Mircea scrie:Deosebit patek-ul. Care e povestea lui?
Ceasul este cu mine de un an.Apartinea unui bijutier din Milano,prieten bun de al meu.
Stiind pasiunea mea,si dupa insistentele mele,a decis sa i-l cedeze,intr-un final.
Tin sa precizionez ca masoara 36 mm,fara coronita,o masura nu prea comuna pentru ani 40-50.
Este un calibru 12-120.
Pana la urma nu e nici mai mult nici mai putin decat un ceas fashion, asa ca daca asteptarile sunt pe masura, nici dezamagirea nu isi va avea locul. In ce priveste comparatia cu Fossil, am un Armani Meccanico (facut, evident, de Fossil), care e mult mai putin reliable decat acest Adriatica. La fel, l-am luat pentru ca in acel moment, mi-a placut cum arata (in ciuda brand-ului pe care il evit pe cat posibil, si a faptului ca mecanismul nu era nimic de povestit prietenilor). Ca idee, Armani-ului i-a picat rotorul, asa, din senin, fara sa fi fost scapat sau bruscat...
Pana la urma nu e nici mai mult nici mai putin decat un ceas fashion, asa ca daca asteptarile sunt pe masura, nici dezamagirea nu isi va avea locul. ...
Multumesc pentru link, acum am vazut poza. Si nu, Adriatica d-tra nu este un ceas fashion, cel putin nu acest model. Este un ceas croit dupa stilul de azi, cu un mecanism despre care nu vreau sa mai detaliem. Totusi, as sublinia ca acest brand a mers mana-in-mana cu Atlantic prin anii '70, cautati imagini cu Adriatica Worldchampion si Atlantic Worldmaster pentru a vedea cat de asemanatoare sunt ca aspect exterior. Si nici mecanismul nu era mai prejos in anii pomeniti, as zice ca s-au cam copiat putin unul pe altul in ansamblu.
Inca odata, multumesc.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Ceasul este cu mine de un an.Apartinea unui bijutier din Milano,prieten bun de al meu.
Stiind pasiunea mea,si dupa insistentele mele,a decis sa i-l cedeze,intr-un final.
Tin sa precizionez ca masoara 36 mm,fara coronita,o masura nu prea comuna pentru ani 40-50.
Este un calibru 12-120.
Da, era un ceas deosebit prin prisma marimii de 36mm, la vremea aia. Felicitari ptr achizitie.
Ai vreo poza cu mecanismul?
Este un calibru 12-120.
Da, era un ceas deosebit prin prisma marimii de 36mm, la vremea aia. Felicitari ptr achizitie.
Ai vreo poza cu mecanismul?
@Marian Vintage
Imi pare rau ca va stric bucuria afacerii cu italianul, dar cadranul ceasului dvs. este refacut. Sau, daca nu, a fost facut de un ucenic in prima sa zi de munca acolo
.
Un mic detaliu:
Oricat m-am straduit, nu am gasit deloc acel tip de "N" in aceasta cautare. https://www.google.ro/search?q=vintage+ ... IQ_AUIBigB
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig scrie:@Marian Vintage
Imi pare rau ca va stric bucuria afacerii cu italianul, dar cadranul ceasului dvs. este refacut. Sau, daca nu, a fost facut de un ucenic in prima sa zi de munca acolo
.
Un mic detaliu:
Oricat m-am straduit, nu am gasit deloc acel tip de "N" in aceasta cautare. https://www.google.ro/search?q=vintage+ ... IQ_AUIBigB
Domnul meu,am explicat mai inainte ca este vorba despre un cadran indelebile.
Nu se pot ristampa asemenea tipuri de cadrane,datorita unui proces special ce se efectua de catre marii ceasornicari,Patek,Vacheron.
Domnul meu,
nu stiu ce intelegeti dvs. exact prin "indelebile" si "ristampat"
Deasemeni nu sunt un expert in ceasuri vintage.
Am scris doar ce am observat, ca acest cadran nu este in nici un caz unul iesit pe poarta unei manufacturi de prestigiu cum e Patek Philippe, datorita erorilor evidente de dimensiuni si caracter ale literelor.
Credeti ce vreti, e ceasul dvs.
Eu atat am avut de spus.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig scrie:Domnul meu,
Am scris doar ce am observat, ca acest cadran nu este in nici un caz unul iesit pe poarta unei manufacturi de prestigiu cum e Patek Philippe, datorita erorilor evidente de dimensiuni si caracter ale literelor.
Eu atat am avut de spus.
Este iluzia optica a fotografiei.
Am la el si extrasul de la casa Patek,de originalitate.
Multumesc pentru aprecieri!
grig scrie:Domnul meu,
Eu atat am avut de spus.
Atat timp cat nu esti expert si mai ales iti dai cu parerea dupa o poza cum de esti asa sigur? Aseara ai mai facut o afirmatie gresita legata de niste indicatori la un chrono.deranjant mai ales ca era unul dintre putinii useri care cheltuie bani cu restaurarea ceasurilor.
Eu cand nu stiu tac si ma informez.e mai simplu decat sa ma fac de ras.
Marian Vintage scrie:
Cu ce poate lamuri extrasul problema originalitatii cadranului ?
Daca ii indepartati bezelul si faceti o poza cadranului, v-as putea arata si de ce e rescris.
Cu respect
PS. Mi-ar placea sa vad o poza si cu extrasul si capacul. Am dubii si in ceea ce priveste secundarul.
Stimate domn Marian,
ce are a face sula cu prefectura?
Colegul nostru a prezentat o imagine in care textul "Patek Philippe..... Geneve" prezinta serioase probleme de coerenta a dimensiunilor si distantelor intre litere. Plus problema literei "N" care e evidenta.
Opinia mea fost formulata strict pe aceste fotografii. Daca erau mai clare poate ca distorsiunile nu erau vizibile.
Toate bune.
PS: as aprecia, atat timp cat nu furnizati dovezi asupra sireturilor trase sau turmelor pascute impreuna, sa va adresati utilizand o formula delicata de politete
Marian Vintage scrie:
Cu ce poate lamuri extrasul problema originalitatii cadranului ?
Daca ii indepartati bezelul si faceti o poza cadranului, v-as putea arata si de ce e rescris.
Cu respect
PS. Mi-ar placea sa vad o poza si cu extrasul si capacul. Am dubii si in ceea ce priveste secundarul.
Nu mai postez nimic in legatura cu acest ceas.
Multumesc celor ce au apreciat,si va urez o seara placuta!