Timex - T2M5186K

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Zar

Mesaj de Zar »

-Am dat pe el 450 lei, mai ieftin nu cred ca se gaseste si nou inclusiv cu garantie 1 an.La 700 nu il luam - ar fi fost prea mult pt. ce ofera.In acesti bani alegeam intre : Seiko, Orient, Citizen - care sunt oricum mai sus ca nivel dar pe langa automat am vrut neaparat open heart + display back. :wink:
-Multumesc Claudiu si tuturor... :)
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. acest tip de mecanism la cat timp e indicat sa-i fac o revizie, curatat + uns (1-2-3 ani) :?:
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

2 ani,in conditiile in care nu se cere el mai rpd! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Ventura

Mesaj de Ventura »

Intrebare de necunoscator: care sunt semnele dupa care ne putem da seama ca... "se cere"? :lol:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

AAAAA! La un mecanism de calitate e greu sa-ti dai seama care sunt semnele care anunta revizia.In general aceste mecanisme-de calitate-nici nu "se cer" dupa 2 ani,ci se face revizia pentru ca trebuiesc intretinute.
La cele mai de slaba calitate,ai sansa sa nu functioneze timp de 2 ani.La asta m-am referit.
dar ca principiu,semnele necesitatii reviziei sunt: mers neregulet,inconstant in diferite pozitii,scaderea amplitudinii balansului,scaderea rezervei de putere etc! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
forest-wolf

Mesaj de forest-wolf »

Zar scrie:-Am dat pe el 450 lei, mai ieftin nu cred ca se gaseste si nou inclusiv cu garantie 1 an.La 700 nu il luam - ar fi fost prea mult pt. ce ofera.In acesti bani alegeam intre : Seiko, Orient, Citizen - care sunt oricum mai sus ca nivel dar pe langa automat am vrut neaparat open heart + display back. :wink:
-Multumesc Claudiu si tuturor... :)
Salut
Sunt nou pe forum dar simt nevoia sa spun si eu ceva.
1.38 rubine mentionate dooar in carte dar nu si pe mecanism - clar minciuna pentru ca orice producator s-ar mandri cu 38 rubine functionale si le-ar mentiona la loc vizibillllll.
2. Chinezii fac si mecanisme bune dar numai pentru replicile de lux.
3. Nu as cumpara un timex automatic nici daca ar costa 100ron.
4. Pretul este bun .Un coleg a luat acest model cu 1400ron.
5. Ceasul este greuuu si rupe telescoapele cu mare frenezie- cred ca deja l-ai scapat de la mana din cauza asta.
6. Nu mai cumpara Timex !!!! e un semn de respect fata de tine -Timex, Fossil si altele din gama asta cumpara , de obicei cei care nu stiu multe despre ceasuri. Nimeni nu este nascut invatat- eu nicicum.
7. am vazut odata un mecanism automatic de Fossil si am ras in hohote. Nu sunt ceasornicar dar mecanismul era o adevarata caricatura.
8. daca puteam sa te sfatuiesc inainte votam clar pentru ORIENT.

Cu prietenie
Daniel
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Bun venit pe forum forest-wolf !

Trebuie sa remarc ca am citit cu incantare raspunsurile tale pertinente la topicurile de aici - o intrare frumoasa pe forum...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

user scrie:eu sunt curios daca cele 38 de rubine sunt 38. n-ai de unde sa stii pana nu-l desfaci :lol:
In anii '60 a fost un adevarat razboi intre producatorii de ceasuri, exact ca la masini cu caii putere, astfel au aparut tot felul de ceasuri cu 65, 100 de rubine. Exista ceasuri si cu 100 de rubine, asta nu inseamna ca toate sunt functionale, mai au si rol decorativ. Gasiti aici exemplede rubine nefunctionale
http://www.timezone.com/library/workbench/workbench0025
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Eu am un Timex :D
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

mihai33 scrie:Eu am un Timex :D
Rofl !

catalinnc

Mesaj de catalinnc »

Salut,

Si eu sunt nou pe forum si imi spun si eu parerea in acest topic.
Intradevar timex sunt de foarte proasta calitate dar sa nu uitam ca nu toti isi permit omega (de ex). Si totusi orient, seiko,timex, casio, fossil.. si altele, chiar in mare parte sunt pe aceeasi line.
Intradevar este foarte greu sa gasesti calitate/pret la ceasuri pt ca aici conteaza mai mult marca,istoria,mecanismul.

Una peste alta.. concluzia care ar fi ?.. sa strangem mai bine bani de omega
:lol: .

PS: omega e un simplu exemplu, recunosc imi place, oricum nu vreau un razboi al marcilor
bograd

Mesaj de bograd »

Timex, Fossil = China
Sa nu le comparam totusi cu Seiko, Orient chiar si Casio.
sorin7

Mesaj de sorin7 »

Si eu am Timex si nu ma simt deloc "altfel" pentru asta. Si voi mai cumpara, daca gasesc ceva ce-mi place. In fond, asta e important: sa-mi placa mie nu eticheta/sigla de pe el.
Atentie, de la pasiune la snobism exista multe scurtaturi.
bograd

Mesaj de bograd »

sorin7 scrie:In fond, asta e important: sa-mi placa mie nu eticheta/sigla de pe el.
Intr-adevar, asta e cel mai important.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

sorin7 scrie:Si eu am Timex si nu ma simt deloc "altfel" pentru asta. Si voi mai cumpara, daca gasesc ceva ce-mi place. In fond, asta e important: sa-mi placa mie nu eticheta/sigla de pe el.
Atentie, de la pasiune la snobism exista multe scurtaturi.
Foarte corect !

Si acest post excelent ma duce cu gandul la initierea unui topic de genul "Ceasuri exotice/firme rare/ciudate/firme disparute/rau famate/etc." - ce ziceti, cine sparge gheata ?

Scrie răspuns