Un review, dupa ceva timp, sa ma mai imprietenesc cu minizaratsu&comp..
Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Multumesc valentin1234, dar motorul e tot din “grup”, e un fel de 1,9TDI “pompe-diuze”
-
impala2328
- calin gabi
Fain pe bratara, pe curea nu-l prinde!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
- calin gabi
Fain pe bratara, pe curea nu-l prinde!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
+1.calin gabi scrie:Fain pe bratara, pe curea nu-l prinde!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Mulțam, il prinde, fiti pe pace, dar nu orice curea, fiecare ceas cu moaca lui...NATO James Bond ii vine ca turnata, dupa umila mea parere 
[quote="Emil68"]“Batman-Începuturi”
:
Ai putea folosi aplicatia de mobil WatchCheck. Iti poti urmari toate ceasurile, le poti verifica la orice ora, mentii pe telefon o baza de date cu toate masuratorile.
E foarte utila.
Ai putea folosi aplicatia de mobil WatchCheck. Iti poti urmari toate ceasurile, le poti verifica la orice ora, mentii pe telefon o baza de date cu toate masuratorile.
E foarte utila.
Multumesc, DGTime, dar nu utilizez Android, si nici nu urmaresc toate ceasurile deodata, doar o eventuala noua achizitie in perioada de rodaj si gata.
-
valentin1234
Interesant, Clipper....poate ne scrii si 2 vorbe 
E ceramic bezelul?
E ceramic bezelul?
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
- controller
Frumuşel ceas..iar numele se potriveşte de minune contextului actual. 
If time is money, I'll spend my money on time.
Este un diver WR 500m cu safir de 4.8mm grosime si tratat antireflex pe interior, supapa automata de He, bezel cu insertie ceramica. Mecanismul este deja clasicul Seiko NH35 prezent in multe ceasuri produse de catre micro brands, cu care sper sa am ceva mai mult noroc la cum a fost reglat (sau nu) din fabrica.valentin1234 scrie:Interesant, Clipper....poate ne scrii si 2 vorbe
E ceramic bezelul?
La 41mm e un ceas bine proportionat, poate o idee cam lung pentru unii pasionati la 51mm din anse in anse si destul de gros, insa este totusi un diver de 500m. Pare comod la purtat si se simte cam ca un 42mm sport, "la ochi" din unele unghiuri parca pare cam ca de un 44mm.
I-ai luat companion de joaca lui BB58
Are si ceva din Explorer II polar dial, plus aspectul vintage la forma anselor. Felicitari pentru achizitie si sa-l porti cu placere!
Daca tot am scris ceva cuvinte, voi mai scrie cateva, desi nu stiu exact daca va folosi cuiva sau nu, poate celor care ai lipsa de idei pe ce sa isi mai cheltuie banii.
De cam doua luni de zile urmaresc sa cumpar un ceas "de amuzament", pentru care nu pot emite o definitie coerenta pe care sa o inteleaga si altcineva inafara de mine, insa definitorie ar fi rezistenta la apa de 200m.
De cam doua luni de zile urmaresc sa cumpar un ceas "de amuzament", pentru care nu pot emite o definitie coerenta pe care sa o inteleaga si altcineva inafara de mine, insa definitorie ar fi rezistenta la apa de 200m.
- Initial am vrut sa iau un Zelos Hammerhead 2, insa am stat atat de mult pe ganduri incat nu m-am putut decide in runda preliminara cand preturile ar fi fost bune, iar acum cand s-a trecut la faza de dealers autorizati si stoc mi s-a parut ca ar costa cam mult. La un moment dat m-am gandit sa cumpar doua ceasuri de la micro brands, dupa care m-am razgandit si am zis sa iau "unul si bun", insa iarasi, modelul cu cadran din meteorit si ETA mi s-a parut scump, deci am abandonat ideea.
Link catre model: https://zeloswatches.com/collections/hammerhead2 - dupa ce am abandonat ideea cu Hammerhead m-am orientat spre ce se mai gaseste la dealers din EU dar tot de la acest producator, asa ca mi-am indreptat atentia catre modelul Mako v3 cu cadran Ice, dar la care am cam renuntat deoarece nu am fost convins 100% ca imi va placea mereu sa ma uit la acest cadran sub tot felul de lumini si unghiuri.
Link catre model: https://zeloswatches.com/collections/ma ... 5181349977 - dupa ce am taiat complet de pe lista Zelos mi-am indreptat atentia catre firma Boldr, firma sora (in romana nu suna prea bine) a Nethuns. Primul si primul model care mi-a placut a fost Venture https://www.boldrsupply.co/collections/boldr-venture care mi se pare un ceas fabulos la 300 eur EU shipped cu 200m WR, carcasa Ti si safir, insa mi-am adus aminte ca am ratat cel putin doua ocazii de a il fi cumparat de pe drop.com si am zis ca daca dau 300-500 eur macar sa iau ceva mai "ochios".
- tot de la Boldr am urmarit apoi modelul Odyssey https://www.boldrsupply.co/collections/boldr-odyssey musai in carcasa de bronz, care desi are cel mai original design dintre ceasurile avute in vedere, combinatia de pret ceva mai mare pentru un NH35 si cu indecizia mea de a avea al doilea ceas din bronz m-a condus spre a renunta la acest model si la acest producator
- dupa Boldr am ajuns la Nethuns, un producator care are si ceasuri cu design original, dar si ceasuri stil "hommage" pentru diverse ceasuri de scufundare "iconice". Prima si prima data m-am uitat la modelul Aqua din bronz: http://www.nethunswatch.com/collection/ ... TEELBRONZE dupa care am tot oscilat intre bronz si inox, ca intr-un final sa renunt la model in sine. Acest ceas ar fi insemnat sa am un Turtle "corect", adica ce n-a facut Seiko din acelasi mecanism si cu safir + bezel ceramic mai ieftin ca Seiko in sine. Eu avand deja un Seiko Turtle am zis ca nu are rost sa am doua Turtle in colectie, deci mai repede nu mai cumpar unul, in loc sa vand unul si apoi sa il inlocuiesc.
- am ajuns la OceanX, un alt micro brand cu influente puternice de design Rolex. Desigur, tot bronz am socotit a fi prima optiune, deci acest model http://www.oceanxwatch.com/collection/S ... mautomatic a fost tinta mea, de preferat cu bezel cu insertie ceramica vs modelul cu bezel tot din bronz. Pana sa ma mai dumiresc ce si cum, editia limitata cu Miyota 90S5 a disparut de la vanzare pana m-am tot sucit eu vreo 4-5 zile, deci am revenit la ideea de NH35, insa la un pret dublu fata de un Nethuns din otel, ca sa pastram proportia. I-am cerut parerea unui om care parea de incredere de la magazinul de la care am cumparat ceasul si mi-a spus ca din punctul lui de vedere de vanzator care vinde toate aceste brands, OceanX are cea mai buna finisare, deci undeva banii cam stii unde se duc. La OceanX am renuntat intr-un final deoarece mi-am mutat atentia dinspre bronz inspre inox, bratara de la OceanX nu e cu zale pe suruburi si intre anse are 21mm, deci un soi de mica mare problema daca vrei sa pui pe ceas o bratara sau o curea buna de cauciuc/silicon/viton care sa intre la fix, pielea se gaseste nu ar fi fost o problema.
- dupa OceanX am ajuns la Gruppo Gamma Divemaster: https://www.gruppogammawatches.com/divemaster.html care mi se pare ca arata superb, cumva similar oarecum cu Panerai ca pozitionare de era de design, mecanism ETA si un insert bezel din ceramica potrivit la culoare la fix cu cadranul, ce probabil din unele unghiuri privit arata ca un bezel din safir. La acest model am renuntat deoarece costa mai mult fata de cat voiam eu sa cheltui de amuzament, insa astept cu interes sa vad ce alte modele urmeaza acest brand sa scoata
- am ajuns din nou la Nethuns, am privit din prima spre ceasurile cu carcasa din otel si am ales acest model Scuba 500 cu limbi stil Tudor snowflake deoarece imi place intregul aspect al ceasului si diver cu cadran argintiu deschis sau alb nu aveam inca.