Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Thot

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de Thot »

O chestie hazlie...
http://www.hetel.ro/index.php/2011/09/4217/

Apropo de flăcăul despre care se aminteşte în articol:
http://www.historyofwatch.com/clock-inv ... r-henlein/
Mircea

Mesaj de Mircea »

Un ceas din categoria "celor mari" care se poate cumpara SH la 3000-3500 dolari. JLC Master Control Date. E unul dintre putinele ceasuri high-end, in-house movement, care se poate lua la pretul asta.

http://watchesbysjx.com/2015/09/how-goo ... -date.html
grig

Mesaj de grig »

Ce te face sa crezi ca o clona chinezeasca este de interes?
Poate se sesizeaza si moderatorii, "fake watches are for fake people"
Sau doar asa.. ca informatie? :-)
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Thot

Mesaj de Thot »

N-a făcut nimeni apologia clonei...
Ce te face să crezi că pe alţii nu i-ar interesează să afle că aceste clone sunt din ce în ce mai greu de deosebit, cum spune autorul clipului?

PS> Până să scrii în pilde englezeşti, învaţă mai bine să scrii româneşte "moderatorii" cu 2 de i. ;)
EDIT: a, da, ai corectat.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Daca ideea a fost "feriti-va de clone" atunci este ok.Daca ideea este aceea de a sustine autorul,adica cumparati replica ca e mai ieftina,atunci nu este bine.
Inca nici eu nu am inteles care este abordarea,dar colegul Thot ne poate lamuri.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Mie nu-mi pare asa deplasata postarea lui Thot. De fapt chiar binevenita. Am mai pus-o si eu o data 8)
Si spun asta in contextul in care tot mai multe ceasuri marcate Swiss Made folosesc mecanisme China
finisate in Elvetia......vezi Fossil Group sau TechnoSablier....iar lista e mult mai lunga dar nu m-am obosit
eu sa retin si alti producatori.....

Pentru cine e curios, la BB se gasesc niste modele Roamer echipate cu astfel de mecanisme.....
Au avut si Wenger/Swiss Military.....si Atlantic cu Claro....deci.....ATENTIE!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
grig

Mesaj de grig »

Thot scrie: pe alţii nu i-ar interesează să afle .....
PS> Până să scrii în pilde englezeşti, învaţă mai bine să scrii româneşte "moderatorii" cu 2 de i. ;)
EDIT: a, da, ai corectat.
Uite cine da lectii de buna limba romana.... saraca..... :D
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig

Mesaj de grig »

valentin1234 scrie: Si spun asta in contextul in care tot mai multe ceasuri marcate Swiss Made folosesc mecanisme China
finisate in Elvetia......vezi Fossil Group sau TechnoSablier....iar lista e mult mai lunga dar nu m-am obosit
eu sa retin si alti producatori.....

Pentru cine e curios, la BB se gasesc niste modele Roamer echipate cu astfel de mecanisme.....
Au avut si Wenger/Swiss Military.....si Atlantic cu Claro....deci.....ATENTIE!
Cine cauta la pret de chilipir ceasuri Fossil sau Techno draci laci!..... sperand ca o sa fie echipate cu ETA 2824 original..... sa caute in alta parte.
Nu era vorba de Claro, care nu e clona de 2824, deci aceasta parte a comentariului tau e fara rost.
grig

Mesaj de grig »

Scuze....
corect era "aceasta parte a comentariului dvs. este fara rost".
Mea culpa.
Thot

Mesaj de Thot »

Claudiu scrie:Daca ideea a fost "feriti-va de clone" atunci este ok.Daca ideea este aceea de a sustine autorul, adica cumparati replica ca e mai ieftina, atunci nu este bine. Inca nici eu nu am inteles care este abordarea,dar colegul Thot ne poate lamuri.
Mi s-a părut interesant de pus în evidență faptul că falsurile sunt din ce în ce mai elaborate... nu sunt eu în măsură să sfătuiesc pe alții să se ferească de clone sau nu. Liber arbitru avem cu toții. :)

Ca o paranteză: Sunt la o vârstă care mi-a permis să trăiesc începutul fenomenului, acum mulți ani (buni) în urmă și nu numai în domeniul ceasornicăriei. Inițial, falsurile erau grosolane (în toate domeniile), acum se rafinează. Problema care apare nu e aceea că falsurile devin "mai bune" pe zi ce trece, ci și din aceea că originalele devin mai slabe, dar din ce în ce mai scumpe. Nu mă refer musai la produse high end, poate acelea chiar sunt mai greu de falsificat, dar pe palierul midrange și low end deja falsificatorii stau bine. Să fie globalizarea de vină? Capitalismul monopolist, care caută câștigul cu orice preț?

În domeniul ceasurilor nu sunt un expert, dar aud și eu în stânga și-n dreapta că falsurile sunt din ce în ce mai rafinate, unele fiind chiar remarcabile. Deși de formație inginer mecanic/metalurg, n-am idee dacă și materialele folosite la aceste clone se ridică la nivelul specificațiilor originalelor.
Discuția rămâne deschisă fiindcă poate fi muuuult mai amplă prin implicațiile fenomenului.
grig scrie:
Thot scrie:Uite cine da lectii de buna limba romana.... saraca..... :D
Cred că (sigur) mă confunzi. ;)
grig

Mesaj de grig »

Thot scrie: pe alţii nu i-ar interesează să afle că aceste clone sunt din ce în ce mai greu de deosebit, cum spune autorul clipului?
Nu va confund, stati linistit. Doar cititi TOT ce posteaza altii, nu doar ceea ce va convine.
Thot

Mesaj de Thot »

Corect, un EDIT m-a condamnat! :wink: Da' măcar mă feresc de cimilituri în alte limbi.
Scrie răspuns