine

Imagine

Trecand peste “honeymoon senzation”, urmeaza “acomodarea” cu el. La aceasta dimensiune de 39mm, indiferent ce dimensiune de ceas porti frecvent, e posibil sa fie cam...perfect. Forma carcasei, grosimea, pozitia remontorului si greutatea nu vor deranja cu nimic la mana. Este un ceas foarte simplu, cu un cadran extrem de lizibil (aratatoarele si indicii orari sunt din aur alb de 18k), foarte versatil si placut la atingere.

Imagine

Imagine

Imagine

Bratara are un “reglaj fin” al lungimii, cam de 5-7mm, nu “agata” parul de pe mana deloc si se muleaza foarte bine pe incheietura. Interesant mi s-a parut ca safirul nu atrage asa mult grasimile ca la alte ceasuri. Polișarea carcasei este tip “oglinda”, dar nu asa mult ca in tehnica “Zaratsu” de la Grand Seiko, e ceva mai discreta. De asemenea, otelul 904L este o idee mai “intunecat” decat 316L, din cauza continutului de molibden din aliaj. Otelul se zgarie la purtare la fel ca 316L, dupa 5 zile vezi cu lupa ce ai facut daca ai purtat maneci stramte 8)
Substanta luminiscenta se vede chiar in conditii de zi, in anumite situatii, este excelenta, iar acum, ceasul fiind nou, tine cam toata noaptea.

Imagine

Concluzia: este clar un ceas foarte bine gandit si realizat, mecanismul (eroarea actuala masurata este de 2,2 sec/24h in 5 zile) isi va dovedi in timp eficacitatea si precizia, ca si pret va las pe voi sa apreciati daca merita sau nu.
Eu am tinut doar sa va descriu prima mea experienta reala cu un Rolex, asa am considerat ca e util si “colegial”, cat mai pe scurt.
Cativa colegi detin aceasta marca, daca am gresit sau exagerat cu ceva ii rog sa ma corecteze sau sa completeze cu alte informatii utile, multumesc. O zi frumoasa tuturor.

Imagine
bonheur

Q

Mesaj de bonheur »

Felicitari prietenului pentru achizitie.
Ma simt oarecum obligat sa fac cateva precizari, intrucat si eu am trecut prin acest proces.

Le iau punctual.
Preturile din reprezentante sunt preturile oficiale, deci cele corecte sa zicem. Pe C24 sunt preturi ale dealer-ilor neautorizati, adica gri, sau vanzatori privati. E o zona aparte, unde se merge pe specula in multe cazuri de ceasuri Rolex, mai ales la modele noi, profesionale din otel.

Discount - Rolex a schimbat politica discounturilor in ultimii ani astfel incat pentru modele in otel sa dea discounturi minime sau deloc, iar pentru two tone, diamante si alte chestii discounturi mai mari.

Nu am citit nicaieri ca cineva sa ia in calcul schimbarea safirului sau a cadranului la un Rolex inainte de achizitia sa de nou. Deci...nu stiu ce sa zic aici, dat fiind ca ai o garantie de 5 ani si un interval de service recomandat de 10 ani. Eu zic ca e pretty good. Si sunt multi care nici dupa 15 ani nu le-au servisat si nu se plang.

Din pacate, asta cu "lipsa de pe stoc a modelului X in otel" nu mai este o tehnica de vanzare ci o realitate. Lumea se plange peste tot de lucrul asta, iar vitrinele sunt goale, sau populate cu OP, DJ sau YM. Cererea la Rolex e mai mare ca niciodata si efectiv, AD-ii au generalizat modelul de la Daytona SS la toate celelalte modele cautate: Sub, GMT, SD etc. Adica...istoric cu ei, liste de asteptare sau sa cumperi alte ceasuri sau bijuterii in valoare de 30k euro (de exemplu) de la acel AD ca sa ai prioritate la primul ceas venit in stoc. Da, se intampla asta.

Discounturile sunt la discretia AD-ului oarecum dar daca un ceas are cautare, logic ca nu o sa dea discount. Iar acum majoritatea au.

Din fericire Rolex ia anumite masuri pentru micsorarea vanzarilor catre dealeri gri din partea AD prin diverse metode: scoaterea foliilor protectoare in magazin in momentul achizitiei, iar mai nou, oprirea cardului de garantie pentru primul an. E cumva un semn ca Rolex, ca producator, se gandeste si la clientul final, cel ce vrea un ceas pentru el si nu pentru profit.

Despre bani: Preturile nu variaza foarte mult, am explorat multe reprezentante strict pe OP39. La nivel european diferentele sunt minime, de maxim 100 euro.
Sunt doua exceptii mari gasite de mine: la T2 din Charles de Gaulle, unde OP era anul trecul la 4524 EUR (!!!) la Royal Quartz (parca) si in aeroportul din Dubai.
Pe CDG nu am avut timp sa il iau ca ma imbarcam intr-o ora iar in Dubai nu am fost eu personal dar am aflat "pe surse". In Dubai e in felul urmator: pretul e in dirhami, era in ianuarie 19000 AED pt OP39. Conversia pe care ei o fac pe loc e foarte paguboasa pentru tine, cumparator. Din start pretul nu mai e cel calculat la curs BNR. Treaba cu VAT refund nu am testat-o dar probabil de acolo scoti ceva economii. Ce nu ai pe aeroportul din Dubai este experienta achizitiei, statul la masa linistit, si vanzatorul care te trateaza ca pe un client si nu ca si cum ai fi la supermarket.

Dupa multe analize, eu unul am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa cumpar din tara, de la AD. Nu m-am inselat, plus ca am primit si un discount de bun simt, in limita a ceea ce speram si ma informasem pe forumuri ca pot primi. Experienta a fost placuta, nu a fost pe fuga, si acum am istoric cu un AD aproape de mine, in caz in care vreau si altceva pe viitor.

In Bucuresti acest ceas e undeva la 5250 EUR acum. Deci nu e diferenta mare fata de Dubai.
Sper ca e de ajutor.

Impresiile sunt subiective, sa il poarte cu placere.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Salve,

Un geam ptr modelul asta costa in jur de 200 de euro, cu tot cu montaj, la service autorizat. Nu e f important aspectul, geamul nu se sparge usor ca sa te gandesti imediat cat costa unul nou.
Ce e de luat in seama e pretul reviziei, undeva la 500-600E.....dar si aia e la interval de 10 ani.

OP nu are easy link, pe care il mentionezi tu. Explorer si DJ au asa ceva, insa OP nu are.
Catarama cu easy link iti posibilitatea sa maresti bratara cu 5mm atunci cand e cald si ti se umfla incheiatura.

Frumoase poze, iti sta bine cu el!
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Multumesc, bonheur.
In Abu Dhabi exista 3 reprezentante Rolex in mall-uri si doua magazine gen B&B de la noi, care au si acest brand, plus cel din aeroport. Prietenul meu a fost in excursie de 10 zile acolo si le-a “testat” pe toate, cel mai bun discount l-a obtinut in reprezentanta. Intr-adevar, diferenta e de 270€ fata de magazinul din Marriot, pentru unii e mult, pentru unii putin.
Impresiile sunt intr-adevar subiective, am precizat acest lucru.
Voi reveni cu un mic review si despre Explorer 2 black dial, tot al lui, dupa achizitie, dar va mai dura ceva timp pana la urmatorul drum in Dubai. Si despre experienta achizitiei de la acelasi dealer a celui de-al doilea Rolex, discounturi, etc.
PS: E “criza” de Explorer (1) acum... :D
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Multumesc Mircea, o sa-i transmit :D tot asta a zis si prietenul meu...
Referitor la “reglajul fin”, nu am spus “easy link”, m-am referit la portiunea aceea opusa sistemului de inchidere, unde poti muta capatul bratarii, cu ajutorul unui dispozitiv cred, cativa mm, tu stii mai bine. Cel putin asa am vazut, nu am incercat modificarea lungimii bratarii pt ca imi era ok.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Sa revenim la topic 8)

Imagine
IWC

Mesaj de IWC »

Imagine
bonheur

Mesaj de bonheur »

Emil68 scrie:Din “cercetari” de piata, am constatat ca un pret foarte bun exista in Dubai. De exemplu, acest OP de 39mm in Geneva la magazinul fabricii poate ajunge cu “pile si relatii” pe la 5500€, in Dubai la 5080€. Fara pile. Asta numai in cazul in care ai drum pe acolo, vreo excursie sau calatorie de afaceri...

Ca sa vin cu un argument in plus la partea cu preturile, mai jos sunt preturile pentru 2019. A treia linie este pentru OP39. In nicio tara nu are pretul de 5500 EUR.

Imagine

Deci treaba cu "pilele si relatiile" e exclusa. :D
Scrie răspuns