Felicitari heimdalg, sa-l purtati sanatos. E varianta mica sau "mare"?
Acuma.....asteptam si impresii....neaparat! Evident, pe sub-forumul rusnacesc si...
in soapta, ca sa nu deranjam colegii
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Multumesc.
Este varianta mica, de numai 37 mm diametru si cu geam acrilic pe care eu o prefer pentru aspectul vintage mai autentic.
Cateva impresii la inceput de drum.
Cadranul acestui ceas este o nebunie. Dupa lumina arata uneori argintiu, champagne si chiar un fel de kaki sidefat. Aceasta combinat cu multimea de culori ingramadite acolo, rosu, auriu, albastru metalic ar putea conduce la ideea ca este bling bling. Per ansamblu nu este asa reusind sa se faca remarcat fara a sari prea mult in ochi.
Minusul cel mare il vad in inaltimea sa de 14 mm!!!!
Pe langa el, un Strela cu Poljot 3017 (un fel de var al mecanismului din acest ceas) arata tare subtirel.
Astfel dispare si senzatia aceea pe care o ai cu un Strela care te face sa te intrebi daca mai ai ceasul la mana.
Pe chinezoi nu poti sa il uiti, este si mai greu si iti semnaleaza prezenta sa pe mana.
Se "ingroapa" insa bine in mana fiind foarte rotunjit si privit din fata nu arata atat de gros cat este in realitate.
Aici ii dau un punct in plus fata de reeditarea Strela de 38 mm cu Poljot 3133 a lui Juri Levemberg care da uneori o impresie de puc de hochei din cauza inaltimii sale si carcasei prea cilindrice.
O alta deosebire evidenta fata de Strela original este faptul ca actionarea butoanelor cronografului necesita o apasare mai ferma, nu atat de ferma ca la Poljot 3133, dar nici la fel de lina ca la Poljot 3017.
Cam asta ar fi pe scurt primele impresii.
In concluzie un cronograf cu aspect vintage si cu un mecanism conceput tot in illo tempore, cu roata coloana, la un pret accesibil, care merita o sansa.
Azi un Poljot cu sonerie pentru a ne mai inveseli ziua
Sunt aproape sigur ca indicatorii (orarul si minutarul ) nu sunt originali. Mi se par prea badarani si nu am vazut așa ceva la acest tip de ceas. Ce părere aveti?
Tare fain Seagull-ul, sa-l purtati sanatos !
Raman placut impresiont de modelul asta, de fiecare data cand il vad.
Imi puteti spune de unde l-ati cumparat si cat a costat?
heimdalg scrie:Nu este un rusnac dar imi face placere sa il prezint colegilor din cadrul subforumului.
Doua ceasuri rusesti primite spre norocul meu gratis si chiar intr-o stare buna.Am apucat sa ii fac revizia doar ceasului Raketa si urmeaza si pentru Pobeda.Nu sint un cunoscator foarte bun de ceasuri dar le adun si le port cu placere.
Achizitionat azi. Merge foarte bine, iar carcasa fiind placata, arata surprinzator de bine. Doar cardranul trebuie curatat, iar pe spate are o dedicatie in gravura, facuta in 1966