Cum asortam ceasurile
Cum asortam ceasurile
Inspirat de cateva posturi de aici, de pe forum, m-am gandit sa discutam si despre modul in care putem sa asortam ceasul la tinuta sau la ocazia la care il purtam. Pe net nu am gasit niste indicatii suficient de precise, dar poate ca nici eu nu ma pricep atat de bine la cautat.
Pentru inceput as vrea sa-mi spuneti ce trebuie luat in considerare mai intai: cureaua sau carcasa ceasului?
Pentru inceput as vrea sa-mi spuneti ce trebuie luat in considerare mai intai: cureaua sau carcasa ceasului?
Incep prin a spune ca AP ROO nu este pentru costum (in orice varianta si cu orice curea), regula de baza fiind : camasa sa alunece peste ceas, iar ceasul sa fie destul de simplu ca design.
Ca idee, ceasul se asorteaza la costumatie si nu invers
, asa ca in functie de costumatie, iti pui un ceas corespunzator, iar in functie de costumatie si de ceas - ii pui o curea corespunzatoare. Aceste prime linii sunt utile daca esti real interesat de asortarea ceasului cu costumatia (nu e cazul simpaticului posesor de AP din postul despre celebritati si ceasuri).
Ca idee, ceasul se asorteaza la costumatie si nu invers
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Cred ca e importanta si adecvarea la statutul tau social. Ar fi ridicol sa stau in statie dimineata si sa ma zgaiesc la un Schaffhausen, bombanind ca intarzie tramvaiul
E nevoie doar de putin common sense ca sa eviti stridente stanjenitoare. Sau, dimpotriva, poti sa ai atitudine si sa procedezi precum C.T. Popescu, care nu da doi bani pe parerea celorlalti despre el si poarta sosete albe la pantaloni & pantofi negri, de sub maneca sacoului (alb
) iesindu-i un Doxa Trofeo Chrono 
E nevoie doar de putin common sense ca sa eviti stridente stanjenitoare. Sau, dimpotriva, poti sa ai atitudine si sa procedezi precum C.T. Popescu, care nu da doi bani pe parerea celorlalti despre el si poarta sosete albe la pantaloni & pantofi negri, de sub maneca sacoului (alb
OK, primele raspunsuri, haideti sa concretizam un pic.
Pentru ca a venit in discutie acel AP din aur roz si cu curea de piele neagra, care apare in postul despre celebritati si ceasuri, cu ce tinuta s-ar asorta el? De fapt, sa luam in discutie si Hublot-ul cu bezel negru de mai jos, de pe aceeasi pagina. Intr-adevar, nici eu nu prea vad aceste doua ceasuri atasate la maneca unui costum, cel putin nu un costum uni, de salon. Dar nu ar merge la un sacou tweed, poate? Eventual, la un sacou sport, de culoare bej, sau in carouri pentru calatorie? (Desi banuiesc nici aici nu ar trece testul "maneca sa alunece peste ceas".)
Oare, mai degraba, la o tinuta sport? Ceva mai high-life, gen costum de golf sau echipament de tenis? (ambele tinute avand tricouri cu maneca scurta.)
Pe un site gasisem o recomandare ca ceasurile cu acest design (voluminos, carcasa groasa, roscata, cadran si curea negre) sa se asocieze la jeansi sau reiati, care au la randul lor fermoare, capse si cusaturi galben-portocalii.
Pentru ca a venit in discutie acel AP din aur roz si cu curea de piele neagra, care apare in postul despre celebritati si ceasuri, cu ce tinuta s-ar asorta el? De fapt, sa luam in discutie si Hublot-ul cu bezel negru de mai jos, de pe aceeasi pagina. Intr-adevar, nici eu nu prea vad aceste doua ceasuri atasate la maneca unui costum, cel putin nu un costum uni, de salon. Dar nu ar merge la un sacou tweed, poate? Eventual, la un sacou sport, de culoare bej, sau in carouri pentru calatorie? (Desi banuiesc nici aici nu ar trece testul "maneca sa alunece peste ceas".)
Oare, mai degraba, la o tinuta sport? Ceva mai high-life, gen costum de golf sau echipament de tenis? (ambele tinute avand tricouri cu maneca scurta.)
Pe un site gasisem o recomandare ca ceasurile cu acest design (voluminos, carcasa groasa, roscata, cadran si curea negre) sa se asocieze la jeansi sau reiati, care au la randul lor fermoare, capse si cusaturi galben-portocalii.
Ca un raspuns general si concret: obligatoriu cadran negru sau alb ca sa se potriveasca la orice costum, mic, subtire si simplu, bratara alba sau curea neagra (dupa gust).Daca ceasul este in carcasa aurie si in caz ca nu are bratara la culoare (originala) atunci se preteaza cel mai bine curea maro sau visiniu inchis (grena).
AR1070-56E
- bogdan_iasi
nu creau sa fiu critic, dar unde lucrez, lumea chiar are o idee asupra ceasurilor, chioar dusa un pic la extrem, avand in jurul meu persoane care isi asorteaza ceasul nu numai cu camasa gri (Nomos glashute gri) dar si cu butonii (IWC schafhausen). Majoritatea preferta regula, curea de pile in tonul culorii pantofilor si curelei.
-Inteleg, dar ca sa asortezi tot trebuie sa ai multe ceasuri si accesorii functie de costume, pantofi, camasi etc...asta inseamna chletuiala mare dar pt. cine isi permite financiar nu e problema.
-Eu am cumparat special un ceas pt. ocazii, care se potriveste la orice costum.
-Am avantajul ca serviciul nu imi impune tinuta obligatorie, ceasul care il port zilnic este mare si gros (sport) - deci nu merge la nici un costum.
-Le poti studia pe ambele (Casio + Certina) la ''Ultima achizitie''.
-Eu am cumparat special un ceas pt. ocazii, care se potriveste la orice costum.
-Am avantajul ca serviciul nu imi impune tinuta obligatorie, ceasul care il port zilnic este mare si gros (sport) - deci nu merge la nici un costum.
-Le poti studia pe ambele (Casio + Certina) la ''Ultima achizitie''.
AR1070-56E
Corect ! Pantofii, cureaua pantalonilor, cureaua ceasului si portofelul se asorteaza.
Se poate asorta si culoarea camasii cu culoarea cadranului ceasului (aceasta fiind explicatia pentru care un "dressy watch" in sensul cel mai pur al cuvantului are cadranul alb, deoarece marea majoritate a camasilor purtate la costum sunt albe).
Se poate asorta si culoarea camasii cu culoarea cadranului ceasului (aceasta fiind explicatia pentru care un "dressy watch" in sensul cel mai pur al cuvantului are cadranul alb, deoarece marea majoritate a camasilor purtate la costum sunt albe).
the path of the true warrior is peace
- bogdan_iasi
azi am observat ceva tare ciudat, dar poate gusturile vest europenilor nu se discute si nici nu compara cu ce stim noi despre stil. O eminenta persoanliate de la locul meu de munca, l-am zarit astazi la mana, pe langa costumul tailored maide, cu un ceas U-Boat verde. exact ca cel din poza, numai ca pe verde, din ce am zarit eu. U-Boat-ul il zaresti dupa design de la 100 de metri!