Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
calin gabi

Re: Ultima achizitie

Mesaj de calin gabi »

Super ceasuri!Arata fabulos,sa-l lasi pe curea ca-l prinde cel mai bine,esti tare!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

txz scrie:Ma laud si eu cu ultimul sosit, Seiko 6139 Chrono :lol:
Imagine
Super tare!!! Esti un norocos!
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Orient GMT World Timer CEY04003W

Imagine

Imagine

Cal. 46H51, 23 Jewels, Power Reserve, Safir Antireflex, 0.2 Kg (!)

Superb, nu am ce sa comentez in plus, rafinament in finisaje. Bratara este formata din linkuri (zale), fiecare za fiind formata din 7 placute separat finisate, cu alternanta intre satin si polish. La foarte putine ceasuri am mai vazut asa ceva, de obicei nu se migaleste la capitolul asta. Dupa parerea mea, sper sa nu ma condamnati, poate fi considerat avand o mica complicatie: discul 24H se misca in paralel cu miscarea mecanismului ceasului, indicand in permanenta ora pe glob. Toate discurile sunt ajustabile. Afisarea este analogica la toate indicatoarele.

Mai multe pe aceste siteuri:

http://watchlords.forumotion.net/your-n ... -t5837.htm
http://bdwf.net/forum/showthread.php?t=51835
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
catalinus

Mesaj de catalinus »

vagsoftware scrie:Orient GMT World Timer CEY04003W
...
Cal. 46H51, 23 Jewels, Power Reserve, Safir Antireflex, 0.2 Kg (!)

Superb, nu am ce sa comentez in plus, rafinament in finisaje. Bratara este formata din linkuri (zale), fiecare za fiind formata din 7 placute separat finisate, cu alternanta intre satin si polish. La foarte putine ceasuri am mai vazut asa ceva, de obicei nu se migaleste la capitolul asta. Dupa parerea mea, sper sa nu ma condamnati, poate fi considerat avand o mica complicatie: discul 24H se misca in paralel cu miscarea mecanismului ceasului, indicand in permanenta ora pe glob. Toate discurile sunt ajustabile. Afisarea este analogica la toate indicatoarele.
...
Foarte reusit, felicitari!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Deosebit,cu cele doua coronite si un cardan pe cinste,nu mai vorbim de bratara ma omoara,(ce diametru),sa-l porti sanatos.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
ate14

Mesaj de ate14 »

Frumos! Excelent ca e cu safir. Am vazut si eu live modelul, doar ca pe negru. E foarte bine finisat, inclusiv bratara.
Felicitari pentru achizitie!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
ion66

Mesaj de ion66 »

Ultimele achizitii: pentru uzul personal si pentru sufletul meu, asa pentru sarbatori. Un diver, un multifunctional si un ceas vintage (anii '40 cred) foarte special -raritate- cu un superb mecanism automatic, de conceptie diferita decat cele clasice cu rotor.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Eiiii, DA! Acel Pierce este chiar o specialitate si o mega-raritate. Am ratat si eu vreo 2-3 pe ebay; sanatos sa fiu caci poate mai apar ocazii!
Si Tissotul imi place muuult!
Ce darnic a fost Mos Nicolae & Mos Craciun & Mos Gerila cu dumneata draga ion66!!!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
catalinus

Mesaj de catalinus »

ion66 scrie:Ultimele achizitii: pentru uzul personal si pentru sufletul meu, asa pentru sarbatori. Un diver, un multifunctional si un ceas vintage (anii '40 cred) foarte special -raritate- cu un superb mecanism automatic, de conceptie diferita decat cele clasice cu rotor.
...
Foarte interesante toate 3, fiecare in felul sau special - si acum o sa mai pierd niste ore incercand sa inteleg cum merge automaticul acela :P
priam

Mesaj de priam »

Felicitari pentru ultimele achizitii!
Ce poti sa ne spui despre acel automatic atat de altfel?
everything around me, but me, is changing
bograd

Mesaj de bograd »

Pe partea cu tija nefiletata se vede capatul unei cremaliere, deci presupun ca tot ansambul care se vede se misca sus-jos si incarca arcul. Oare la ce foloseste tija filetata?
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Rar acel Pierce si este intr-o conditie foarte buna. Felicitari!
Calibrul cred ca este 861 : http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... e_861_AUT&

O scurta descriere a dr. Ranfft:
It is more efficiently winding than I ever expected. Here a copy of my
description:

In the childhood of selfwinding almost everything was tried to wind a
watch automatically. Most designs were dead ends, although this one was
not bad: With a two stage gear, a kind of saw actuating the first wheel,
and a click it is simpler than most rotor automatics. And 300 shaking cycles
of the 5.8g heavy weight are enough for 24 hours running. A modern ETA
2824-2 needs 650 revolutions of the 3.4g rotor for 24 hours, and therefore
can't guarantee more efficient winding. However, one may be concerned
that the undamped strokes of the weight to the movement may loosen the
screws on long term.
User
Membru Special

Mesaj de User »

felicitari pentru acest ceas Pierce automatic.
Eu cam asa as explica sistemul asta de intoarcere:
Tija din stanga pare sa aiba pe ea un arc. Cand greutatea se duce in jos, arcul de pe aceasta tija se strange si apoi exercita o forta in sensul opus si astfel ridica greutatea.
Pe cealalta tija, defapt pe greutate sunt niste dinti care actioneaza inca doua roti pana la roata de deasupra la caseta.
Imagine
bograd

Mesaj de bograd »

Da, e un arc. Mie mi s-a parut initial a fi un filet.
ion66

Mesaj de ion66 »

Multumesc.
Cat despre cum incarca mecanismul automatic, asa e , cam cu zice user. Pe tija din stanga nu e filet ci un arc. Greutatea care se misca axial pe cele doua tije, este piesa argintata de pe margine, ce inconjoara mecanismul propriuzis din mijloc. Arcul de pe una din tije cred ca e pentru amortizare, nu stiu ce sa zic. Greutatea mai are in capetele inspre care se misca axial, inca 2 lamele de amortizare. Si una deasupra pe mecanismul din mijloc ,pe care apasa capacul. Lamela dintata din dreapta incarca o roata dintata, dupa cate mi-am dat eu seama. Cred ca e o realizare deosebita a acelor timpuri. Capacul este prins in 6 suruburi solide si are o garnitura de etansare metalica dar foarte maleabila,care etanseaza foarte bine. Vedeti dealtfel starea mecanismului dupa aproape 70 de ani( cred).
Ma gandesc ca un astfel de mecanism poate ca ar fi putut fi dezvoltat , si zic asta pentru ca vad ca si acum ceasul functioneaza foarte bine.Cesuletul se armeaza si manual. Poate era mai greu de realizat acest model de mecanism, nu stiu ce sa zic.
In plus pentru acei ani, sa fie waterproof, antimagnetic si sa aiba antisoc (parashock) nu cred ca gaseai pe orice marca.
Scrie răspuns