Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Un ceas pe care-l aştept de mult. Are şi minusuri: cadranul puţin uzat şi coroniţa, dar le rezolv în timp.
Interesant.
Si eu am achizitionat cu ceva timp in urma un ceas Start (in realitate acelasi ceas dar cu o alta denumire), prezentat la pag. 100 a subiectului, pentru ca nu aveam inca un mecanism Pobeda cu rubin la lagarul central si protectie antisoc.
Si eu am achizitionat cu ceva timp in urma un ceas Start (in realitate acelasi ceas dar cu o alta denumire), prezentat la pag. 100 a subiectului, pentru ca nu aveam inca un mecanism Pobeda cu rubin la lagarul central si protectie antisoc.
Da. L-am admirat. Următorul meu obiectiv e Zvezda. Am găsit unul la un preţ foarte bun, dar, din păcate, ecranul e deteriorat puternic.
Aveti grija aici. Unul din lucrurile mai putin cunoscute pe la noi este acela ca variantele de Zvezda in carcasa tourneau erau ceasuri de dama. Variantele barbatesti sunt in carcasa dreptunghiulara (tanc). Oricum ambele variante sunt de dimensiuni mici.
Succes in viitoarea achizitie.
Succes in viitoarea achizitie.
Mulţumesc pentru sfat. Colecţionez şi ceasuri de damă cu aceeaşi plăcere ca şi pe cele bărbăteşti, deci dacă va fi un ceas de damă primul, nu voi considera asta un eşec. Cel pe care l-am văzut cred că e de damă. E la fel cu ceasul din link-ul de mai jos:
http://www.boxerora.hu/gyujtemeny/zvezda1042.html.
http://www.boxerora.hu/gyujtemeny/zvezda1042.html.
Este de dama. Nu ca asta ar fi o problema, dar m-am gandit ca informatia va e utila pentru a face alegerea ceasului in cunostinta de cauza.
Apreciez!
Până la un punct am crezut că Zvezda sunt de damă toate. Dacă nu mă-nşel, dvs. aţi prezentat unul bărbătesc. Câte modele de Zvezda există? Doar cele 3: două de damă şi unul bărbătesc?
Da am prezentat unul barbatesc la pag. 74 a subiectului.
Numai cele dreptunghiulare erau considerate barbatesti de catre producator si au fost trecute ca atare in catalog.
Numai cele dreptunghiulare erau considerate barbatesti de catre producator si au fost trecute ca atare in catalog.
-
dbonddental
La cadran nu rezolva nimic, cadranele de culoare neagra rezista mai greu timpului, cunoscatorii stiu asta, asa ca lasa-l asa daca vrei sa aiba valoare de colectie.mihaib scrie:Un ceas pe care-l aştept de mult. Are şi minusuri: cadranul puţin uzat şi coroniţa, dar le rezolv în timp.
Se pare ca eu am avut putin noroc :dbonddental scrie:mihaib scrie: La cadran nu rezolva nimic, cadranele de culoare neagra rezista mai greu timpului, cunoscatorii stiu asta, asa ca lasa-l asa daca vrei sa aiba valoare de colectie.

- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
-
dbonddental
Nu-i noroc, doar ca a trecut relativ putin timp peste el
Ce varsta credeti ca are ?
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
-
dbonddental
Undeva anii `70.
Multumesc. Raketa colegului e mult mai "batrana" ?dbonddental scrie:Undeva anii `70.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
-
dbonddental
Cred ca este din aceeasi perioada iar eu nu am mare lucru sa reprosez cadranului, ceea ce pare sa se vada ca si defecte imi par a fi fire de praf sub cristal si nu defecte pe cadran,
Imi plac ambele, sa le stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ele, sincer , le-as purta cu placere pe amandoua.
Imi plac ambele, sa le stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ele, sincer , le-as purta cu placere pe amandoua.