Reviste si ziare ...despre ceasuri!
1997 CHRONOS (Germania) - Special Edition LONGINES
In urma cautarilor mele pentru informatii legate de Longines "type 4331" (ce a echipat IAR80/81) cei de la muzeul Longines mi-au trimis un numar special Chronos (aparut la inceputul lui 1997). Un super-material despre ceasurile care au marcat istoria Longines din care (150 pagini) nu stiu ce sa remarc:
- istoria cronografelor Longines;
- ceasurile din colectia Ernest Francillon;
- ceasurile de buzunar din colectia muzeului Longines ...sau
- ceasurile Longines de la inceputurile aviatiei.
- - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - -
- istoria cronografelor Longines;
- ceasurile din colectia Ernest Francillon;
- ceasurile de buzunar din colectia muzeului Longines ...sau
- ceasurile Longines de la inceputurile aviatiei.
- - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - -
Temporis - no.4 (ianuarie-februarie 2008)
Desi in poll-ul ratat din weekend optiunea care a avut succes a fost "nu ma intereseaza" eu am sa semnalez explicit ca, intr-adevar, a aparut no.4 din Temporis (ianuarie-februarie 2008). Nimic nou sub soare, o revista de lifestyle si ceasurile care se potrivesc cel mai bine caci numarul este dedicat "ceasurilor-bijuterie". Raman la parerea ca e bine ca apare, asa rau cum se prezinta! As mai remarca ceva! Cei de la Temporis isi propun sa atace cu ceva mai multa consistenta chestiunea "fake"-urilor. Cam subtire si intr-un limbaj cam fara style posesorii de fake sunt numiti - "ghertoi"! N-am sa fiu carcotas si-am sa cred in bunele lor intentii ca doar nu s-au speriat Cellini, B&B si Helvetansa ca-si pierd clientii!
- - - - - - - - -

- - - - - - - - -
- - - - - - - - -

- - - - - - - - -
Este bine ca apare
Problema lor este calitatea articolelor.
Cei care le scriu nu au nici o legatura cu ceasurile.
In rest reclame tampite la nulitati de genul Lamborghini.
Un exemplu peste care nu este usor sa treci:
Longines Flagship Chronometre este ridicat la rangul de Chronograph
Oamenii fac mari confuzii.
Rubrica Tehnoris care trebuie dedicata realizarilor tehnice este dedicata de fapt falsurilor (probabil ca le lipseste un consultant tehnic adevarat).
Textul acolo este jalnic asa cum spune si Montana.
Asta este si totusi o voi cumpara si de acum.
Nu pentru calitate ci din curiozitate.
Problema lor este calitatea articolelor.
Cei care le scriu nu au nici o legatura cu ceasurile.
In rest reclame tampite la nulitati de genul Lamborghini.
Un exemplu peste care nu este usor sa treci:
Longines Flagship Chronometre este ridicat la rangul de Chronograph
Rubrica Tehnoris care trebuie dedicata realizarilor tehnice este dedicata de fapt falsurilor (probabil ca le lipseste un consultant tehnic adevarat).
Textul acolo este jalnic asa cum spune si Montana.
Asta este si totusi o voi cumpara si de acum.
Nu pentru calitate ci din curiozitate.
Ultima oară modificat 17 Ian 2008, 14:26 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
- Laurentiu L.
Sunt multi care ar aprecia o astfel de revista scrisa bine. Am fost tentat in prima faza sa zic ca poate ar fi o idee sa incepi prin a pregati o mini-revista in format electronic, ceva lunar, continand 3-4 articole (care se pot intinde in mai multe numere ale revistei), trimis cum se trimit mailurile de newsletter. Eu as subscrie din prima secunda la un astfel de newsletter 
Un astfel de newsletter poate sa atraga si ceva sponsori la inceput sau pe parcurs (contra spatii de reclama in cadrul mailului), ca doar asta e marea sursa de bani pe net ( ai multi cititori/vizitatori? poti vinde cu succes spatii publicitare, pe bani buni
) Si toata lumea e fericita.
Dar la fel de adevarat e ca exista generatii de mari iubitori de ceasuri care nu vor avea de a face cu calculatorul. Ei s-ar bucura nespus de o revista buna din domeniu.
Prima varianta e infinit mai ieftina.
Oricum, abia astept sa faci revista (in orice format) si sa scrii un articol si despre Eberhard&Co - Magie Noire, ca nu reusesc sa aflu mare lucru
Un astfel de newsletter poate sa atraga si ceva sponsori la inceput sau pe parcurs (contra spatii de reclama in cadrul mailului), ca doar asta e marea sursa de bani pe net ( ai multi cititori/vizitatori? poti vinde cu succes spatii publicitare, pe bani buni
Dar la fel de adevarat e ca exista generatii de mari iubitori de ceasuri care nu vor avea de a face cu calculatorul. Ei s-ar bucura nespus de o revista buna din domeniu.
Prima varianta e infinit mai ieftina.
Oricum, abia astept sa faci revista (in orice format) si sa scrii un articol si despre Eberhard&Co - Magie Noire, ca nu reusesc sa aflu mare lucru
- Laurentiu L.
Si inca ceva: mor cand vad ceasurile alea incarcate cu pietre mai mult sau mai putin pretioase!!
Sa lase ceasurile curate! Sa-si ia oamenii inele, cercei in urechi, nas, buric... dar sa aprecieze un ceas in primul rand pt mecanismul lui.
Asta iarasi e un alt mod de a face bani. Cum sa mai vanda ei pietre, sub ce forma? Hai sa le vanda si in contextul "ceas".
De parca un ceas il faci mai pretios punand o gramada de pietre pretioase pe el
Sa lase ceasurile curate! Sa-si ia oamenii inele, cercei in urechi, nas, buric... dar sa aprecieze un ceas in primul rand pt mecanismul lui.
Asta iarasi e un alt mod de a face bani. Cum sa mai vanda ei pietre, sub ce forma? Hai sa le vanda si in contextul "ceas".
De parca un ceas il faci mai pretios punand o gramada de pietre pretioase pe el
- Joe Zawinul
- Membru Special
Chronos
Revista germana CHRONOS, care face parte din Watchbizz, va intra in curând sub licenta si la noi 
Sanatosi sa ramânem, caci va veni si CEASUL nostru!
Zeit kann man nicht kaufen. Uhren schon.
Eine ruhige Uhr in einer unruhigen Zeit.
Zeit kann man nicht kaufen. Uhren schon.
Eine ruhige Uhr in einer unruhigen Zeit.
Vineri, 28.martie.2008 a aparut un nou supliment ZF/Dupa Afaceri - CHRONOS / martie 2008. Se vrea o avanpremiera la BASELWORLD si SIHH!
- - - - - - - -

- - - - - - - -