un proiect
-
Oftalmologul
Re: un proiect
Daca scoateti unul cu steagul dacic cumpar unul.
Multumesc
Multumesc
Da au un model ce are discul moonphase de mari dimensiuni,s-ar preta la modelul tau,cadranul ar fi mai greu de executat (in sensul ca ar creste costurile),cu acele piramide in relif.mihai.moldovan scrie:intotdeauna mi-am dorit un ceas cu un moonphase cat mai mare. Am vazut unul la ch. ward, dar cam scump. 1700 lire parca sau euro....
Este absolut regretabil ce se intampla pe acest forum. Sunt membrii cu colectii importante si pretinsi cunoscatori in ale ceasurilor si - in loc sa indrume un user preiceput in design - in directia corecta, ii insuflati aiureli.
Am fost doi-trei useri care au contestat directia ceasurilor Peren, iar restul ne-au injurat prosteste. "Hateri, frustrati, ce-aveti bah cu baiatul? Sa faca si el un ban romaneste". Care este realitatea astazi dupa 1 an de la discutia cu Peren? Tot aia! Nu exista un model nou cu Delta Dunarii, cu Brancusi sau cu perenitatea sufletului romanesc. Zero. Ia recititi topicul si sa vedeti incurajari aiuristice de tipul "bai baiatule, eu am incredere in tine".
Si din pacate, se practica acelasi lucru si in cazul de fata, cu singura diferenta ca Peren stia ceasuri, dar nu design, in timp ce colegul nostru pare in ipostaza exact inversa. Face pe hartie niste modele spectaculoase, atat de remarcabile incat sunt de netranspus in realitate.
De ce este atata delasare pe forum incat nimeni nu-i atrage atentia, de exemplu: drag coleg, modelul cu moonphase pe jumatate de cadran presupune un mecanism care acum nu exista. Cel mai mare moonphase este asta http://www.bexsonn.com/arnold-son-hm-perpetual-moon/, adica un mecanism in-house, a carei dezvoltare a costat 10? 20 de milioane de euro? Si care a durat 3 ani sau poate 5?
Daca vrei sa incepi de undeva, apuca-te si fa pe cheltuiala membrilor forumului 10 ceasuri aniversare. Capeti experienta si nu risti banii tai. Vreti sa punem pariu ca Steinhart ii cere pe modelul cu 1918 peste 1000 de euro pe ceas? Acelasi ceas care ar putea fi construit "in regie proprie" cu 500 de euro.
De ce nu-i semnaleaza nimeni lui Alin Biesiadovschi ca nimeni nu va scoate ceasul cu steagul dacic in X exemplare si sa stea cu el pe taraba la vanzare? Un ceas din asta se face cu banii tai, nu cu banii producatorului, pe riscul tau. Da, sigur va aparea un maimutoi care sa intrebe "de ce ceri bah bani pe un ceas care nu exista? Vrei sa inventezi samburele la cireasa?", dar asta este riscul.
Vrei sa faci un ceas sau vrei sa faci flame si off-topic la greu.
De parca nu stiti ca si Steinhart si Ch. Ward - si nu numai ei, ci cam toata lumea - a inceput tot de la Unitas si Eta 2428.
Am fost doi-trei useri care au contestat directia ceasurilor Peren, iar restul ne-au injurat prosteste. "Hateri, frustrati, ce-aveti bah cu baiatul? Sa faca si el un ban romaneste". Care este realitatea astazi dupa 1 an de la discutia cu Peren? Tot aia! Nu exista un model nou cu Delta Dunarii, cu Brancusi sau cu perenitatea sufletului romanesc. Zero. Ia recititi topicul si sa vedeti incurajari aiuristice de tipul "bai baiatule, eu am incredere in tine".
Si din pacate, se practica acelasi lucru si in cazul de fata, cu singura diferenta ca Peren stia ceasuri, dar nu design, in timp ce colegul nostru pare in ipostaza exact inversa. Face pe hartie niste modele spectaculoase, atat de remarcabile incat sunt de netranspus in realitate.
De ce este atata delasare pe forum incat nimeni nu-i atrage atentia, de exemplu: drag coleg, modelul cu moonphase pe jumatate de cadran presupune un mecanism care acum nu exista. Cel mai mare moonphase este asta http://www.bexsonn.com/arnold-son-hm-perpetual-moon/, adica un mecanism in-house, a carei dezvoltare a costat 10? 20 de milioane de euro? Si care a durat 3 ani sau poate 5?
Daca vrei sa incepi de undeva, apuca-te si fa pe cheltuiala membrilor forumului 10 ceasuri aniversare. Capeti experienta si nu risti banii tai. Vreti sa punem pariu ca Steinhart ii cere pe modelul cu 1918 peste 1000 de euro pe ceas? Acelasi ceas care ar putea fi construit "in regie proprie" cu 500 de euro.
De ce nu-i semnaleaza nimeni lui Alin Biesiadovschi ca nimeni nu va scoate ceasul cu steagul dacic in X exemplare si sa stea cu el pe taraba la vanzare? Un ceas din asta se face cu banii tai, nu cu banii producatorului, pe riscul tau. Da, sigur va aparea un maimutoi care sa intrebe "de ce ceri bah bani pe un ceas care nu exista? Vrei sa inventezi samburele la cireasa?", dar asta este riscul.
Vrei sa faci un ceas sau vrei sa faci flame si off-topic la greu.
De parca nu stiti ca si Steinhart si Ch. Ward - si nu numai ei, ci cam toata lumea - a inceput tot de la Unitas si Eta 2428.
- gherghin nicolae
- Moderator
Tehnic vorbind , nu este o foarte mare filozofie in a suprapune practic doua cadrane.
Pentru ca practic sint doua cadrane, unul cu fazele lunii montat in interior iar altul peste. Axul filterrad este mai lung .Si o transmisie demultiplicata de la axul orar care roteste calendarul cu fazele lunii.
Ideea este excelenta insa punerea in practica este mai dificila .
Mult succes !
Pentru ca practic sint doua cadrane, unul cu fazele lunii montat in interior iar altul peste. Axul filterrad este mai lung .Si o transmisie demultiplicata de la axul orar care roteste calendarul cu fazele lunii.
Ideea este excelenta insa punerea in practica este mai dificila .
Mult succes !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
S-a dus dracului forumul asta daca un moderator respectabil si cu experienta a 6.000 de posturi face aceasta afirmatie.gherghin nicolae scrie:Tehnic vorbind , nu este o foarte mare filozofie in a suprapune practic doua cadrane.
Mult succes !
Este clar ca nu vom depasi prea curand nivelul de "este original acest ceas Armani? Sa-mi iau Fosil sau CK?"
Nu este mare filozofie tehnic vorbind?
Explicati si noua, va rugam, cum va functiona acest moonphase? Care este viteza de rotatie a discului de moonphase, ca sa faca un minim sens?
Asa cum este desenat acum - atat in varianta de 59 de dinti, cat si in cea de 135 - cadranul va arata 15 zile luna plina, iar 15 zile va arata doua luni. Una in stanga (in crestere) si una in drepta (in descrestere). Adica va arata in mod corect o singura data pe luna. Exact precum ceasurile defecte care arata ora exact o singura data pe zi.
Sau ne propunem sa inventam un mecanism cu totul si cu totul nou, care sa merga cu o viteaza aleatoare si care sa se stearga la fund cu 300 de ani de istorie a moonphase-ului? Sau este doar de decor discul cu luna si se invarte si el la plezneala? Daca e la misto pus acolo, de ce ne mai obosim? Simplificam proiectul si-l aplicam direct pe cadran sau chiar pe sticla, in exterior.
Uite alt exemplu de Fosil vs. CK.seba scrie: cadranul ar fi mai greu de executat (in sensul ca ar creste costurile),cu acele piramide in relif.
Cum sa-i spui Seba ca piramidele in relief ar creste costurile? La peste 1300 de posturi pe acest forum, asta crezi tu ca ar fi problema?
Nu costurile ar fi problema, ci inaltimea piramidelor si implicit dificultatea limbilor de a trece peste.
Vreti sa calculam inaltimea piramidei mari, avand in vedere ca latura o putem estima la 5mm, sa zicem?
Of,Of of........
La noi tot ce este bun tine doar 3 zile.
Da,initiatorul topicului a lansat doar idei de design.Pe acelea le apreciez in mod deosebit,sunt cateva cadrane care-mi plac foarte mult,de aceea am si sugerat o colaborare.
Eu am lansat ideea unui ceas aniversar,deci ma pot declara vinovatul deturnarii discutiei,deci "mea culpa".
Dar de aici pana la ce sunteti unii in stare sa scrieti este distanta lunga.Divergentele de opinie sunt ok,dar raca personala e mai greu de digerat.
Asa ca va rog sa va calmati,sa respirati adanc,si sa reveniti in registrul bunului simt.
Pentru aceasta am sa deschid un topic nou legat de propunerea mea.
cataradoi -multumesc pentru suport,deocamdata ai fost singurul care a oferit un ajutor.
Sunt multe detalii de discutat,inclusiv cele financiare!
La noi tot ce este bun tine doar 3 zile.
Da,initiatorul topicului a lansat doar idei de design.Pe acelea le apreciez in mod deosebit,sunt cateva cadrane care-mi plac foarte mult,de aceea am si sugerat o colaborare.
Eu am lansat ideea unui ceas aniversar,deci ma pot declara vinovatul deturnarii discutiei,deci "mea culpa".
Dar de aici pana la ce sunteti unii in stare sa scrieti este distanta lunga.Divergentele de opinie sunt ok,dar raca personala e mai greu de digerat.
Asa ca va rog sa va calmati,sa respirati adanc,si sa reveniti in registrul bunului simt.
Pentru aceasta am sa deschid un topic nou legat de propunerea mea.
cataradoi -multumesc pentru suport,deocamdata ai fost singurul care a oferit un ajutor.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
+1
O gramada de mizerie inutila. Dezamagitor este ca unii isi recunosteau predilectia pentru a face flame. Nu-i asa Alfie?
Sustin neconditionat propunerea lui Claudiu pentru un ceas aniversar si mi-l doresc pe mihai.moldoveanu alaturi de noi in acest proiect.
O gramada de mizerie inutila. Dezamagitor este ca unii isi recunosteau predilectia pentru a face flame. Nu-i asa Alfie?
Sustin neconditionat propunerea lui Claudiu pentru un ceas aniversar si mi-l doresc pe mihai.moldoveanu alaturi de noi in acest proiect.
Ultima oară modificat 11 Iun 2017, 10:35 de către cataradoi, modificat 1 dată în total.
Ai dreptate,nu m-am gandit la aspectul acesta.cataradoi scrie: Vreti sa calculam inaltimea piramidei mari, avand in vedere ca latura o putem estima la 5mm, sa zicem?
Totusi,poate nu am fost inteles bine,eu am propus colegului sa ia legatura cu un producator mic,poate iese o colaborare,ar fi pacat sa se iroseasca acest talent. Serios,cum ar arata un Steinhart by Mihai Moldovan ? De exemplu acel ceas Nazca este perfect realizabil fara batai mari de cap.....
Si daca cei de la Steinhart cer 1000 E/ceas,atunci poate se gaseste un finantator ca Erich von Daniken
Seba, nimeni nu vrea sa se piarda talentul colegului nostru. De aceea, cred ca ar trebui sa-l incarajam sa faca posibilul, nu imposibilul.
Producatorul mic la care faci referire nu poate fi decat Claudiu, daca vrea si are timp. Si asa, sunt sigur ca vor aparea comentarii. Uite-l bah, asta face bani pe spatele nostru. Vezi mai sus.
Producatorul mic la care faci referire nu poate fi decat Claudiu, daca vrea si are timp. Si asa, sunt sigur ca vor aparea comentarii. Uite-l bah, asta face bani pe spatele nostru. Vezi mai sus.
-
Oftalmologul
O simpla intrebare.
De ce va feriti de ceasuri care evoca un trecut "maret" in sensul bun al neamului nostru.
Credeti ca nu sunt destui ROMANI care sa cumpere un ceas cu semnul singurului popor care a tinut in sah Imperiul Roman?
Multumesc
De ce va feriti de ceasuri care evoca un trecut "maret" in sensul bun al neamului nostru.
Credeti ca nu sunt destui ROMANI care sa cumpere un ceas cu semnul singurului popor care a tinut in sah Imperiul Roman?
Multumesc
Eu nu ma opun. Dimpotriva, ideea cu 1918, de exemplu, a fost a mea de la bun inceput si mi-am facut singur un astfel de ceas, intr-o realizare tehnica si artistica "preliminara".
Eu nu contest ideea, tema, ci modelul de business.
Un astfel de ceas poate fi produs numai cu framantarea interna a forumului. Si cu banii nostri.
Nimeni-nimeni nu va risca bani sa scoata pe piata un ceas si sa vada apoi daca are succes.
Modelul polonez? Cauta in topicul cu Peren si vei vedea poze. Au fost scoase cateva ceasuri editie limitata, care au prins. Urmatorul pas a fost 100 de ceasuri tot pentru forum. Apoi s-a trecut la 3-400 de ceasuri, acelasi model, dar culori diferite. Fiecare culoare- limited edition. Apoi s-a trecut la 3 modele total diferite, itinial 4-500 de piese fiecare, tot limited edition. Culori diferite etc. Si de la capat.
Si tot asa, pana Vratislavia -asa se cheama producatorul polonez generat de forum - a devenit producator in adevaratul sens al cuvantului. Dar asta a durat ani de zile.
Nu poti taia colturi. Trebuie sa incepi de la 10-50 de ceasuri, pe care membrii forumului le pre-comanda.
Eu nu contest ideea, tema, ci modelul de business.
Un astfel de ceas poate fi produs numai cu framantarea interna a forumului. Si cu banii nostri.
Nimeni-nimeni nu va risca bani sa scoata pe piata un ceas si sa vada apoi daca are succes.
Modelul polonez? Cauta in topicul cu Peren si vei vedea poze. Au fost scoase cateva ceasuri editie limitata, care au prins. Urmatorul pas a fost 100 de ceasuri tot pentru forum. Apoi s-a trecut la 3-400 de ceasuri, acelasi model, dar culori diferite. Fiecare culoare- limited edition. Apoi s-a trecut la 3 modele total diferite, itinial 4-500 de piese fiecare, tot limited edition. Culori diferite etc. Si de la capat.
Si tot asa, pana Vratislavia -asa se cheama producatorul polonez generat de forum - a devenit producator in adevaratul sens al cuvantului. Dar asta a durat ani de zile.
Nu poti taia colturi. Trebuie sa incepi de la 10-50 de ceasuri, pe care membrii forumului le pre-comanda.
Ultimele pagini ale acestui topic nu le-am citit decat acum si am fost foarte placut surprins de cadranele vazute pe aceste ultime pagini, il felicit din toata inima pe realizator!
Daca s-ar realiza un ceas aniversar/special acestui forum intr-o maniera de design precum am vazut pe aceste ultime pagini si cu un mecanism eta/sellita, intr-o carcasa eleganta si cat mai subtire, cred ca as fi si eu amator (functie de pret). Cand am citit si despre interesul lui Claudiu, mi-a venit in minte producerea acestui ceas pe acest forum si cu sprijinul forumistilor in ''regim de actionariat''. Adica eu as trimite lui Claudiu 1-2000 lei cu ochii inchisi pentru a realiza acest ceas custom, bani care sa reprezinte numarul meu de ''actiuni'' si respectiv profit
din vanzarea ulterioara. Pentru ca de-abia in acest topic eu vad ceva concret si realizabil in ceea ce poate deveni si numi ''producator de ceasuri''. Nu Peren...
Eu zic sa nu stergeti nimic, aceste discutii/comentarii mie imi dau sentimentul ca vad producerea ''live'' a acestui proiect, nu doar ideile ci si dezbaterea/argumentarea lor. Imi place sa vad energia lui Cataradoi si implicarea lui pe fondul realizarii acestui ceas si din prisma mecanismului si nu doar a designului estetic. De fapt, in ansamblu - imi place sa-l citesc pe Cataradoi pe care eu il vad ca un pioner care-si consuma multa energie pentru informare, un adevarat pasionat! Nu ca mine, care am mult mai multe postari decat cele 1000+ la care face referire si care am infinit mai putina pricepere, asa ca ma fericesc ca nu m-a luat inca in vizor sa ma blameze asteptand mai multe pretentii pe fondul numarului de postari pe care le am...Blowup scrie:Curatati acest subiect de mizerie si mutati ce a deturnat si e de pastrat intr-un topic dedicat. E pacat sa "stricam" munca autorului. Sa ramanem la "partea de design ".
Daca s-ar realiza un ceas aniversar/special acestui forum intr-o maniera de design precum am vazut pe aceste ultime pagini si cu un mecanism eta/sellita, intr-o carcasa eleganta si cat mai subtire, cred ca as fi si eu amator (functie de pret). Cand am citit si despre interesul lui Claudiu, mi-a venit in minte producerea acestui ceas pe acest forum si cu sprijinul forumistilor in ''regim de actionariat''. Adica eu as trimite lui Claudiu 1-2000 lei cu ochii inchisi pentru a realiza acest ceas custom, bani care sa reprezinte numarul meu de ''actiuni'' si respectiv profit
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Mie imi place acesta varianta cu mici observatii :mihai.moldovan scrie:Dragi colegi, am recitit toate postarile si polemicile reiesite din lipsa unui brand al Romaniei si m-am gandit sa incerc ceva pe aceasta tema. Denumirea aleasa ar trebui sa respecte mai multe puncte printre care cel mai important, in opinia mea, sa depaseasca granitele tarii iar cei care ar putea cumpara acest brand, chiar daca nu o sa inteleaga total semnificatia tuturor elementelor, sa-l cumpere pentru aspectul vizual. De aceea am renuntat la denumiri gen varza, viezure, lux, arsenie boca ... si am ales ceva neutru, care sa se aseze bine pronuntat, si de romani si de straini. Este doar o incercare si la nivel de propunere dar pana la acest moment o sa folosesc aceasta denumire. In ultimele 2 zile am incercat un brand si un ceas pe o tema data de un coleg al forumului, si a iesit dupa cum vedeti, cu plusuri si cu minusuri. Este timp pentru mai bine si pentru evolutie.
Va propun ca brand EDELVAIS, un sinonim rar al florii de colt sau floarea reginei.
Ca si tema, Unirea de la 1918, am ales sa imbin mai multe elemente, vintage si moderne, care per total sa se concretizeze intr-un design minimalist, curat, ordonat, compatibil sec. XXI si placut ochiului. Mai exact, modul in care as vrea sa arate tara mea. Este un inceput, un ceas la care daca ma uit detasat as mai schimba cate ceva, printre care si secundarul care mi se pare cam mic dar este timp. Multumesc pentru timpul acordat.
1 Ceasul sa fie cu secundar central, mecanism automatic.
2.by Edelwais....rasa inscriptia si se inlocuieste cu by ceasornicar.ro 2017/ by Claudiu Burlan/ etc....
3. Undeva trebuie sa apara tricolorul stilizat... eventual prin centrul tarii ...intre Sibiu si Brasov nu pe toata suprafata Romaniei Mari pentru a nu fi acuzati de nationalism din W europei/ sau imperialism din E Europei.
4. In loc de inscriptia Swiss Made generic la h. 6 de la alte ceasuri.....se va scrie Made in Romania.
5. Deasupra va scrie Pe aici nu se trece cu font minim dublu ca la Made in Romania pe locul liber al secundarului de la h 6.
Daca va avea WR min. 5 bar, pret de vanzare <<1000 euros....sunt gata de o c-da pt. 2 buc.
Homo suus fortuna faber est.
Am sters "gunoiul".... 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people