Ceas in genul IWC Portofino

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
velo

Ceas in genul IWC Portofino

Mesaj de velo »

Doresc sa-mi achizitionez un ceas in genul IWC Portofino (a se vedea pozele pozele).

Imagine

Imagine

Din pacate sunt dispus sa cheltuiesc maximum 500 de euro pe el.
Carcasa trebuie sa aiba diametrul intre 35 si 38 de milimetri, sa fie din otel inoxidabil si sa nu fie aurita. Ceasul poate sa aiba si bratara insa nu una dedicata, astfel incat sa o pot schimba cu o curea.
In ceea ce priveste mecanismul doresc sa fie automatic dar cu posibilitate de armare manuala si cu hack seconds.
Cadranul e de preferat sa fie alb sau argintiu. Accept ceasuri cu cadran negru cu conditia ca afisajul datei sa fie alb pe fond negru. In rest ceasul trebuie sa fie cat mai simplu si discret cu putinta. :)
nasti

Re: Ceas in genul IWC Portofino

Mesaj de nasti »

Cypher

Mesaj de Cypher »

Junghans clar din optiunile alea.
velo

Mesaj de velo »

Va multumesc pentru sugestii.
Sa le luam pe rand:
ZENO-WATCH BASEL Bauhaus Automatic Ref. 3644-i3 este cel mai aproape de ceea ce caut desi are un diametru cam prea mare.
Junghansul cu incarcare manuala este de asemenea un ceas extrem de elegant insa are un mare minus, geamul din plexiglas. O alta problema - pentru mine - este diametru destul de mic(?).
Ceasul Philip Watch, nu stiu de ce, parca nu imi inspira incredere. Mecanismul este eta 7001 deci fara hack seconds iar geamul este din cristal mineral deci predispus zgarierii. In ceea ce priveste aspectul nu ma pot plange, toate cele trei ceasuri avand un design minimalist :) .
Philip Watch am mai vazut prin magazine, Zeno si Junghans cu siguranta nu. Mentionez faptul ca prefer sa cumpar ceasul dintr-un magazin pentru a vedea cum arata la incheietura. Stiu ca exista o gramada de wrist shot-uri pe internet insa ceea ce unuia i se potriveste de minune altuia ii poate sta ca nuca-n perete.
Cypher

Mesaj de Cypher »

Plexiglas nu este un minus. Ca aspect este unul foarte vitange si elegant,iar ca zgarieturi este foarte usor de a indeparta acele zgarieturi.Eu prefer acest tip la un ceas extrem de elegant asa cum doresti tu.
Nu gasesti la noi Junghans sau Zeno.
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Pentru Junghans incearca la RomChrono.
Colegul de forum GhitaTM iti poate da mai multe detalii la unul din telefoanele de acolo.
velo

Mesaj de velo »

Am fost la magazinul Unirea si am vazut acest model de Atlantic, Seacrest http://images.search.yahoo.com/images/v ... c.mAvEafS1 , care ar cam fi ceea ce caut. Pretul este de 1650 de lei noi iar mecanismul, asa cum scrie si in link, este ETA 2824. Am facut acesta precizare deoarece au existat ceasuri Atlantic Seacrest echipate cu Sellita SW200 ba chiar si cu mecanisme Claro...
Trebuie sa recunosc faptul ca ma cam deranjaza sigla cu acel compas, face sa para cadranul cam incarcat, dar si limbile tip delfin :cry: .
Ce alte optiuni credeti ca as mai avea?
catalinus

Mesaj de catalinus »

velo scrie: ...
Trebuie sa recunosc faptul ca ma cam deranjaza sigla cu acel compas, face sa para cadranul cam incarcat, dar si limbile tip delfin :cry: .
Ce alte optiuni credeti ca as mai avea?
Ce dragut - pozele de la cel auriu sunt cele de la articolul meu de acum 10 ani (si ceasul inca merge excelent, dar a fost extrem de putin purtat).

Oricum singurele optiuni cu dimensiuni decente si care sa arate pe cadran inca si mai putine elemente sunt modele vintage - se pare ca este "modern" sa fie ceasul de mana cat cel desteptator de pe vremuri, si sa scrie pe el "in clar" toata istoria sa :P
velo

Mesaj de velo »

Am citit si articolul dumneavoastra cu ceva vreme in urma. De aceea am si luat in calcul achizitionarea unui asemenea model. Cat priveste linkul, credeam ca prezinta poze ale unui model Seacrest din inox neaurit, de pe un site din Polonia. Oricum cred ca in mare forumistii stiu despre ce vorbesc.
E posibil ca eu sa nu fi stiut sa pun linkul care trebuie. Va rog sa ma scuzati :oops: .
Astept in continuare sugestiile tuturor celor de pe forum :) .
velo

Mesaj de velo »

In fine, dupa lungi cautari m-am hotarat sa cumpar modelul acesta http://www.chrono24.ro/tissot/carson-ge ... /index.htm deoarece consider ca este cel mai apropiat de cerintele mele.
Am tot colindat magazinele din Bucuresti si, din pacate, niciunul nu detine acest model. In general am primit raspunsuri de genul: -Nu avem modelul cerut de dumneavoastra insa va putem oferi alte modele...". La magazinul Kultho din AFI mi s-a spus ca se poate aduce pe comanda ceasul iar cand am fost intrebat la ce pret l-am vazut pe internet si am raspuns 450 de dolari (MSRP tissot.ch) mi s-a raspuns foarte prompt ca ma va costa mult mai mult. -Mai mult cu cat? , am intrebat eu. - Pai 450 de dolari inseamna circa 1800 de lei noi (la ce curs?) cu tot cu adaos ajungeti la 2800 de lei noi... Am multumit frumos si am plecat mancand pamantul.
Nu accept sa platesc pentru cel mai ieftin ceas automatic de la Tissot mai mult decat pe un Visodate sau un Le Locle de exemplu.
Asadar nu-mi ramane decat sa il cumpar de pe internet desi preferam sa vad ceasul in realitate inainte de a il cumpara :( .
Cypher

Mesaj de Cypher »

Ai grija de unde cumperi Tissot,foarte foarte multe facaturi.
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

din descriere este quartz. dupa poze, este automatic. care-i versiunea corecta?
velo

Mesaj de velo »

eugenbt scrie:din descriere este quartz. dupa poze, este automatic. care-i versiunea corecta?
Nu cunosc sa existe o versiune cu mecanism cuart oricum eu fiind interesat doar de un mecanism automatic. Am pus linkul de mai sus pentru pozele destul de reusite. Iata si specificatiile de pe siteul producatorului: http://www.tissot.ch/?mod_collections65 ... 381/scroll_/ . Si eu as prefera sa cumpar ceasul de la un reprezentat oficial insa nu cu orice pret. Sunt constient de faptul ca netul e plin de modele Tissot contrafacute. Motorul de cautare imi indica pentru acest ceas extrem de multe linkuri din Asia, si nu erau site-uri japoneze :D . Anuntati-ma va rog daca vedeti modelul acesta pe la vreun magazin.
Multumesc :) .
Cypher

Mesaj de Cypher »

EU nu vorbesc de site-urile care iti spun ca e fake,asta e ,e in regula. Eu vorbesc de acei oameni care vor sa pacaleasca,de aia sa te feresti.
velo

Mesaj de velo »

Eu ma refeream la ambele cazuri :D . Va multumesc oricum.
Scrie răspuns