Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
- zvonacfirst
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
@taviuu, cand am citit in manual treaba aia cu aliniatul indicatorilor am crezut ca rezolv problema.
Treaba este ca nu se aliniaza. Secundarul se misca cate o secunda. Oricat ai incerca el tot decalat va ramane. Daca s-ar misca fractii de secunda ar fi altceva, dar nu o face.
Treaba este ca nu se aliniaza. Secundarul se misca cate o secunda. Oricat ai incerca el tot decalat va ramane. Daca s-ar misca fractii de secunda ar fi altceva, dar nu o face.
In mod normal secundarul trebuia sa vina aliniat perfect din fabrica pt. ca mecanismul are PC, pe langa alte functii. Este o scapare la CTC, dar se poate corecta la ceasornicar - implica desfacerea capacului si repozitionat manual.
AR1070-56E
- zvonacfirst
@gherghin nicolae: bluetoothul este necesar pentru setarea ceasului. Se conecteaza la un smartphone si se pot ajusta chestii in el mult mai usor decat daca ai face manual setarile.
Apoi se poate conecta la telefon conform unui program prestabilit si la ora fixata isi face setarile asa cum ii spune telefonul. Al meu este programat la 7:00AM. Softul care gestioneaza treaba asta ia ora de la un ceas atomic. Cert este ca ceasul merge la secunda si nu necesita niciun reglaj.
Daca plec peste granita setez de acasa timpul de la destinatie pentru cadranul world time iar la destinatie apas un buton si cele doua cadrane isi reverseaza indicatiile, pe cadranul principal avand ora corecta pentru locatia unde ma aflu. Nu este la fel ca la cele radio-controlate, dar este ceva asemanator.
Acest Casio cateva chestii pe care un ceas mecanic nu le are. Sic.
@zar: nu ma deranjeaza. Deviatia este mica, apreciez ca 1-2 zecimi de secunda, apropape ca nu se observa, asa ca nu am sa-l duc la ceasornicar. Probabil ca pentru producator problema se incadreaza la "erori acceptabile".
Apoi se poate conecta la telefon conform unui program prestabilit si la ora fixata isi face setarile asa cum ii spune telefonul. Al meu este programat la 7:00AM. Softul care gestioneaza treaba asta ia ora de la un ceas atomic. Cert este ca ceasul merge la secunda si nu necesita niciun reglaj.
Daca plec peste granita setez de acasa timpul de la destinatie pentru cadranul world time iar la destinatie apas un buton si cele doua cadrane isi reverseaza indicatiile, pe cadranul principal avand ora corecta pentru locatia unde ma aflu. Nu este la fel ca la cele radio-controlate, dar este ceva asemanator.
Acest Casio cateva chestii pe care un ceas mecanic nu le are. Sic.
@zar: nu ma deranjeaza. Deviatia este mica, apreciez ca 1-2 zecimi de secunda, apropape ca nu se observa, asa ca nu am sa-l duc la ceasornicar. Probabil ca pentru producator problema se incadreaza la "erori acceptabile".
Informativ - ceasuri quartz care vin standard cu secundarul perfect aliniat din fabrica : PC, RC, SRT/GPS, HAQ, HEQ. Dar si la acestea mai apar uneori scapari la verificare CTC. La restul (comune) tine de noroc, in general - nu, datorita jocului in danturi si alti factori (am explicat detaliat tehnic mai demult).
AR1070-56E
@zvonacfirst: Cele 2 ceasuri Casio pe care le detin sunt amandoua dual time. Iti trimit link-uri mai jos catre manualele lor.poate reusesti sa gasesti o paralela intre mecanisme.
eqw-A1110: http://support.casio.com/storage/en/man ... qw5239.pdf
era-500: http://support.casio.com/storage/en/man ... qw5446.pdf
sectiunea care te intereseaza este "Hand home position adjustment".
Sper sa te ajute.
eqw-A1110: http://support.casio.com/storage/en/man ... qw5239.pdf
era-500: http://support.casio.com/storage/en/man ... qw5446.pdf
sectiunea care te intereseaza este "Hand home position adjustment".
Sper sa te ajute.
Cert este ca am avut mai multe ceasuri Seiko pana acum si la toate secundarul era perfect aliniat. Or fi cei de la Seiko mai atenti la astfel de la detalii? Mentionez ca ceasurile erau fie Premier Perpetual fie Spring drive:)
- zvonacfirst
@taviuu: multumesc mult dar, asa cum zicea d-l Gherghin, sunt sigur ca este vorba de o pozitionare gresita din faza de montare a indicatoarelor.
Asa cum scriam intr-o postare anterioara, nu exista microajustaj, Actionarea coronitei misca secundarul un pas, adica o secunda. Daca secundarul a fost pozitionat cu abatere pe +, ca in cazul meu, va pastra aceasta abatere oricati pasi de ajustare i-as da.
Asa cum scriam intr-o postare anterioara, nu exista microajustaj, Actionarea coronitei misca secundarul un pas, adica o secunda. Daca secundarul a fost pozitionat cu abatere pe +, ca in cazul meu, va pastra aceasta abatere oricati pasi de ajustare i-as da.
Corect. Singura rezolvare este re-pozitionat manual la ceasornicar.zvonacfirst scrie:Daca secundarul a fost pozitionat cu abatere pe +, ca in cazul meu, va pastra aceasta abatere oricati pasi de ajustare i-as da.
AR1070-56E
@zvonacfirst: imi pare rau sa aud ca la acel model de Casio nu se poate microajusta pozitia indicatoarelor. Am insistat pentru ca la cele 2 modele mentionate de mine este realizabila aceasta microajustare asemanator cu acest clip: https://www.youtube.com/watch?v=t0cFpCuOvcE
- zvonacfirst
De amorul artei, le-am scris celor de la Casio. Daca primesc raspuns... veti afla.
- zvonacfirst
... si iata raspunsul de la Casio:

- flexibil29
Dupa cum spunea si Zar problema poate fi rezolvata insa asta presupune scoaterea secundarului si remontarea lui in pozitia corecta . Ce parere aveti d-nule Claudiu ?
Daca secundarul nu cade exact pe markeri,da,singura solutie este scoaterea secundarului si repozitionarea acestuia.
Cat despre ce spunea Nic cu jocurile in danturi,da,sunt valabile,singurlul lucru pe care-l pot adauga este ca daca secundarul este pozitionat corect ,acel joc va fi egal in ambele parti ale markerului.A cest lucru-jocul in dantura-nu trebuie confundat cu nealinierea pe markeri.
Cat despre ce spunea Nic cu jocurile in danturi,da,sunt valabile,singurlul lucru pe care-l pot adauga este ca daca secundarul este pozitionat corect ,acel joc va fi egal in ambele parti ale markerului.A cest lucru-jocul in dantura-nu trebuie confundat cu nealinierea pe markeri.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- zvonacfirst
In cazul ceasului meu nu cred ca este vorba de joc in dantura rotilor deoarece, in timpul anumitor setari, secundarul are o miscare de rotatie in sens antiorar si cand se pozitioneaza pe marker are exact aceeasi deviatie. Cand se roteste invers miscarea este continua, adica nu se mai misca pas cu pas pe secunde.
Am mai scris, deviatia este cam o zecime de secunda, aproape insesizabila, asa ca nu cred ca are rost sa ma cramponez de asta.
Multumesc tuturor pentru idei.
Am mai scris, deviatia este cam o zecime de secunda, aproape insesizabila, asa ca nu cred ca are rost sa ma cramponez de asta.
Multumesc tuturor pentru idei.
Am o dilema legata de Longines Legend Diver. Cum poate fi folosit bezelul interior (din cate stiu bezelul se foloseste pentru a calcula timpii de decompresie) atunci cand te afli sub apa,practic poate fi folosit ceasul ca diver ?