Design-ul este singurul aspect ce conteaza, daca privim din punct de vedere comercial acest demers. Floarea de colt, 1918 sau referinte legate de stramosi abia daca mai sunt cunoscute de catre multi romani, la straini nici nu indraznesc sa ma gandesc.cataradoi scrie:Am inteles ce NU iti place. Dar ce iti place? Deci, pe scurt, cum vezi tu ceasul dincolo de design? Ce mecanism, ce carcasa, de unde le iei?
un proiect
Re: un proiect
No ase no , ca-i bine.Alexvintage scrie:Ca inspiratie s-ar putea lua lucrarile lui Brancusi. Aratatoarele ar putea fi configurate in genul coloanei infinitului (aratatoare asemanatoare gasiti la diverele Enicar) iar cadranul ar putea reprezenta masa tacerii. Secundarul ar putea fi realizat cam ca oul din "inceputul lumii". Cu o grafica inspirata ar putea fi o reusita depasind lejer kitsch-urile de tip "Peren"cataradoi scrie:...Dar daca tot sunteti un grafician atat de bun, ati putea oare face un cadran de inspiratie romaneasca,
Tokoloshe ... snobletea obliga.
@blowup: nu mi-ai raspuns la intrebare. Ce mecanism, ce carcasa, de unde le ei. Incep sa aud bazait de tantar.
Ideea de a face lista si, eventual, de a ne gandi la costuri era tocmai pentru a-i separa pe cei care vor de cei care vor sa se auda.
Ideea de a face lista si, eventual, de a ne gandi la costuri era tocmai pentru a-i separa pe cei care vor de cei care vor sa se auda.
Ba ,ti-am raspuns . Din pacate citesti "pe diagonala". Iti raspund si aici. Nu ma intereseaza povestea dumitale legata de carcase /mecanisme & co, sunt aici tocmai pentru partea "de design" . Initiatorul a cerut parerea colegilor (despre frumoasele sale exercitii) , eu (coleg fiind) am raspuns .cataradoi scrie:@blowup: nu mi-ai raspuns la intrebare. Ce mecanism, ce carcasa, de unde le ei. Incep sa aud bazait de tantar.
Daca o sa fiu interesat de ce spui matale, raspund pe topicul dedicat unui ceas (aiurea) pe care iti sugerez sa il deschizi .
Nu incerca sa ma prinzi in capcana "panerai care erai" . Ai facut destul scandal acolo si vad ca aduci cu incapatanare subiectul de acolo (al costurilor productie/marketing ) si aici. Sa nu stricam o poveste frumoasa (imi cer scuze initiatorului). Nu mai separa nimic pe acest topic, nu este acesta subiectul (cei care vor ori nu vor sa muste nada matale).
Retine, ideea nu este ce spui tu ci tocmai ce spune cel care a initiat topicul...
@clipper: intelegerea mea este ca vorbim despre un ceas aniversar al forumului.
Daca asa stau lucrurile, noi stabilim muzica, nu ne gandim la succes comercial. Nu avem alte constrangeri decat nivelul nostru de inteligenta si spirit artistic.
Daca asa stau lucrurile, noi stabilim muzica, nu ne gandim la succes comercial. Nu avem alte constrangeri decat nivelul nostru de inteligenta si spirit artistic.
Din ce a scris autorul acestui thread, nu cred ca este o intelegere buna.cataradoi scrie:@clipper: intelegerea mea este ca vorbim despre un ceas aniversar al forumului.
Imi place mult si acesta, daca imi permiteti, sugerez alegerea altor caractere apropiate de tema. Cele prezentate sunt " un pic" sterile. La inceput ati reusit sa ma trimiteti la Certina Biostar si Martin Braun. Felicitari.mihai.moldovan scrie:Plus ceva nou.... daca tot au fost 5 zile libere si bani in minus pt concediu
Si tu Clipper? Initiatorul topicului a spus clar ca nu are de gand sa duca lucrurile mai departe de design. Deci sub nici o forma nu s-a discutat depre lansarea unui ceas comerical.
Ulterior a intervenit Claudiu cu postul de mai jos, in care lansa ideea de ceas aniversar al forumului in 10 bucati.
Ulterior a intervenit Claudiu cu postul de mai jos, in care lansa ideea de ceas aniversar al forumului in 10 bucati.
Claudiu scrie:Ma alatur si eu colegilor,spunand ca imi plac foarte mult proiectele Nazca,sunt foarte reusite.
Daca as avea un ajutor activ,care sa se ocupe de procurarea de subansamble-carcase,mecanisme,etc-m-as baga cu ajutorul design-ului realizat de tine la un proiect de constructie a cca 10 ceasuri comemorative pentru cea de-a 10-a intalnire Ceasornicar.ro,sau mai multe daca sunt doritori.
Pe scurt: ia-ti pastilele! Eu nu am cerut nici un ban. Am semnalat doar care sunt costurile la care trebuie sa ne asteptam. Noi, cei care ne dorim un ceas. Tu esti ok asa cum esti, desi unii spun ca si domnia costa.Blowup scrie: Ulterior ai venit matale si ai cerut bani /contributie in nu stiu ce sens , ai incercat sa ne interzici sa mergem in continuare in sensul in care a fost initiat acest topic. Nu imi baga pumnul in gura si lasa tantarii ori alte aberatii.
Nu discut povestea banilor ceruti ca nu este treaba mea, puteai sa deschizi un alt topic ori sa nu faci pe grozavul si sa citesti lucruri faine intamplate aici ,in trecut. Claudiu a mai facut un ceas si unul destul de reusit, citeste pe forum ca nu este vorba de "inventat" samburele din cireasa aici. Eu incercam sa raman "on topic " ce vina am ca ai deviat mata. Te rog sa intelegi, eu vreau sa discut "partea de design" si nu e cazul sa ma opresti tu. Nu mai imi spune fac ce iti doresti tu ca sa te bagi in seama.
Daca se vor strange bani, banii vor ajunge la Claudiu sau la cine isi asuma partea de realizare a proiectului. Nu la mine.
Ceea ce am incercat este sa incadrez discutia intr-un registru al rezonabilului. Din nou, n-ai tu treaba.
De asta incerc sa-ti deschid ochii la faptul ca unele din desenele initiatorului, desi spectaculoase, sunt IMPOSIBIL de realizat in lumea reala. Vezi modelul cu DRACO (deschiderea de la data este prea aproape de marginea exterioara si de cheita), vezi modelul cu piramidele (de unde dracu iei disc de moonphase atat de mare??) samd.
O buna perioada de timp am crezut ca problema acestui forum este hiperactivismul frustratilor care detin nu stiu ce colectii si cred ca ailalti trebuie sa le pupe mana. De fapt, problema este alta: moderatorii nu-si fac treaba. Daca ar fi puricat la sange, in conformitate cu regulamnetul, nici unul din posturile tale nu ar mai avea ce cauta aici.
Din pacate, insa, realitatea este alta. Mai era un frustrat care si-a facut cont dupa ce fusese evacuat de pe forum. Si culmea, era sa ocupe 6 luni din calendarul ceasornicar.ro cu poze furate. Ce au facut moderatorii? Nimic. A fost tolerat.
-
mihai.moldovan
Domnilor, tot ce fac, fac din placere la nivel de amator. Proiectul Nazca as vrea sa-l duc la capat si sa-l vad pe mana intr-o buna zi dar exista o problema de ordin financiar. Pe langa aceasta problema, exista problema proiectarii/designului cadranului in 3D, ceea ce ma depaseste la ora actuala. Cei care fac carsase custom, cadrane etc. inteleg asta. Si nici nu stiu cat ar costa toata afacerea. Fara aceasta proiectare, ceasul nu este decat o poza. Tot ce pot face este sa transform cadranul in 2D si sa fie stantat pe un cadran ( daca gresesc, ma puteti corecta).
Proprietarul acestui forum a propus realizarea unui ceas aniversar pentru intalnirea din 2018. Cred ca ar trebui deschis un topic nou "proiect ceas aniversar" in care fiecare sa-si expuna propunerile (s-ar putea pune si poze cu cadrane, carcase, curele etc). Astfel nu ar mai aparea confuzii.
Va multumesc pentru aprecierile dumneavoastra si sper sa contribuim cu totii la ceva deosebit, constructiv.
Proprietarul acestui forum a propus realizarea unui ceas aniversar pentru intalnirea din 2018. Cred ca ar trebui deschis un topic nou "proiect ceas aniversar" in care fiecare sa-si expuna propunerile (s-ar putea pune si poze cu cadrane, carcase, curele etc). Astfel nu ar mai aparea confuzii.
Va multumesc pentru aprecierile dumneavoastra si sper sa contribuim cu totii la ceva deosebit, constructiv.
I lost faith in humanity.
Wowww !!!!mihai.moldovan scrie:Plus ceva nou.... daca tot au fost 5 zile libere si bani in minus pt concediu
Serios, ar trebui sa luati legatura cu cei de la C.W (pentru moonphase) si Steinhart (cel cu Unitas).....cine stie,poate se leaga ceva.
-
mihai.moldovan
Ar fi o idee buna. Chestia tare ar fi sa scoata 100 ex. serie limitata si sa nu am bani sa le cumpar 
Nu stiu ce sa zic, incercarea moarte nu are.
Nu stiu ce sa zic, incercarea moarte nu are.
Unul sigur cumpar eu.....mai raman 99mihai.moldovan scrie: Chestia tare ar fi sa scoata 100 ex. serie limitata si sa nu am bani sa le cumpar![]()
-
mihai.moldovan
intotdeauna mi-am dorit un ceas cu un moonphase cat mai mare. Am vazut unul la ch. ward, dar cam scump. 1700 lire parca sau euro....