Ceasuri de-ale mele

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
xxxbanxxx

Ceasuri de-ale mele

Mesaj de xxxbanxxx »

Mi-am propus sa fac un topic doar al meu unde sa pun ceasuri de-ale mele, avute sau inca aflate in posesia mea, pe care eu le consider speciale. Am sa scriu la fiecare ceas de ce cred eu ca e special, venind si cu sustinere documentata. Puteti veni cu argumente pro si contra, orice discutie, chiar si cele in contradictoriu, pot aduce un plus de informatie daca sunt sustinute cu argumente si nu doar cu expresii de genul "asa cred eu,asa imi place mie, etc".
Va rog nu puneti poze in acest topic, este al meu si doar ceasurile mele vreau sa fie aici, daca nu va puteti abtine puneti doar link sau nu scrieti deloc.

Primul este Longines ultronic, eram dator lui IosiP.

Istoria mecanismului tuning fork o gasiti in linkul de mai jos, este unua din cele mai complete deci recomand studiu pentru pasionati.
http://electric-watches.co.uk/type/tuni ... g_fork.php
Ca si cronograf doar omega si longines au folosit mecanismele tuning fork, numindu-le sppedsonic respectiv ultronic. Longines a avut 2 variante de carcasa (cel putin eu doar atat am vazut), varianta patrata, cum am eu, si varianta rotunda pe care doar o singura data am vazut-o.

Ceasul, desi mic ca si dimensiune 36x40x14.5mm pare masiv, iar bratara masiva ajuta din plin la aceasta impresie. Carcasa are 2 nivele de polisare, oglinda si satinat iar bratara e satinata. Ca tot am ajuns la bratara, aceasta e cu zalele pline si e grea dar e una din cele mai comfortabile bratari pe care am pus la mana, creste substantial frumusetea ceasului. Am incercat sa il port pe curea si e urat...dar urat cu spume, e clar, ceasului ii sta bine cu o bratara masiva pentru ca si el e masiv.

Mecanismul ESA 9210, patent bulova, are quick set day/date iar functia cronograf e asigurata de un modul crono (cred). Azi noapte am dormit cu ceasul la mana, fereasca Dumnezeu ce m-a enervat bazaitul toata noaptea, nu recomand!

Ce nu imi place la ces: butoanele, parca sunt din alt film, tot ceasul are colturile rotunjite iar butoanele sunt ascutite, urat! Dar sa nu uitam, in anii '70 cand acest ceas a fost lansat pe piata se purtau lucrurile funky.

Ce il face special?
- mecanismul,
- raritatea,
- calitatea finisarilor

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
xxxbanxxx

Re: Ceasuri de-ale mele

Mesaj de xxxbanxxx »

Am uitat de video..

View My Video
bonheur

Mesaj de bonheur »

Foarte smecher....secundarul chiar e lin....nici nu zici ca-i quartz.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Pai chiar nu e quartz :lol:
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Felicitari pentru initiativa, Bogdane! Astept cu mare interes sa vad cum va creste acest topic.
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Frumos ceasul, va rog sa postati poze si cu mecanismul si cu ceasul la mana (ne dam mai bine seama de proportiile ceasului).
xxxbanxxx scrie:Ca si cronograf doar omega si longines au folosit mecanismele tuning fork, numindu-le sppedsonic respectiv ultronic.
Si Certina au folosit cronografe tuning fork, calibrul 749 din linia Chronolympic C-tronic.
http://www.vintagecertinas.ch/en/kalibereng.html#749
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

xxxbanxxx scrie:Mecanismul ESA 9210, patent bulova, are quick set day/date iar functia cronograf e asigurata de un modul crono (cred)
Intradevar este o constructie modulara peste mecanismul de baza modificat. Mai multe detalii gasiti in link:http://members.iinet.net.au/~fotoplot/acctechesa2.htm

Rog un moderator sa uneasca cele doua mesaje ale mele.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Clipper scrie:Pai chiar nu e quartz :lol:
Whatever...ideea era ca are o baterie si ca e un mecanism electric.
http://electric-watches.co.uk/type/tuning_fork/tuning_fork.php

Revenind....o poza cu mecanismul se poate?
Zar

Mesaj de Zar »

Bogdan a precizat in alt topic ca nu l-a putut desface. Gasesti o poza cu mecanismul (de la un model identic) postata de mine la ''secundar lin''.

http://i39.tinypic.com/25ind5z.jpg
AR1070-56E
bonheur

Mesaj de bonheur »

Mersi Zar!
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Capacul spate as reusi intr-un final sa-l deschid dar mi-e ca nu il mai pot pune la loc si trebuie sa umblu prin oras dupa presa.

Comparat cu un ceas de 37mm all dial si cu un ceas de 40mm

Imagine

Wrist shot, singur si apoi comparat la grosime cu un ceas de 0.8mm si cu unul de 12mm

Imagine

Imagine

Imagine
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Urmatorul episod va fi cu acel Rolex 5513? Nu ma intelege gresit, acest Longines cu tuning fork imi pare interesant, dar cumva acel Rolex mi se pare ceva chiar mai interesant, este un clasic pe care foarte multi si l-ar dori... :mrgreen:
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

O sa il fac urmatorul episod, dar sa stii ca sunt altele si mai interesante:) Or fi ei multi care si-l doresc dar putini sunt dispusi sa si plateasca :mrgreen:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

xxxbanxxx scrie:
Wrist shot, singur si apoi comparat la grosime cu un ceas de 0.8mm si cu unul de 12mm

Imagine
Bravo Bogdan!
Da' eu vreau poze si detalii suplimentare cu ceasul ala gros de 0.8 mm (ma stii ca sunt ahtiat dupa ceasuri ultra-slim!) :mrgreen: :wink:

Aveam si eu o idee similara, pe care ma gandeam sa o pun in practica in vacanta de iarna:
Achraf: achizitii 2013 (imagini si detalii).
Poate o sa reusesc ... mai ales ca anul acesta au intrat in colectia mea cateva ceasuri interesante ...
Intre timp tre' sa ma citesc pe la rubrica de 'fotografiere' si apoi sa exersez putin ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Adi, vine timpul si pt. ala.

Rolex Submariner ref. 5513

Primul submariner a fost lansat in anul 1954, prototipul avand ref. 6204, a fost ideea lui Rene-Paul Jeanerret, director Rolex in anii '50 de a crea un tool watch. Ref. 5513 a fost introdusa in 1962 si a fost produsa pana aproape de 1990 fiind una din cele mai longevive ref din istoria Rolex.
Cel prezentat mai jos e din 1968 si are mecanism 1520 fara functia hack. Ce il face special (nu ca numele Rolex nu ar fi indeajuns) este cadranul. Modelu se numeste "meters first" din motive evidente: pe el adancimea este trecuta intai in metri si apoi in feets. Acest cadran a fost folosit intre anii 1967-1969 si este cam al 3-lea cel mai cautat cadran la Rolex Submariner vintage.

Ce il face special:

- rolex submariner
- cadranul "meters first"
- toate componentele originale

http://rolexreviews.blog.com/rolex-sub- ... nd-prices/
http://www.vintagesubmariner.com/vintagesubs.html

Imagine

Imagine

Imagine
Scrie răspuns