Salutare tuturor,
Cred ca este o intrebare care a mai fost pusa, am citit si aici si alte forumuri, si tot nu am o parere clara.
Imi doresc un ceas automatic cu mecanism elvetian, frumos, nu sport, dar nici prea clasic. In mod evident sunt un neofit, de aceea va si cer parerea.
Mie mi-a placut destul de mult un Hamilton Khaki Field - http://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-hami ... 194-1.html
Aproape la fel de mult imi place si Tissot T-Sport PRC 200 Chronograph White Dial Brown Leather Mens Watch / Tissot T-Classic Carson Chronograph Automatic Silver Dial Mens Watch / Tissot Couturier Silver Dial Chronograph Mens Watch / Tissot PRS 516 Automatic Mens Watch T044.430.21.031.00. Nu tin neaparat sa fie cronograf, dar restul de modele sunt prea simple pentru gustul meu (in afara de PRS 516 care are putina culoare).
Daca ar fi sa aleg pe design / mecanism / pret as alege Hamilton fara ezitare, imi place cum arata (desi as vrea cu curea maro), are mecanism H30 cu rezerva de 80 de ore, si este mai ieftin decat un Tissot echivalent. Am o retinere legata de brand, in sensul ca nu am auzit de el inainte sa ma apuce febra asta, si are origini americane, ceea ce pentru mine este un minus. Cureaua de piele mi-a lasat impresia de calitate medie / slaba.
Tissot pe de alta parte este un brand mult mai cunoscut si 100% elvetian. Ca dezavantaje exista asa de multe fake-uri ca nici nu stii cand vezi pe cineva purtant Tissot daca l-a luat de pe okazii la 500 de lei sau daca este the real deal. Modelele cu powermatic 80 sunt scumpe si nu arata nemaipomenit (dupa gustul meu). LeLocle etc sunt mult prea clasice pentru mine.
Frederique Constant este prea scump si nu m-a impresionat design-ul in mod deosebit. In plus mi l-as permite doar cumparat de pe jomashop (~8-900 USD intr-un promo, practic fara garantie). Doxa nu prea imi place ca design si este scump, Certina la fel, alte branduri nu prea cunosc. Cei de pe forumurile in engleza lauda mult Hamilton, dar majoritatea sunt din US deci este normal.
Ce pareri / recomandari aveti? Sa merg pe un PRC200 de pe jomashop sau pe Khaki Field? Dpdv al calitatii asamblarii si materialelor folosite care este mai bun?
Multumesc,
Cosmin
Tissot sau Hamilton
Re: Tissot sau Hamilton
Intre cele doua, Hamilton,in sensul ca este mai bine cotat astazi in comparatie cu Tissot.Chiar daca are origine americana, Hamilton are o istorie bogata si nu cred ca ar fi un minus.
Ca posesor de mai multe exemplare de Tissot si Hamilton, pot spune clar ca Hamilton este peste Tissot.
De cureaua de piele, nici nu mai vorbesc, acolo Hamilton-urile sunt mult mult peste Tissot.
De cureaua de piele, nici nu mai vorbesc, acolo Hamilton-urile sunt mult mult peste Tissot.
Sunt de acord cu domnul Merlin21, avand in posesie si Hamilton si Tissot...Hamilton este cu o clasa peste Tissot in momentul de fata si in special la curele de piele Tissotul lasa de dorit si sunt tare curios sa stiu care ar fi motivul 
- satiriadis
Din punctul meu de vedere Hamilton prezentat este peste Tissot. Inca mai fac ceasuri ok, pe cand Tissot nu prea.Iar o curea de piele oricand se poate schimba,fie ea si cu prindere speciala(nu este cazul tau).
SBLA047
-
cosminidis
Hmmm vad ca exista consens - Hamilton este peste Tissot.
Eu nu inteleg de ce in mintea mea Tissot si Doxa au fost mereu niste simboluri ale calitatii elvetiene, similare cu Longines, Omega sau Tag Heuer (acum ca mai stiu cate ceva am inteles ca vorbim de clase total diferite).
Cred ca raman la varianta Hamilton. Aveti idee de ce varianta cu bratara este mai scumpa decat cea cu curea de piele? Mie imi place mai mult cureaua de piele. Se poate inlocui cureaua Hamilton cu o curea maro de calitate similara?
Eu nu inteleg de ce in mintea mea Tissot si Doxa au fost mereu niste simboluri ale calitatii elvetiene, similare cu Longines, Omega sau Tag Heuer (acum ca mai stiu cate ceva am inteles ca vorbim de clase total diferite).
Cred ca raman la varianta Hamilton. Aveti idee de ce varianta cu bratara este mai scumpa decat cea cu curea de piele? Mie imi place mai mult cureaua de piele. Se poate inlocui cureaua Hamilton cu o curea maro de calitate similara?
Pentru ca bratara de otel e mai scumpa decat o curea de piele.cosminidis scrie:Aveti idee de ce varianta cu bratara este mai scumpa decat cea cu curea de piele?
Se poate inlocui atat cu o curea de calitate similara cat si cu o curea de calitate mai slaba sau , de ce nu, cu una de calitate mai buna. Este important ca sa se potriveasca dimensiunea intre anse si sa aiba lungimea corespunzatoare astfel incat sa va cuprinda incheietura.cosminidis scrie:Se poate inlocui cureaua Hamilton cu o curea maro de calitate similara?
Sustin si eu tot Hamilton, iar ca ceas de toata ziua, seria Khaki mi se pare excelenta.
Daca studiezi putin istoria marcii, e foarte posibil sa ajungi sa o indragesti. Eu asa am patit
Succes si asteptam poze cu achizitia ta!
Daca studiezi putin istoria marcii, e foarte posibil sa ajungi sa o indragesti. Eu asa am patit
Succes si asteptam poze cu achizitia ta!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Born an original, don`t die a copy!