Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Are 16 mm între anse. Iniţial m-am gândit la o curea, după care l-am pus pe lângă 3-4 brăţări mai subţiri, dar nu mă puteam hotărî.
Nu cunosc povestea ceasurilor Mir. Bănuiesc că e ceva legat de propaganda sovietică.,
Nu cunosc povestea ceasurilor Mir. Bănuiesc că e ceva legat de propaganda sovietică.,
Nu are nici o legatura cu propaganda, ci cu "lupta" initiata de Nii Chasprom intre cele mai bune fabrici de ceasuri din URSS pentru a se obtine cel mai fiabil mecanism subtire. Castigatorul pana la urma a fost Poljot-ul 2209, dar asta e mai putin relevant. In aceasta competitie s-au inventat niste mecanisme excelente ca fiabilitate sau conceptie.mihaib scrie:Are 16 mm între anse. Iniţial m-am gândit la o curea, după care l-am pus pe lângă 3-4 brăţări mai subţiri, dar nu mă puteam hotărî.
Mai jos poze cu castigatorul P2209:
Si cel mai ciudat dintre concurenti Raketa 2209:
Dupa parerea mea Vostok 2209 sau Mir a fost cel mai fiabil dintre concurenti. Nu foarte subtire dar de nadejde, dovada ca s-a folosit ulterior chiar si in ceasuri militare.
Si un Komandirskie 2234 cu stop second:
Si apoi daca spunem prea multe s-ar putea sa fim plictisitori cu cesuletele noastre ciudate.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
O versiune mai noua a aceluiasi mecanism Vostok 2209 sau Mir.
Ceasurile Mir au fost insa primele echipate cu acest mecanism.
Va rog sa observati faptul ca pe mecanismul ceasului Mir nu este inscris 2209, clasificare folosita ulterior.
Apreciez si acest ceas mai ales ca ii stiu cadranul care este superb si pastrat intr-o conditie buna.
Ceasurile Mir au fost insa primele echipate cu acest mecanism.
Va rog sa observati faptul ca pe mecanismul ceasului Mir nu este inscris 2209, clasificare folosita ulterior.
Apreciez si acest ceas mai ales ca ii stiu cadranul care este superb si pastrat intr-o conditie buna.
@Heimdalg- Mulţumesc pt. informaţii. Competiţia respectivă a avut cumva loc la începutul anilor '60? Indiferent de rezultat, au avut de câştigat toate ceasurile ruseşti. Spre mulţumirea noastră. Foarte interesant acel Raketa 2209.
@ Bogdan 11- se poate o poză cu cadranul acestui frumos Wostok?
@ Bogdan 11- se poate o poză cu cadranul acestui frumos Wostok?
Competitia a avut loc intr-adevar la inceputul anilor '60.
Raketa 2209 este interesant fiind rar, un mecanism "intors pe dos" pentru a se obtine un ceas cat mai subtire.
De aici si impresia generala de skeleton.
Raketa 2209 este interesant fiind rar, un mecanism "intors pe dos" pentru a se obtine un ceas cat mai subtire.
De aici si impresia generala de skeleton.
Buna seara. Desigur. Le aveti mai jos si le regasiti si la pagina anterioara,adica 106 ( http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=1575 ) .mihaib scrie: @ Bogdan 11- se poate o poză cu cadranul acestui frumos Wostok?

- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Superb ceas!
La aceeasi categorie ar mai trebui mentionat si Poljot-ul 2200 cu grosimea sa de 1,85 mm!!!!!
Dar aici trecem deja in categoria Sfant Graal.
Guys, I really need a Kama dial! Nimeni???
- Raul Bordas
O curiozitate am. Cate bucati stiti ca s-au fabricat? La vanzare nu am vazut,stiu ca au fost facute doar in aur si se punea problema purtarii lor deoarece multi au impresia ca s-ar putea defecta repede datorita grosimii lor. Auzisem de un mare colectionar ca ar avea 12 bucati si chiar asa, sunt greu de gasit. Chiar sunt curios cate exemplare s-au produs.heimdalg scrie:La aceeasi categorie ar mai trebui mentionat si Poljot-ul 2200 cu grosimea sa de 1,85 mm!!!!!
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Se vehicula printre pasionati un numar de 200 exemplare.
Personal cred ca au fost mai multe dar nu stiu cate.
Cert e ca actualmente se mai gasesc numai in cele mai importante colectii de ceasuri rusesti iar la vanzare foarte rar.
Personal cred ca au fost mai multe dar nu stiu cate.
Cert e ca actualmente se mai gasesc numai in cele mai importante colectii de ceasuri rusesti iar la vanzare foarte rar.
Am o intrebare...aurul a avut vreun rol important sau a fost doar de " uite ce pot eu" ?
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Nici un rol important dupa parerea mea.
Pur si simplu era un ceas considerat din gama de lux si in aceasta categorie rusii au facut destule ceasuri in carcase de aur.
Important la acest ceas nu este materialul din care s-a facut carcasa (oricum cred ca e destul de putin aur in acea carcasa) ci realizarea tehnica si raritatea lor.
Pur si simplu era un ceas considerat din gama de lux si in aceasta categorie rusii au facut destule ceasuri in carcase de aur.
Important la acest ceas nu este materialul din care s-a facut carcasa (oricum cred ca e destul de putin aur in acea carcasa) ci realizarea tehnica si raritatea lor.
- Raul Bordas
Corect,tehnic, ca si realizare este de apreciat. Dar imi pun si intrebarea,ce precizie aveau aceste ceasuri? Ca scopul a fost sa faca un mecanism subtire,si au reusit si culmea,si functioneaza,dar oare la ce precizie. Oricum,, un must have in colectia unui pasionat de rusesti. Multumesc pentru lamurire!
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv