un proiect

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
mihai.moldovan

Re: un proiect

Mesaj de mihai.moldovan »

Domnule Alexvintage, denumirea este un concept. O sa il schimb cand o sa gasesc un singur cuvant care sa reprezinte Romania, dar deocamdata nu am gasit. Nici eu nu sunt multumit de el pt ca suna nemteste. Cadranul este omagial binenteles, am crezut ca se subintelege acest lucru din 1918. Harta asa arata dupa unire, doar daca nu am cautat gresit pe google. Nu am tendinte expansioniste, nici macar preferinte politice. Dar o sa exersez pana gasesc ceva care sa multumeasca 100%. Pana atunci, am zis sa cer si parerea celor de pe forum. Critica ma face sa vad obiectiv si sa evoluez.
I lost faith in humanity.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

OK, am inteles. Harta Romaniei mari poate fi utilizata (doar e o relitate istorica) dar contextul trebuie bine ales. Pana la alta solutie mai buna as propune o inscriptionare cat se poate de neutra de gen: " 1918-2018
un veac de la marea unire"
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

cataradoi scrie:Super spectaculos! M-as baga intr-un astfel de proiect fara rezerve. Aveti in vedere sa produceti piesele respective sau este mai degraba numai un exercitiu de design?
Nu s-ar putea oare ca de aici sa iasa proiectul unui ceas al forumului? 100 de bucati, alese pe spranceana.
Carcase, limbi, bratari si mecanisme gasim aici http://mdwatch.ch/shop/boites/unitas.html
Ne lipseste numai cineva sa ne deseneze si sa produca niste cadrane.
+1

Felicitari!

Aveam si eu cateva idei pentru mecanismele mele FP 71 si FP 21, poate ne auzim si imi dati ceva sfaturi :D !
Merci anticipat!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

mihai.moldovan scrie: (...) denumirea este un concept. O sa il schimb cand o sa gasesc un singur cuvant care sa reprezinte Romania
Asta incerc sa va spun: "1918" reprezinta Romania. Nu cred ca ar trebui complicat cu denumiri in limbi straine sau cu explicatii aditionale. Design-ul ceasului este mininalist, asa ar trebui sa fie si denumirea.
mihai.moldovan

1918 este o denumire buna. Doar sa se preteze ca brand pentru toate proiectele cu teme diferite.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

mihai.moldovan scrie:1918 este o denumire buna. Doar sa se preteze ca brand pentru toate proiectele cu teme diferite.
Aici e cam greu sa conectezi Nazca cu 1918 ...

Va trebui sa inventati ceva de genul FFN ..
mihai.moldovan

Exact la asta ma refeream. Ceva romanesc care sa inglobeze tot si in acelasi timp sa de-a bine alaturat unor teme diversificate. O provocare enorma ...
Oftalmologul

Mesaj de Oftalmologul »

+1 la ceasul cu Romania Mare
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ma alatur si eu colegilor,spunand ca imi plac foarte mult proiectele Nazca,sunt foarte reusite.
Daca as avea un ajutor activ,care sa se ocupe de procurarea de subansamble-carcase,mecanisme,etc-m-as baga cu ajutorul design-ului realizat de tine la un proiect de constructie a cca 10 ceasuri comemorative pentru cea de-a 10-a intalnire Ceasornicar.ro,sau mai multe daca sunt doritori.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mihai.moldovan

Multumesc domnule Claudiu pentru aprecieri.
Ma implic 100% in acest proiect daca o sa reusiti sa gasiti pe cineva sa organizeze toata treaba. Banuiesc sunt colegi care au contribuit la celelate proiecte ale ceasornicar.ro si stiu de unde se pot procura subansamblele.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

M-as putea implica si eu, cu "expertiza" acumulata la asamblarea a 5-6 ceasuri cu Unitas.
Daca mergem pe ideea de Unitas 6498, ar trebui sa ne asteptam la urmatoarele costuri:
300 de euro carcasa http://mdwatch.ch/shop/boites/unitas/d0 ... polie.html si mecanism 6498-1 finisat bine http://mdwatch.ch/shop/mouvements/unita ... ignee.html
30 de dolari curea de piele 22/18 cu inchizatoare de tip fluture.
Calitatea pieselor este peste Tissot/Certina.

Sau putem merge pe o varianta de low-cost de 100 de euro, cu carcase din China (ebay) la 40-50 de dolari si culegem mecanismele de prin ceasuri de buzunar pe care le vanam cu 50-60 de dolari.
Intre cele doua variante, nu exista nimic. Credeti-ma. Exista optiuni mai ieftine (China fara safir si Asia 6497) sau mai scumpe (ex: Tourby), dar deja iesim din plaja rezonabilului.

Problema ramane insa aceeasi: cine produce cadranele? Eu nu am gasit o firma care sa nu te omoare la pret.

In orice caz, eu ma bag.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Scuze pentru dublu post: am sa stric o intrebare in Polonia, eventual catre firma care face ceasurile pentru forumul de iubitori de ceasuri.
mihai.moldovan

Intotdeauna e loc de mai bine. O idee...

Imagine
taviuu

Mesaj de taviuu »

Foarte frumos ultimul concept cu steagul Dacic.
In cazul in care se materializeaza proiectul ceasului comemorativ, as fi interesat si eu de unul.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

mihai.moldovan scrie:Intotdeauna e loc de mai bine. O idee...

Imagine
Poate ca adaugarea unui "Made in Transylvania" are face legatura pentru un cumparator strain intre Draco si Drakula?

Markerii de la 3,6,9,12 ce semnifica?

Poate ca simbolul dacic ar putea fi inlocuit cu ceva legat direct de Dracula?

Tipul asta de cadran l-as vedea cu logo-ul / brandul
"GETO-DACIC" :idea:
Scrie răspuns