Fossil sau Romanson??

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
anemaripetrescu

Fossil sau Romanson??

Mesaj de anemaripetrescu »

Bine v am gasit, sunt o noua utilizatoare a forumului si as dori sa imi cer scuze daca am postat gresit. Detin un buget de aproximativ 400-500 ron si am gasit un ceas de la Fossil si unul de la Romanson , dar nu ma pot decide intre acestea. Nu ma pricep la ceasuri asa ca as dori , va rog , un sfat. Cel de la Fossil este modelul ES3098, iar cel de la Romanson nu stiu exact modelul . Va multumesc anticipat.
anemaripetrescu

Re: Fossil sau Romanson??

Ca si ceasornicar ma refer, ati intalnit probleme la acest model??
anemaripetrescu

Merita cumparate??
adrian baltalunga

Mesaj de adrian baltalunga »

Nu cunosc prea multe despre aceste firme, dar mie personal nu-mi inspira incredere. La bugetul indicat m-as orienta spre ceasuri produse de firme cu traditie - Casio, Orient de exemplu.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Amandoua sunt ceasuri Fashion.Practic,singurul criteriu de a alege intre elel este care va place mai mult.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Niciunul, cum au spus colegii mergeti pe Casio la banii acestia; o recomandare cu safir:
http://www.japora-ceasuri.ro/ceasuri-ba ... -1017.html
pentru mai multe variante sapati aici:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =19&t=7266
rubin

Mesaj de rubin »

La subiect....Romanson sunt peste Fossil la toate capitolele ! :idea:
Totusi va recomand sa mergeti la B&B si sa va alegeti un ceas elvetian quartz la reducere, din gama Candino de exemplu dar ...e foarte recomandat sa aiba geam safir trecut pe capac !!! Geamul safir va fi si peste 30 ani ca in prima zi ! :wink:
Daca va place un model cu geam de cristal mineral atunci luati-l dar purtati-l cu grija sa nu ii zgriati geamul.
Sub nici un motiv nu cumparati ceas Timex ! :evil:
Oricat de ieftin sa frumos ar fi, veti arunca banii si ceasul dupa cativa ani ! :!:
Sau bongiorno....
Darrell

Mesaj de Darrell »

Nu inteleg ce aveti cu ceasurile Timex? Eu detin 3 ceasuri Timex cu vechime intre si 3 si 6 ani si nu am avut nici o problema cu ele. Si aici vorbesc doar de quartz. Chiar asa tari sunt aceste Candino cu mecanisme la 8$? Iar safirul nu cred ca este o necesitate. Cum a zis si Cladiu, sunt ceasuri fashion. Deci nu cred ca cine le cumpara le ia sa le tina 30 de ani. E mai mult o componenta psihologica, sa stii ca poate tine atat.
rubin

Mesaj de rubin »

Chiar nu compar Candino cu Timex ! :?
Cine cumpara Timex ori nu stie ce cumpara, ori nu il intereseaza pe ce da banii !
Eu nu as cumpara nici cu 50 lei, nu as purta si de as primi cadou as folosi cand am nevoie sa bat cuie sau sa fac pana la masina !
Strict !
Am motivele mele si la cate ceasuri mi-au trecut prin mana, pe mana si am citit despre ceasuri zic ca pot sa emit o parere avizata: NU cumparati Timex, luati bomboane la copii ! :wink:
Sau bongiorno....
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

rubin scrie:Chiar nu compar Candino cu Timex ! :?
Cine cumpara Timex ori nu stie ce cumpara, ori nu il intereseaza pe ce da banii !
Eu nu as cumpara nici cu 50 lei, nu as purta si de as primi cadou as folosi cand am nevoie sa bat cuie sau sa fac pana la masina !
Strict !
Am motivele mele si la cate ceasuri mi-au trecut prin mana, pe mana si am citit despre ceasuri zic ca pot sa emit o parere avizata: NU cumparati Timex, luati bomboane la copii ! :wink:
Acum vreo 7-8 ani am primit eu unul cu busola electronica ,parea un ceas robust, WR 100.... dupa 2 zile de purtat normal era zgariat cadranul, dupa o luna bezelul s-a intepenit ireparabil, compasul cerea caliobrare cam la 2-3 zile si ceasul a decedat sub un an.
Socrul meu a primit de la aceiasi persoana ( bineintentionata de altfel) un automat cu power reseve!!! WOAW; bineinteles mecanism china, s-a prapadit in 6 luni si daca il vezi acum zici ca a fost purtat 15 ani. A repus Tellusul de 40 de ani la mana si e din nou fericit ;)
Confirm spusele lui Rubin, Timex=bani aruncati.
accardo

Mesaj de accardo »

Daca vrei la acei bani sa-ti cumperi un ceas original si competitiv in toate privintele, lasa-te de aceste nume cunoscute de tine si
cumpara-ti un ceas pt. toata viata, o bijuterie, aidoma unui Rolex Prolesium de 35.000US$, de la German Electronics. Sunt ceasuri
de exceptie, dar de care nu prea stie nimeni, se numesc Efaus 100, resp. Efaus 103, sunt radiocontrolate si costa 400-500 roni.
Am trei ceasuri de la aceasta firma si nu le-as schimba pt. nimic in lume. Tot aceasta firma eurochron fabrica si TrendTime, tot radiocontrolat,
model swiss station si numai la 250 si ceva. Este un ceas usor, nu-ti poti lua jos de pe mana. Pt. o fata este ideal, lizibilitate maxima,
cadran alb, aratatoare negri, secundar rosu, intr-o zi are abatere de aproape o secunda, dar in timpul noptii se calibreaza la loc,
niciodata n-ai probleme cu mutarera aratatoarelor; Ef.100 si 103 arata si data, ziua saptamanii si inca multe lucruri, si niviodata
n-ai probleme cu mutarea acelor sau schimbarea fusului orar, nimic. Uita-te un pic pe German Electronics.
(Ca la Fossil si Romanson numai probleme o sa ai, ex. sa muti aratatorii zilnic la ora exacta, si stii asta cum se-ntampla; vrei sa pui acul pe
minutul 23, dar el sare pe 25, 22 sau 26, de secunde nici nu mai vorbesc.
(Ma bate Claudiu, dar viitorul este cel al ceasurilor radiocontrolled :lol: )
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu bat pe nimeni,dar hai sa nu exageram! Cine sunt in materie de ceasuri Efaus..sau cum le-o spune?Ce ai scris suna mai mult a reclama proasta pentru German electronics decat un sfat pentru a cumpara un ceas! Pai hai sa nu mai luam ceasuri ca doar avem telefoane! Foarte precise,ai si GPS ai de toate!
Iar chestia cu mutatul aratatoarelor ma face sa rad! Pai hai sa le spunem celor de la Rolex,Breguet,Piaget sau altii sa se lase de ceasuri,ca doar trebuie sa muti aratatoarele! :lol: :lol: :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Verzone

Mesaj de Verzone »

anemaripetrescu scrie:Bine v am gasit, sunt o noua utilizatoare a forumului si as dori sa imi cer scuze daca am postat gresit. Detin un buget de aproximativ 400-500 ron si am gasit un ceas de la Fossil si unul de la Romanson , dar nu ma pot decide intre acestea. Nu ma pricep la ceasuri asa ca as dori , va rog , un sfat. Cel de la Fossil este modelul ES3098, iar cel de la Romanson nu stiu exact modelul . Va multumesc anticipat.
Eu zic sa cumparati ce va place.
Eu sotiei mele ii cumpar doar ceasuri quartz. Daca-i mai spun ca si "intarzie sau grabeste" 10-15 secunde pe zi, nu mai intelege nimic. Si in general doamnele sau domnisoarele aleg ceasuri fashion.
Asa ca, parerea mea, sa luati linistita ce va place sa purtati, mai ales ca nu e vorba de un bugat asa mare.
Scrie răspuns