Va rog nu puneti poze in acest topic, este al meu si doar ceasurile mele vreau sa fie aici, daca nu va puteti abtine puneti doar link sau nu scrieti deloc.
Primul este Longines ultronic, eram dator lui IosiP.
Istoria mecanismului tuning fork o gasiti in linkul de mai jos, este unua din cele mai complete deci recomand studiu pentru pasionati.
http://electric-watches.co.uk/type/tuni ... g_fork.php
Ca si cronograf doar omega si longines au folosit mecanismele tuning fork, numindu-le sppedsonic respectiv ultronic. Longines a avut 2 variante de carcasa (cel putin eu doar atat am vazut), varianta patrata, cum am eu, si varianta rotunda pe care doar o singura data am vazut-o.
Ceasul, desi mic ca si dimensiune 36x40x14.5mm pare masiv, iar bratara masiva ajuta din plin la aceasta impresie. Carcasa are 2 nivele de polisare, oglinda si satinat iar bratara e satinata. Ca tot am ajuns la bratara, aceasta e cu zalele pline si e grea dar e una din cele mai comfortabile bratari pe care am pus la mana, creste substantial frumusetea ceasului. Am incercat sa il port pe curea si e urat...dar urat cu spume, e clar, ceasului ii sta bine cu o bratara masiva pentru ca si el e masiv.
Mecanismul ESA 9210, patent bulova, are quick set day/date iar functia cronograf e asigurata de un modul crono (cred). Azi noapte am dormit cu ceasul la mana, fereasca Dumnezeu ce m-a enervat bazaitul toata noaptea, nu recomand!
Ce nu imi place la ces: butoanele, parca sunt din alt film, tot ceasul are colturile rotunjite iar butoanele sunt ascutite, urat! Dar sa nu uitam, in anii '70 cand acest ceas a fost lansat pe piata se purtau lucrurile funky.
Ce il face special?
- mecanismul,
- raritatea,
- calitatea finisarilor