copie Vacheron Constantin...fake sau replica?

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
tatuci

copie Vacheron Constantin...fake sau replica?

Mesaj de tatuci »

Salut

Recent am primit o copie de Vacheron Constantin si in momentul in care l-am cautat pe internet am observat doua denumiri distincte: fake si replica. Exista o diferenta intre acestea sau difera de la autor la autor?

O a doua intrebare priveste mecanismul automatic al acestui ceas si calitatea acestuia. Stanta de pe spatele ceasului mentioneaza doar 25 de rubine fara alte detalii despre acesta.

Un lucru ciudat pentru mine, posesor exclusiv de ceasuri mecanice pana acum, este zgomotul de frecat produs de greutatea care intoarce ceasul atunci cand il misc...este normal acest lucru?

va multumesc

http://picasaweb.google.ro/tatuci/Ceas0 ... 7288703522

http://picasaweb.google.ro/tatuci/Ceas0 ... 4468572722
un ceas bun este un prieten de nadejde
User
Membru Special

Mesaj de User »

fake=mecanismul nu are nici o legatura cu originalul
replica=ceasul este o copie fidela a originalului, insa de o calitate mai slaba
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Zgomotul produs de rotor este normal ... ma rog se aude mai incetisor, nu ca metal pe metal, in functie de cat de bine e facut un mecanism si de modul de prindere al rotorului acest zgomot poate fi de la inexistent (IWC) pana la foarte strident (unele micro-rotoare, Hamiltonul meu de exemplu are un zgomot al rotorului de zici ca se rupe ceva in el :D )

In viziunea mea "fake"(=fals) reprezinta o copie despre care se pretinde ca este un original, iar "replica"(=copie) este o copie dupa original, dar la care se spune clar ca este o copie (am folosit cuvantul original in sensul de veritabil si nu in sensul lui propriu)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Sincer, pana acum, eu nu am intalnit nici o "replica". Tot ce am vazut sunt fake-uri care nu au nici o legatura cu originalul. Cand mecanismul folosit este unul chinezesc, ce sa mai spui?!?
Sa nu ne imbatam cu apa rece, si sa spunem lucrurilor pe nume: FALSURI! :twisted:
Dus cu CEASUL!
Joe Zawinul
Membru Special

Mesaj de Joe Zawinul »

Rolex, Breitling si Vacheron Constantin conduc topul de fake-uri pe piata mondiala :evil:
Sanatosi sa ramânem, caci va veni si CEASUL nostru!
Zeit kann man nicht kaufen. Uhren schon.
Eine ruhige Uhr in einer unruhigen Zeit.
constantin14

Mesaj de constantin14 »

In revista Chronos dedicata firmei Longines (scuze Edi, inca e la mine!) se foloseste termenul de replica pentru Lindberg-ul facut in 1997 (din cate am inteles si tin eu minte, se refereau de fapt la modelul mai mic cu mecanism ETA) si diferenta aici ar fi ca este un ceas foarte apropiat ca aspect (mai putin dimensiunea) de original, dotat cu un alt tip de mecanism, dar operatiunea este facuta de aceiasi firma care a facut si originalul.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

constantin14 scrie:In revista Chronos dedicata firmei Longines (scuze Edi, inca e la mine!) se foloseste termenul de replica pentru Lindberg-ul facut in 1997 (din cate am inteles si tin eu minte, se refereau de fapt la modelul mai mic cu mecanism ETA) si diferenta aici ar fi ca este un ceas foarte apropiat ca aspect (mai putin dimensiunea) de original, dotat cu un alt tip de mecanism, dar operatiunea este facuta de aceiasi firma care a facut si originalul.
Absolut nici o problema cu revista ! Tine-o cat vrei pe urma da-o la urmatorul :)

Eu inca nu sunt lamurit daca Longines denumeste reeditarile cu "replica" sau au pur si simplu modele care se numesc asa ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
pawn

Mesaj de pawn »

galaxy scrie:Sincer, pana acum, eu nu am intalnit nici o "replica". Tot ce am vazut sunt fake-uri care nu au nici o legatura cu originalul. Cand mecanismul folosit este unul chinezesc, ce sa mai spui?!?
:lol: Da...ma bucur sa aud expedierea asta rapida si din partea profesionistilor. Treceam cu un amic prin fata pe la "Unirea" si, cand ne-au abordat floraresele cu "Vasheroane", el a inceput sa-mi explice diferenta dintre o copie fidela si ca..."hei, cine stie, merita sa faci o incercare pentru doar 60 de RON". Am mai mers un pic, ne-am intors si am vazut-o pe "negustoreasa" scuturand Vasheronu' si ducandu-l la ureche :D
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In general termenul de "Replica" este folosit atunci cind o firma reediteaza un ceas mult mai vechi.Longinesul are o serie Replica la ceasurile Longines Militare din anii 40.Este o replica a acelui ceas,dar cu tehnologie moderna,si executat de firma "mama"!Este gresit folosit acest termen atunci cind un ceas este copiat si executat mult mai prost pe "vapor".
Acestea sunt Falsuri-Fake-uri!!!
Ceea ce ai tu este un Fals,din pacate ordinar, :cry: care a mai facut subiectul unor topicuri ale forumului!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
User
Membru Special

Mesaj de User »

iata de ce nu se gasesc fake-uri Lange

http://www.alange-soehne.com/en/origin/ ... hology.php

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
tatuci

Mesaj de tatuci »

salut,

Eram constient de faptul ca este o copie cu mecanism chinezesc..faptul c anu este d egasit pe site-ul producatorului si picaturile de lac roz care imita rubinele m-au convins :))

Cum ii putem convinge pe prietenii care nu cunosc de niciun fel ceasurile sa nu ne mai cumpere fake-uri? ... mai ales pe cele se sex femeiesc care considera ceasul o bratara care arata ora :p
un ceas bun este un prieten de nadejde
User
Membru Special

Mesaj de User »

tatuci scrie:salut,

Eram constient de faptul ca este o copie cu mecanism chinezesc..faptul c anu este d egasit pe site-ul producatorului si picaturile de lac roz care imita rubinele m-au convins :))

Cum ii putem convinge pe prietenii care nu cunosc de niciun fel ceasurile sa nu ne mai cumpere fake-uri? ... mai ales pe cele se sex femeiesc care considera ceasul o bratara care arata ora :p
poti incepe prin a-i intreba cate ceasuri au schimbat pana in prezent(nu prea se aplica la genul feminin unde schimbarea e motorul principal al existentei)

poti sa le arati defectele tehnice pe care fake-urile le au

si trebuie sa le arati originalul ca sa-i convingi :wink:
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Ce zicea, ca nu se gasesc fake-uri Lange?

http://www.okazii.ro/catalog/5582130/bi ... #div_photo

Si inca cu mecanism superiore, japonez, nu chinezesc :cry: :cry: :cry:
Sper sa nu o ia cineva ca reclama si sa-si cumpere unul!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Din pacate mecanismul e tot chinezesc,nicidecum "superior Japonez"!!! :evil:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
User
Membru Special

Mesaj de User »

constantin14 scrie:Ce zicea, ca nu se gasesc fake-uri Lange?

http://www.okazii.ro/catalog/5582130/bi ... #div_photo

Si inca cu mecanism superiore, japonez, nu chinezesc :cry: :cry: :cry:
Sper sa nu o ia cineva ca reclama si sa-si cumpere unul!
ma refeream la un Lange complicat

oare de ce nu are forum licitatia respectiva? :roll:
Scrie răspuns