Identificare mecanism 8 days - 6 jewels

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
A-Z Handmade Straps

Identificare mecanism 8 days - 6 jewels

Mesaj de A-Z Handmade Straps »

Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta la identificarea mecanismului din poze, personal nu am gasit nimic despre el. Multumesc anticipat.
Inscriptiile sunt:

Pat.D.P.G.M / Pat. Apple FOR U.S PAT. NR. 60298
6 JEWELS/ 8 DAYS/ 3 ADJUST

Imagine
Imagine
Alexvintage

Re: Identificare mecanism 8 days - 6 jewels

Mesaj de Alexvintage »

Cu 2 poze partiale si astea ale aceleiasi parti nu se face primavara.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mie mi se pare a fi ceva ceas de bord.....dar inca nu am sapat pentru a-l identifica.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
A-Z Handmade Straps

Aceasta este singura poza a mecanismului pe care o mai am in plus de la proprietar, poate ajuta mai mult :

Imagine

Dupa ce am mai sapat pe internet, o parte din inscriptiile de pe mecanism pare ca se gasesc pe anumite mecanisme folosite la Tavannes-Cyma. Mecanismul in sine este unul de calitate, are vreo valoare?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Cereti-i poze detaliate, de ansamblu si a cadranului sau lasati-o. Nu suntem ghicitori in stele sau in cafea.

Personal am inceput sa ma plictisesc de subiecte gen:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 17#p161117
in care initiatorul se incurca in propriile inadvertente (a se intelege minciuni) (...am un mecanism VC gasit pe ebay......bla, bla)
sau gen:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 19#p161119
in care autorul nici macar nu se sinchiseste sa posteze o poza a cadranului sau a ce a mai ramas din "obiect" ca ceas e mai greu de numit.

Revenind la intrebarea d-vs, ar fi util sa intelegeti ca orice indiciu (dimensiune, cadran, forma a aratatoarelor, a anselor la cele de mana etc, etc, etc, ajuta la identificare.
Mecanismele de 8 zile au fost foarte populare decenii de-a randul fiind utilizate atat in ceasuri de perete civile/ militare cat si in ceasuri stationare sau de bord ptr felurite vehicule sau nave.
P.S.
Mecanismul e de buna calitate simplul fapt ca a fost reglat in 3 pozitii denota faptul ca s-a pus mare pret pe precizie si pare a fi fost montat intr-un ceas de perete, in rest vazand si facand.
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Este vorba de un JLC:
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Jaeger- ... 460db89467
Bune mecanisme, se foloseau si pe avioane
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Eu cred ca un ceas interesant si ar merita sa vedem si noi cadranul, pentru ca mastept la ceva foarte maaaaare.
Draga Radu Stefan Florin, te rog sa ne arati si poza cu cadran cu tot.
Ceasoholic
A-Z Handmade Straps

Multumesc tuturor. Se pare ca ceasul este acesta, dupa ce am primit si confirmarea de la proprietar : http://www.okazii.ro/antichitati-ceasur ... a125078513 ma mir cum nu am gasit link-ul mai repede, pe google nu aparea nimic :?: Ideea era ca ceasul sa fie un mic cadou din parte prietenei, de la ea avand pozele postate anterior, trimise de vanzator pe mail.

Cadranul refacut (?) are diametrul de 25cm fiind prezentat actual ca ceas de perete, fost ceas militar ( de nava probabil la acest diametru).
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Nu a fost ceas militar nici din greseala si era bine daca ar fi avut o carcasa. Asa riscati sa cautati luni/ani dupa una compatibila.
Scrie răspuns