MIDO Baroncelli accuracy

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
marins

MIDO Baroncelli accuracy

Mesaj de marins »

Bună ziua, și La Mulți Ani !

Mi-am cumpărat anul trecut, pe 14 decembrie, un ceas de la Kultho: MIDO Baroncelli Heritage
Un ceas foarte elegant, subțire.. Am căutat mai mult timp un ceas subțire, nou, și acest model a ieșit câștigător.
Mai era HAMILTON Jazzmaster thinline, cu același mecanism, dar acela nu are secundar..

Acest MIDO are un ETA 2892-A2 (Elaborated Grade).
ETA 2892 am înțeles că a fost făcut după ETA 2824 în anii '70, și este o versiune îmbunătățită a celebrului mecanism.
ETA 2892-2 este o versiune îmbunătățită a lui ETA 2892, apărut prin anii '80.
ETA 2892-A2 este o versiune îmbunătățită a lui ETA 2892-2, și este ultim apărut din seria asta.

Deci, după atâtea îmbunătățiri mecanismul are 15 sec / 24 ore abatrere
Mi se pare cam multicel...
Am mai avut prin 2012, un diver STEINHART Ocean Black DLC cu mecanism ETA 2824-2 (Standard Grade) care avea o abatere de 1 sec / 24 ore.. Din păcate, a trebuit să-l vând :(

Am mers cu MIDO la service săptămâna asta. Mi-au spus că a fost magnetizat, și că ceasul funcționează corespunzător acum. Aceeași abatere are. O să postez și poza.
Ceasul nu este magnetizat; am testat cu o busolă..

Cineva pe Youtube spunea despre acest model de la MIDO că are +1 sec abatere la 3 zile... Poate era doar reclamă plătită..
Poate am nimerit eu un model mai slab; poate din cauza asta era la reducere -40% :))
Vânzătoarea de la magazin mi-a spus că trebuie purtat vreo 2-3 luni; ca să-i fac un fel de rodaj, ca la mașini..

Cine mai posedă acest mecanism ETA 2892-A2 (Elaborated Grade), și poate să-mi spună ce abatere are...

Menționez că ceasul a stat minim un minut pe Timegrapher, pentru stabilizarea mecanismului. Ceasul a stat în poziția cu cadranul în sus.
https://imgur.com/a/fbRofN6
marian_sro

Re: MIDO Baroncelli accuracy

Mesaj de marian_sro »

Steinhart folosea elaboree in ceasurile lor. Le și reglau ei în atelier.
Vezi pe net standardul pt 2892 elaboree. Daca ceasul tau e off apelează la garanție. Banui că stă demult prin magazin.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Elaborated Grade – Adjusted to four positions / average accuracy of +/-5 sec/day to +/-20 sec/day.

https://calibercorner.com/eta-caliber-2892-a2/
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

.....si da se poate.De exemplu al meu de mai jos functioneaza de vreo trei ani de cand il am la +3...dar se pare si ca si la +15 e ok.

Imagine
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Am avut de-a lungul timpului vreo 4 ceasuri cu acest mecanism. Toate au mers excelent, cu abateri între 2 și 10s pe zi.

Nu luați în râs sfatul vânzătoarei. Purtați ceasul zi de zi, măcar 8-10 ore, timp de o lună, două, și-abia după aceea trageți o concluzie.

Oricum, se poate regla ușor, la ceasornicar. Nu abaterea în sine e o problemă ci constanța în abatere. Ideal ar fi să nu sesizați diferențe semnificative de abateri de la o zi la alta. Dacă ceasul merge constant cu +15s pe zi, se va rezolva ușor.
ate14

Mesaj de ate14 »

E posibil ca ceasul sa fi stat mult si poate are nevoie de ceva timp, dar din ce am observat eu, daca este constant, cam acolo ramane. Mai e posibilitatea sa fie nevoie de o revizie.
Ca experienta proprie cu acest mecanism, precizia a fost excelenta la tot ce am avut cu 2892&Co, sub 5 sec/zi ca sa nu zic 1-2 s/zi. E un mecanism excelent.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Sfatul ala cu....mai poarta-l si mai vorbim.....la Eta nu functioneaza....iar modificarile dupa 2-3 luni vor fi eventual
de o secunda pe zi cu plus sau minus.....

Felicitari pentru ceas....e frumos, clasic, subtire si...are un mecanism excelent excelent!

15s/zi e mult pentru un 2892 Elabore.....tot ce e mai mult de plus 7 e...cam mult.....
Din cate stiu eu BB ofera un reglaj gratuit la automatice in prima luna....ceva de genul.....
Daca nu vor gratis.....cere un reglaj si plateste-l....la ei....ca sa nu pierzi garantia.....

P.S.La service, daca se prind ca nu prea stii ce vrei...te aburesc.....daca le spui insa clar ce
vrei...o sa fii surprins :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
marins

Mesaj de marins »

Mulțumesc mult pentru răspunsuri !
Cred că o să-l mai port o perioadă, după care o să-l duc la reglat. Ceasul merge constant..
Probabil a stat ceva timp în magazin; dacă a stat mai mult de 3 ani, deja cred că este nevoie de o revizie
Încerc să aflu după codul mecanismului în ce an a fost făcut ceasul..
Scrie răspuns