Heroes and villains

Aveti ceva de vinzare, sau vreti sa cumparati ?
ATENTIE la regulamentul de postare de pe aceasta arie !!!

Moderator: gherghin nicolae

Reguli forum
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).
Scrie răspuns
satiriadis

Re: Heroes and villains

Mesaj de satiriadis »

fov scrie:Buna tuturor,

Daca doriti sa ajutati comunitatea in procesul de vanzare-cumparare, am si eu o propunere in acest sens. Si eu as fi interesat pe viitor de un astfel de mecanism.

Mentionez din start ca metoda presupune cheltuieli suplimentare si participarea unui ceasornicar intermediar.

Acesta este scenariul:
- Forumul prezinta comunitatii un ceasornicar (Claudiu sau altcineva) de incredere, cu date de identificare etc.. deci un om responsabilizat.
- Clientul plateste ceasornicarului, in avans, onorariul sau si suma ceruta de vanzator
- Vanzatorul trimite ceasul ceasornicarului
- Ceasornicarul desface coletul la primire, verifica ceasul (aici tb. un fel de acord cu firma de curierat, sa astepte 5-10 min cat e nevoie)
- In functie de evaluarea sa, ceasornicarul trimite (prin acelasi curier) produsul clientului final; altfel returneaza expeditorului produsul si cumparatorului suma (mai putin onorariul sau)

Cati dintre noi ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru asa ceva ? Sigur, depinde si de valoarea ceasului. Un ceasornicar ne poate spune si onorariul pentru schita asta de scenariu posibil...
In conditiile actuale, complet neplauzibil scenariul.
La ceasuri scumpe poate, dar in categoria 50-500lei nu-si bate nimeni capul.
fov

Mesaj de fov »

De acord cu tine satiriadis, problema se pune evident pentru ceasuri mai scumpe de 100 de Eur si presupune atat acceptul vanzatorului cat si al cumparatorului.

As folosi metoda, ca posibil colectionar in devenire, dar neexperimentat. Cred ca ar fi o extraoptiune frumoasa pentru sectiunea vanzari-cumparari a sitului.

Astept si parerea unui ceasornicar...
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Ideea dvs. este extrem de interesanta dar din pacate utopica (daca doriti ca, ceasornicarul sa lucreze pro bono).
- timpul consumat de ceasornicar pentru tranzactie
- riscul la care se supune ceasornicarul cerificand pro bono un ceas:
A.originalitate (aici nu discutam numai de fake dar si de grade de franken)
B.stare de sanatate
C.etc....
PS. nu sunt ceasornicar, dar sigur nu as face-o pro bono; un pic mai la vest de noi, certificarea (original sau fals ) este platita in avans si reprezinta 6% din valoarea de catalog al presupusului original; in cazul in care ceasul pica testul, ceasul este oprit la ceasornicar in vederea distrugerii.
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
fov

Mesaj de fov »

Onorariul despre care vorbeam este al ceasornicarului :), deci propunerea pare sa ramana valabila, daca nu-i gasim alte puncte (foarte) slabe. Nu o fi metoda perfecta, dar pare fezabila.

Noi suntem mai estici :) deci poate lucram cu 6% din val de vanzare, poate plafonata de exemplu la 300 sau XXX ron. E doar un exemplu profan, nu stiu cum vede problema onorariului un ceasornicar...dar poate exista o varianta care sa satisfaca si piata concreta de care discutam aici.
razvyy

Mesaj de razvyy »

Ma rog, ce trebuie sa certifice ceasornicarul?
Originalitatea? Exista o sectiune de identificari, primiti gratuit informatii utile acolo.
Starea ceasului? 5-10 minute sunt prea putine pentru o examinare corecta.
2 x cheltuieli transport + 2 x transfer bancar + onorariu ceasornicar.... cheltuieli inutile....
Alex

Mesaj de Alex »

Ii recomand pe colegii Andabi si Satiriadis, jos palaria.
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

fov scrie:Buna tuturor,

Daca doriti sa ajutati comunitatea in procesul de vanzare-cumparare, am si eu o propunere in acest sens. Si eu as fi interesat pe viitor de un astfel de mecanism.

Mentionez din start ca metoda presupune cheltuieli suplimentare si participarea unui ceasornicar intermediar.

Acesta este scenariul:
- Forumul prezinta comunitatii un ceasornicar (Claudiu sau altcineva) de incredere, cu date de identificare etc.. deci un om responsabilizat.
- Clientul plateste ceasornicarului, in avans, onorariul sau si suma ceruta de vanzator
- Vanzatorul trimite ceasul ceasornicarului
- Ceasornicarul desface coletul la primire, verifica ceasul (aici tb. un fel de acord cu firma de curierat, sa astepte 5-10 min cat e nevoie)
- In functie de evaluarea sa, ceasornicarul trimite (prin acelasi curier) produsul clientului final; altfel returneaza expeditorului produsul si cumparatorului suma (mai putin onorariul sau)

Cati dintre noi ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru asa ceva ? Sigur, depinde si de valoarea ceasului. Un ceasornicar ne poate spune si onorariul pentru schita asta de scenariu posibil...
Voi face un mic demo pentru demontarea metodei si disiparea ei in neant !
Oarecum metoda nu ar fi rea dar presupune mult mai multe !

Sa presupunem ca am un ceas mai deosebit la vanzare : un vergee fusee 1820 si gasesc un cumparator in Bucuresti ( eu fiind din Bucovina). Imagineaza`ti ca eu un asemnea ceas il impachetez intr`o maniera proprie care sa`i asigure o protectie maxima, acest tip de ambalare presupunand timp pe care ceasornicarul nu`l are atunci cand vine curierul. Un asemnea ceas presupune un studiu de cateva minute( ca sa nu zic 24 ore) bune legate de aspect si functionalitate (timp pe care din nou ceasornicarul nu`l are) Evident contra cost ceasornicarul ar putea sa faca cele cerute de d`voastra dar cand preturile sunt subtiate de vanzatori ... iar cand cumparatorul uneori stoarce dosul buzunarului in efortul de a cumpara ... cine naiba plateste si autentificarea ceasului la ceasornicar + un cost suplimentar curier ?
Liviu

Mesaj de Liviu »

Eu daca as cumpara vreodata un ceas de peste 1000 Euro as solicita vanzatorului sa trimita ceasul la dl.Claudiu (de ex) urmand ca eu sa platesc trimiterea la mine + evidenta revizie, ocazie cu care se si face "certificarea". Odata avuta confimarea ca ceasul e OK, as plati vanzatorul imediat. E ca la achizitiile de masini la mana a doua, imediat ce le cumperi schimbi filtrele/distributia :)

Un vanzator onest nu ar refuza trimiterea la un ceasornicar corect.

Parerea mea.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu incerc sa inteleg toate punctele de vedere. Dar, cu toate ca un asemenea scenariu ar fi ok, este greu de pus in practica, si nu pentru ca nu este realizabil-dealtfel am facut asemenea "comisioane" si le-am facut gratuit, dar pentru persoane pe care le cunosc-ci pentru ca nu prea vad care ceasornicar si-ar asuma raspunderea de intermediere a unui ceas necunoscand detaliile tranzactiei, sau pretentiile celor doi protagonisti ai tranzactiei.
Adica, una este o autentificare a ceasului, pentru care poti sa-ti asumi raspunderea, si alta este sa-ti asumi raspunderea ceasului integral-uzura, conformitate cu descrierea anuntului si alte detalii care fac ca o tranzactie sa fie reusita si ambele parti sa fie multumite.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
fov

Mesaj de fov »

Ultimele raspunsuri completeaza foarte bine propunerea discutata. Evident, vanzatorul poate fi de acord cu verificarea amanuntita a ceasului respectiv de catre ceasornicar, inainte de livrarea catre client. Cred ca detaliile se pot stabili, cu acordul tuturor partilor implicate.

Claudiu vorbeste din experienta, eu doar teoretic, dar punctul lui de vedere este usor de inteles - ceasornicarul trebuie sa fie dispus sa isi asume o raspundere proportionala si sa aiba timpul necesar pentru expertiza. Unii dintre noi cred ca ar fi fericiti sa poata opta pentru astfel de servicii, cand va fi momentul.

PS. frumoasa alegere Buf0n, m-am si documentat putin cu aceasta ocazie ;)
ceasul

Heroes and villains

Mesaj de ceasul »

Buna ziua,
Am vazut un ceas interesant la utilizatorul @effect4effect care mai are cont pe alt forum cu alt nume: "cgames" unde vinde asa ceva:
http://forum.computergames.ro/209-ceasu ... ghter.html

voi ce ma sfatuiti? Ati cumpara de la effect4effect aici alias cgames?
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Ca primesti in colet o ceapa, ori un Rolex fals... e cam acelasi lucru! :lol:
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

ThePicker scrie:Ca primesti in colet o ceapa, ori un Rolex fals... e cam acelasi lucru! :lol:
Ceapa mai merge langa o branza si o rosie...

Incubus eu nu inteleg unde bati? Ii faci aluia contrareclama aici pentru ca vinde replici pe alt forum unde mentioneaza ca vinde replici 1:1?
Am vazut ca are si ceasuri originale la vanzare.
Tu dai 2200euro pe Breitlingul lui original si nu dai 50-100lei pe o autentificare la Galt/Helvetansa/Chronotime?
Clipper

Mesaj de Clipper »

Mie imi place ce avatar are, se cunoaste ca e un om cu gusturi fine.
Zar

Mesaj de Zar »

ceasul scrie:Ati cumpara de la effect4effect aici alias cgames?
Cumpar de la oricine care are ce caut, evident daca imi convine pretul. Nu este relevant ce face/vinde un user pe alt forum. Sunt unii care au marfa ''amestecata'' : autentice + falsuri (pe cdm.ro e plin). De luat in calcul ca dealerii de ceasuri sunt mai mult sau mai putin cunoscatori, iar unii chiar nu stiu sau nu ii intereseaza ce vand - important pt. ei este sa iasa banul. Personal nu ma deranjeaza, selectez ce ma intereseaza, am avantajul ca ma pricep ...
Ultima oară modificat 15 Sep 2014, 14:49 de către Zar, modificat de 3 ori în total.
Scrie răspuns