merita achizitia unui zodiac ZO8006 diver 200 m?

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
ciulhard

merita achizitia unui zodiac ZO8006 diver 200 m?

Mesaj de ciulhard »

ma bate gandul sa-i scriu la Mos sa-mi aduca un Zodiac automatic ZO8006 diver 200 m curea silicon portocalie (as vrea un Victorinox dar Mosul are greutati)! deci...rog cunoscatorii sa-si expuna parerile pro sau contra acestui ceas eventual comparatie cu Victorinox dive master 500 automatic!Merci!
saphire

Re: merita achizitia unui zodiac ZO8006 diver 200 m?

Mesaj de saphire »

Nu merita deoarece are un mecanism chinezesc Claro-Seamag CL888

Zodiac ZO8006 Gents Oceanaire diving watch with anti-allergic rubber strap (Watch)
This is a good value mechanical time piece and looks good on the wrist.
Zodiac are a long serving Swiss watch brand and have produced some great products in the past.
The company has taken some flack since being purchased by the American group fashion group Fossil Inc.
One of the main digs by the watch industry was the use of a large number of Chinese parts in their "Swiss Made" movements. In fact this watch uses (as I understand) the CL888 movement which is in fact a Chinese movement refinished by the the Swiss based manufacture and finishers Claro-Semag (also owned by Fossil I believe).

P.S.Mai sunt colegi pe forum care s-au "ars" cumparand din magazin ceasuri fashion cu mecanism made in P.R.C. seagul(pescarus) :D :)
Imagine
saphire

Mesaj de saphire »

Victorinox dive master 500M automatic poti sa-l cumperi cu incredere foloseste ETA 2824-2 care este un mecanism foarte bun.
Ai aici cateva detalii: http://www.ablogtoread.com/swiss-army-v ... ch-review/
Imagine
otvos-bruno

Mesaj de otvos-bruno »

E un ETA 2892-2
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/

"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci
saphire

Mesaj de saphire »

otvos-bruno scrie:E un ETA 2892-2
Cel din linkul care l-am pus eu este 2892-2 dar sunt si cu 2824-2.
Imagine
ciulhard

Mesaj de ciulhard »

va multumesc! am sa mai strang ceva banuti pt Victorinox. Eventual daca stiti pe careva care vinde undeva la 400 $... nu va sfiiti ....
Horia T

Mesaj de Horia T »

Daca vrei un diver, o foarte buna alegere este STEINHART "OCEAN Forty-Four GMT BLACK", la pretul de 460 de euro.

Imagine

Imagine

Are un mecanism elvetian ETA 2893-2, mai evoluat decat clasicul 2824-2. Un mare avantaj: bezelul este acoperit cu cristal sapphire, ceea ce il face imun la zgarieturi. Mai multe detalii la http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN ... K,382.html

Exista si o varianta de diver mai ieftina, dar foarte corecta, la doar 330 de euro, si anume STEINHART "OCEAN 1 BLACK":

Imagine

Mecanism clasic ETA 2824-2, otel inoxidabil, cristal sapphire, Swiss Made. Altii cer 1.000 de euro pentru acelasi lucru. Sau chiar 1.500.

Steinhart livreaza in Romania (taxa este de 15 euro si vine coletul la usa). Banii se platesc in avans. Avem multi colegi de forum proprietari de Steinhart si sunt foarte multumiti. Multi alti colegi au avut si ei pareri favorabile despre aceasta firma, careia i se poate reprosa doar ca este mai tanara in comparatie cu ceilalti producatori elvetieni. Compenseaza prin pret si calitate. Mecanismele ETA din ceasurile Steinhart sunt identice cu cele din alte ceasuri elvetiene, dar care sunt de multe ori mai scumpe doar pentru ca scrie altceva pe cadran. Vei gasi mai multe topicuri despre Steinhart pe ceasornicar.ro. Citeste-le si poti sa-ti faci o parere.

Evita ceasurile livrate de tot felul de intermediari. Multe din ele sunt "refurbished", retrase de la vanzare de dealerii oficiali si vandute catre naivi de "baieti descurcareti", care le prezinta apoi ca fiind "noi, sigilate". Desigur, prima oara le-au repus pe linia de plutire printr-un "service" de cartier. Sau - cine stie, poate ca te va cauta Politia pe-acasa sa te intrebe de provenienta ceasului pe care ai dat banii tai, castigati cu greu.

Indiferent ce decizi, cumpara doar de la dealeri autorizati sau direct de la sursa (cum se procedeaza in cazul Steinhart). Nu te lacomi la o factiune din pretul ceasului, pentru care te bucuri momentan ca ai economisit-o, ca sa regreti intreaga afacere mai tarziu.

Bafta!
saphire

Mesaj de saphire »

Horia T scrie:Daca vrei un diver, o foarte buna alegere este STEINHART "OCEAN Forty-Four GMT BLACK", la pretul de 460 de euro.

Imagine

Imagine

Are un mecanism elvetian ETA 2893-2, mai evoluat decat clasicul 2824-2. Un mare avantaj: bezelul este acoperit cu cristal sapphire, ceea ce il face imun la zgarieturi. Mai multe detalii la http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN ... K,382.html

Exista si o varianta de diver mai ieftina, dar foarte corecta, la doar 330 de euro, si anume STEINHART "OCEAN 1 BLACK":

Imagine

Mecanism clasic ETA 2824-2, otel inoxidabil, cristal sapphire, Swiss Made. Altii cer 1.000 de euro pentru acelasi lucru. Sau chiar 1.500.

Steinhart livreaza in Romania (taxa este de 15 euro si vine coletul la usa). Banii se platesc in avans. Avem multi colegi de forum proprietari de Steinhart si sunt foarte multumiti. Multi alti colegi au avut si ei pareri favorabile despre aceasta firma, careia i se poate reprosa doar ca este mai tanara in comparatie cu ceilalti producatori elvetieni. Compenseaza prin pret si calitate. Mecanismele ETA din ceasurile Steinhart sunt identice cu cele din alte ceasuri elvetiene, dar care sunt de multe ori mai scumpe doar pentru ca scrie altceva pe cadran. Vei gasi mai multe topicuri despre Steinhart pe ceasornicar.ro. Citeste-le si poti sa-ti faci o parere.

Evita ceasurile livrate de tot felul de intermediari. Multe din ele sunt "refurbished", retrase de la vanzare de dealerii oficiali si vandute catre naivi de "baieti descurcareti", care le prezinta apoi ca fiind "noi, sigilate". Desigur, prima oara le-au repus pe linia de plutire printr-un "service" de cartier. Sau - cine stie, poate ca te va cauta Politia pe-acasa sa te intrebe de provenienta ceasului pe care ai dat banii tai, castigati cu greu.

Indiferent ce decizi, cumpara doar de la dealeri autorizati sau direct de la sursa (cum se procedeaza in cazul Steinhart). Nu te lacomi la o factiune din pretul ceasului, pentru care te bucuri momentan ca ai economisit-o, ca sa regreti intreaga afacere mai tarziu.

Bafta!
Eu te sfatuiesc daca gasesti un ceas bun,la un pret foarte bun,cumpara-l.Preturile in magazin sunt foarte mari,au adaos uneori si 100% si se gasesc multi oameni sa cumpere de acolo,pe deasupra mai cumpara si cu mecanism chinezesc Pescarus vezi aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 2&start=75 .Merita sa citesti de la inceput pana la sfarsit si ai sa-
ti dai seama unde poate duce lacomia si nepriceperea .
Daca gasesti la cineva un ceas nou sau second-hand iar persoana respectiva accepta autentificare la service specializat ia-l cu incredere,chiar daca are sau nu acte,cutie,garantie.Nu toti isi permit un ceas nou si la pret dublu iar daca esti "varza" in materie de ceasuri poti pati ce a patit colegul din povestea de mai sus cu mentiunea ca a primit factura,bon fiscal,garantie.
Cand cumperi de la o persoana pe care nu o cunosti,te interesezi ce fel de om este,daca a mai vandut,ce ceasuri vinde,vezi feedback urile pe care le are,intrebi persoanele care au mai cumparat daca sunt multumite si nu in ultimul rand mergi cu ceasul si persoana la un centru specializat pentru verificare.
Imagine
saphire

Mesaj de saphire »

Ceasurile Steinhart sunt foarte bune,raport pret/calitate este unul foarte bun.
Imagine
Horia T

Mesaj de Horia T »

Sigur, trebuie sa ai mare grija de la cine cumperi. Poti sa cumperi un ceas fashion de la un dealer autorizat si sa te trezesti ca primesti, pentru 100 de euro, un nume de firma si un mecanism chinezesc. In peste 90% din cazuri, nici nu primesti altceva pt. banii respectivi.

Drama apare cand cumpare un ceas de "firma", cu multi bani, peste 400 de euro, si sa constati ulterior ca se comporta tot ca o chinezarie, desi este un Swiss Made semnat Tissot: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =2&t=14741.

De asta e bine sa te informezi.

Pe acest forum, peste 99% din colegi sunt persoane oneste, sincer pasionate de orologerie. Dar mai sunt cateva care traiesc din comertul cu ceasuri. N-au nimic nici cu orologeria, nici cu pasiunea.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Multi alti colegi au avut si ei pareri favorabile despre aceasta firma, careia i se poate reprosa doar ca este mai tanara in comparatie cu ceilalti producatori elvetieni.
Poate in comparatie cu ceilalti producatori germani, sau fata de producatorii elvetieni.
SATELLITE WAVE
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

saphire scrie:Victorinox dive master 500M automatic poti sa-l cumperi cu incredere foloseste ETA 2824-2 care este un mecanism foarte bun.
Ai aici cateva detalii: http://www.ablogtoread.com/swiss-army-v ... ch-review/
Unde se gaseste si cam cat e un Victorinox Dive Master Auto? Am vazut pe eBay dar acolo cam toate sunt quartz.
Zar

Mesaj de Zar »

La Unirea - parter am vazut mai demult un stand VictorInox. :wink:
AR1070-56E
costin_barzon

Mesaj de costin_barzon »

Iti recomand cu caldura Victorinox. Am cumparat acum 18 luni de pe ebay. Poze si cateva detalii gasesti aici: http://www.barzon.ro/Victorinox-Dive-Ma ... 41353.html si inca ceva poze: http://www.barzon.ro/Victorinox-Swiss-A ... 41109.html Nivelul de finisare si detaliile sunt comparabile cu ceasuri mult mai scumpe (Omega sau Breitling).
Exista delalii deosebit de fine pe cadran pe lare le observi doar cand il ai in mana (relieful cadranului). Iar culoarea aleasa de mine - rosu - este deosebita. Am ceasuri cu cadran albastru sau portocaliu. Rosu nu aveam.
Este unul dintre putinele divere de 500m la care se poate vedea mecanismul. Pentru mine a fost dragoste la prima vedere. Sotiei ii cumparasem un Victorinox in 1999. Acum 2 ani am hotarat sa-mi iau si eu unul. Imi place ca la anumite ocazii sa purtam acelasi brand de ceas. L-am purtat la tot felu de activitati (inclusiv la mare si inot bazin). Cureaua este comoda, dupa ce te obisnuiesti cu "natural rubber". In apa trebuie strans pe mana pentru a nu se misca.
Mai trebuie spus ceva. Daca te duci la Cellini la AFI Cotroceni o sa vezi ceasul pe quartz. Sa nu te lasi indus in eroare. Carcasa e identica dar cureaua de cauciuc (fata de cea metalica) si cadranul sunt din alta liga. Ceasul din vitrina (2950 RON) pare o copie ieftina. Nu mi-a venit sa cred cat de mare e diferenta ca design si detaliu (le-am comparat unul langa celalalt. pana si vanzatorul zicea: ce bine arata al dumneavoastra). Poti doar sa-ti faci o impresie de cat este de mare. Si chiar este.
Precizia ceasului meu este +7 - +8.5 sec / 24 h. Probabil ca la prima revizie (peste 3 ani) il voi duce la 0 - +1.5 sec. Daca ceasul are constanta in functionare .... se poate. Presupun ca asa a fost reglat din fabrica. Nu dai bani pe certificare COSC ... merge la +7 .... asta este marketingul :)
PS: ceasul m-a costat 459$ + 15$ transportul. Nou, nefolosit (verificat cu lupa) dar fara cutie sau carti. Pot sa-ti recomand vanzatorul deca doresti. Vinde doar Victorinox.
Imi plac ceasurile :D
Scrie răspuns