un proiect
-
mihai.moldovan
-
mihai.moldovan
Re: un proiect
Plus ceva nou.... daca tot au fost 5 zile libere si bani in minus pt concediu 

I lost faith in humanity.
-
mihai.moldovan
Super spectaculos! M-as baga intr-un astfel de proiect fara rezerve. Aveti in vedere sa produceti piesele respective sau este mai degraba numai un exercitiu de design?
Nu s-ar putea oare ca de aici sa iasa proiectul unui ceas al forumului? 100 de bucati, alese pe spranceana.
Carcase, limbi, bratari si mecanisme gasim aici http://mdwatch.ch/shop/boites/unitas.html
Ne lipseste numai cineva sa ne deseneze si sa produca niste cadrane.
Nu s-ar putea oare ca de aici sa iasa proiectul unui ceas al forumului? 100 de bucati, alese pe spranceana.
Carcase, limbi, bratari si mecanisme gasim aici http://mdwatch.ch/shop/boites/unitas.html
Ne lipseste numai cineva sa ne deseneze si sa produca niste cadrane.
-
mihai.moldovan
Multumesc pentru aprecieri. Doar un exercitiu de design. Nu stiu cine ar avea forta financiara si tehnologia sa produca aceste cadrane. Si nici nu am idee ce ar presupune asta. Am facut doar ce mi-ar placea sa port, idei care ar ingloba pasiunile mele. Cum au iesit, nu imi dau seama, pentru ca gandesc subiectiv. Unii probabil se ghideaza dupa alte considerente in alegerea unui ceas. Dar daca as gasi un ceas pe o tema de genul acesta, l-as cumpara.
Ok, pacat.
Dar daca tot sunteti un grafician atat de bun, ati putea oare face un cadran de inspiratie romaneasca, plecand eventual de la modelul cu 6497/6498. As aprecia in mod special ceva rafinat, elegant, fara colti de vampiri, dragoni asiatici etc.
Multumesc.
Dar daca tot sunteti un grafician atat de bun, ati putea oare face un cadran de inspiratie romaneasca, plecand eventual de la modelul cu 6497/6498. As aprecia in mod special ceva rafinat, elegant, fara colti de vampiri, dragoni asiatici etc.
Multumesc.
-
Alexvintage
Ca inspiratie s-ar putea lua lucrarile lui Brancusi. Aratatoarele ar putea fi configurate in genul coloanei infinitului (aratatoare asemanatoare gasiti la diverele Enicar) iar cadranul ar putea reprezenta masa tacerii. Secundarul ar putea fi realizat cam ca oul din "inceputul lumii". Cu o grafica inspirata ar putea fi o reusita depasind lejer kitsch-urile de tip "Peren"cataradoi scrie:...Dar daca tot sunteti un grafician atat de bun, ati putea oare face un cadran de inspiratie romaneasca,
-
mihai.moldovan
De la grafician ..... la atat de bun.... e o cale lunga
incepator e mai bine.
Domnule Alexvintage, idee dumneavoastra e extraordinara. Astept ideea domnului Cataradoi... daca nu, o sa incep un proiect pe aceasta tema.
Domnule Alexvintage, idee dumneavoastra e extraordinara. Astept ideea domnului Cataradoi... daca nu, o sa incep un proiect pe aceasta tema.
Subscriu, Brancusi este o idee foarte buna.
- gherghin nicolae
- Moderator
Excelent .
Felicitari .
Sa stiti ca-mi plac mult astea postate pina acum si sint convins ca veti realiza tot asa, ceva de exceptie cu motive romanesti ,
Dupa parerea mea depasiti cu mult ceasurile Peren , prezentate aici pe forum.
Imi plac si cele cu design minimalist care am avut onoarea sa le vad si sa le ating la Intilnirea Nationala Ceasornicar.ro dar astea ale dvs sint pe primul loc .
Felicitari .
Sa stiti ca-mi plac mult astea postate pina acum si sint convins ca veti realiza tot asa, ceva de exceptie cu motive romanesti ,
Dupa parerea mea depasiti cu mult ceasurile Peren , prezentate aici pe forum.
Imi plac si cele cu design minimalist care am avut onoarea sa le vad si sa le ating la Intilnirea Nationala Ceasornicar.ro dar astea ale dvs sint pe primul loc .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-
mihai.moldovan
Multumesc frumos pentru aprecieri! O sa incerc sa nu dezamagesc.
-
mihai.moldovan
Dragi colegi, am recitit toate postarile si polemicile reiesite din lipsa unui brand al Romaniei si m-am gandit sa incerc ceva pe aceasta tema. Denumirea aleasa ar trebui sa respecte mai multe puncte printre care cel mai important, in opinia mea, sa depaseasca granitele tarii iar cei care ar putea cumpara acest brand, chiar daca nu o sa inteleaga total semnificatia tuturor elementelor, sa-l cumpere pentru aspectul vizual. De aceea am renuntat la denumiri gen varza, viezure, lux, arsenie boca ... si am ales ceva neutru, care sa se aseze bine pronuntat, si de romani si de straini. Este doar o incercare si la nivel de propunere dar pana la acest moment o sa folosesc aceasta denumire. In ultimele 2 zile am incercat un brand si un ceas pe o tema data de un coleg al forumului, si a iesit dupa cum vedeti, cu plusuri si cu minusuri. Este timp pentru mai bine si pentru evolutie.
Va propun ca brand EDELVAIS, un sinonim rar al florii de colt sau floarea reginei.
Ca si tema, Unirea de la 1918, am ales sa imbin mai multe elemente, vintage si moderne, care per total sa se concretizeze intr-un design minimalist, curat, ordonat, compatibil sec. XXI si placut ochiului. Mai exact, modul in care as vrea sa arate tara mea. Este un inceput, un ceas la care daca ma uit detasat as mai schimba cate ceva, printre care si secundarul care mi se pare cam mic dar este timp. Multumesc pentru timpul acordat.

Va propun ca brand EDELVAIS, un sinonim rar al florii de colt sau floarea reginei.
Ca si tema, Unirea de la 1918, am ales sa imbin mai multe elemente, vintage si moderne, care per total sa se concretizeze intr-un design minimalist, curat, ordonat, compatibil sec. XXI si placut ochiului. Mai exact, modul in care as vrea sa arate tara mea. Este un inceput, un ceas la care daca ma uit detasat as mai schimba cate ceva, printre care si secundarul care mi se pare cam mic dar este timp. Multumesc pentru timpul acordat.

-
marian_sro
Mie imi place.
Poti sa faci secundarul mai mare dar fara subcadran.
Poti sa faci secundarul mai mare dar fara subcadran.
-
Alexvintage
De unde pana unde "Edelvais"???? Cred ca e o gluma neinspirata. Nu cred ca tendintele expansionist-nationaliste (numai asa pot interpreta harta) au ce cauta pe cadranul unui ceas. Sau vreti sa creeati un ceas omagial gen 99 de ani de la marea unire? Atunci specificati asta in mod comprehensibil.
De altfel floarea de colt se numeste Edelweiß ( in Germana) si este printre altele simbolul vanatorilor de munte. Poate reusiti sa ne explicati cam care ar fi legatura cu Romania.
De altfel floarea de colt se numeste Edelweiß ( in Germana) si este printre altele simbolul vanatorilor de munte. Poate reusiti sa ne explicati cam care ar fi legatura cu Romania.
Mie-mi place si, mai ales, sunt bucuros ca discutiile din topicuri anterioare v-au servit drept sursa de inspiratie.
As putea sa va rog sa facem ceva un pic mai subtil? Sa renuntam la harta si la "Eledvais", sa pastram "1918" si sa facem cifrele romane un pic mai mari? Si eventual MADE IN ROMANIA, pe cadran la ora 6?
Secundarul este intr-adevar cam mic si cred ca este plasat mai jos decat ar fi la un 6498.
Cu multumiri!
As putea sa va rog sa facem ceva un pic mai subtil? Sa renuntam la harta si la "Eledvais", sa pastram "1918" si sa facem cifrele romane un pic mai mari? Si eventual MADE IN ROMANIA, pe cadran la ora 6?
Secundarul este intr-adevar cam mic si cred ca este plasat mai jos decat ar fi la un 6498.
Cu multumiri!
Ultima oară modificat 08 Iun 2017, 10:50 de către cataradoi, modificat 1 dată în total.