Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Tibaldi

Re: Ultima achizitie

Mesaj de Tibaldi »

Multumesc pt aprecieri.Cum am citit nu demult pe forum:"Cu totii vanam (si)pe OLX.
Si sta bine si cu precizia deocamdata,de ieri pana azi 7s cu+.Vedem dupa rodaj.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Iti trebuie ceva rabdare...eu sunt de parere ca toate ceasurile noi si neutilizate necesita o perioada de rodaj, ca si orice mecanism in care intervine miscare, transmisie, ungere si deci, frecare. Daca ceasul e luat second hand, cam aceea va fi abaterea, daca nu, il utilizezi normal si vezi ce se intampla, la un moment dat abaterea va deveni constanta, deci poate fi reglat de ceasornicar.
Am exemplul celor doua achizitii ale mele, Orient Ray si Tissot Heritage, la Tissot mecanismul 7753 a fost destul de constant in abatere, din punctul meu de vedere nu necesita nici o interventie, iar la Ray abaterea actuala este aproximativ +20”/24h, deci urmeaza un reglaj:

Imagine

E un tabel simplist, urât :| dar concludent, cel putin pentru mine, ora aleasa pentru notarea zilnica fiind 8 AM, la cafeluță.
Pozitia ceasului pe noptiera a fost cu cadranul in sus. E important si asptectul asta, pentru ca asa “recupereaza” oarecum “intarzierea”.
Tibaldi, sa-l porti cu placere, e chiar inedit cadranul! Pe mine sincer m-a surprins placut, nu cunosteam modelul acesta.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Emil68 scrie:
Tibaldi, sa-l porti cu placere, e chiar inedit cadranul! Pe mine sincer m-a surprins placut, nu cunosteam modelul acesta.
Multumesc.Nici eu nu-l stiam.Ala..I..tubul bata-l vina. :D A fost nou,eu i-am dat jos stikerele.Legat de precizie as vrea sa cred ca acel Made in Japan sa si conteze,desi am avut si experiente mai putin placute cu un presage facut tot acolo si care ca sa si"mearga"ca un ceas,de la nou a trebuit sa treaca pe la nenea Claudiu.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Emil, dacă ai telefon cu Android ai putea folosi o aplicație care îți face aceste calcule: https://17jewels.info/workbench/software/watchcheck/

Probabil există ceva similar și pentru ios
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Multumesc, Clipper.
Adrian73

Mesaj de Adrian73 »

Pe timp de criza, cumparam sau vindem ceasuri ?

desi ar fi un subiect pentru un nou topic, pun aceasta intrebare aici...la ultima achizitie.
ovispub

Mesaj de ovispub »

Adrian73 scrie:Pe timp de criza, cumparam sau vindem ceasuri ?

desi ar fi un subiect pentru un nou topic, pun aceasta intrebare aici...la ultima achizitie.
Dacă ai surplus, sau mai multe economii eu aș spune să cumperi. Deocamdată ceasurile nu s-au depreciat pentru că toată lumea tine de ele. Depinde cât durează toată treaba asta.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Un Technos 36k, nou in portofoliul meu (in sensul ca am mai mult Hibeatron si un Impala, dar nu aveam Kaiser ...)

Ocazie cu care m-am lamurit oarecum si de ce cei de la Technos au folosit "HI" in loc de "HF" ... dar asta o sa povestesc mai tarziu, la rubrica 36K ....

Technos Automatic Kaiser *** HI-36000 (ETA 2734 / 2826?)

Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Seiko Prospex Sea “62MAX”-SPB051J1:

Imagine

Imagine
Clipper

Mesaj de Clipper »

Frumos!
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Multam, vezi ca am facut o tentativa de review de prima zi pe strada ailalta...la ce mai purtam noi azi! :wink:
Zar

Mesaj de Zar »

Mie gama asta de la Seiko diver cu aspect vintage (incadrata la "Elite") mi se pare extrem de scumpa (4000-6000 lei) pt. ce ofera ca finisaje si pt. un 6R15. Unele imi plac la design si cadran dar pretul nu este justificat. Finisaje superioare are gama Premier si e mai ieftina plus ca ofera varietate mult mai mare de calibre si modele - dar cu precizarea ca nu sunt tip diver.

Scuze, trebuia postat dincolo ...
AR1070-56E
Emil68

Mesaj de Emil68 »

In primul rand, ceasul a fost sub 4000 lei, la B&B Shop, iar varianta cu cadran albastru si curea din silicon, si mai ieftina, dar am considerat ca acesta pe negru e mai versatil.
In al doilea rand, pentru mine nu conteaza in ce gama de pret e, ce variante de ceasuri mai exista pe planeta asemanatoare sau nu, etc. Nu sunt si nici nu voi fi colectionar. Daca imi place un ceas la toate capitolele (cadran, indici, culoare, material, mecanism etc), il caut la un pret acceptabil si fara batai de cap (gen vama, transport, timp indelungat de livrare) si pe cat posibil iau de la un dealer local si gata. Stiu, la B&B apare 5500 lei, dar apesi “comanda on line” si vezi...
Cum nu sunt vreun miliardar, exista si ceasuri care imi plac dar nu mi le permit, de exemplu Daytona.
Asa ca stau in banca mea, si imi iau ce imi place si imi si permit.
In alta ordine de idei, acest model e foarte bine finisat, se vede imediat diferenta intre el si un SARB de pilda, iar pentru mine alt stil vestimentar in afara de sport si casual nu exista, deci Premier sau altele cu aspect clasic ( cum ar fi cele cu cifre romane...) nu m-au incantat asa mult ca un diver simplist. Si nici nu comentez de ce un GS cuarț e peste 2000-3000€, si acolo e tehnologie care trebuie platita.
Dar fiecare are dreptul la opinii, de aceea exista forumul.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Zar scrie:Mie gama asta de la Seiko diver cu aspect vintage (incadrata la "Elite") mi se pare extrem de scumpa (4000-6000 lei) pt. ce ofera ca finisaje si pt. un 6R15. Unele imi plac la design si cadran dar pretul nu este justificat. Finisaje superioare are gama Premier si e mai ieftina plus ca ofera varietate mult mai mare de calibre si modele - dar cu precizarea ca nu sunt tip diver.

Scuze, trebuia postat dincolo ...
Finisajele la ceasul lui Emil sunt superbe, cam de GS......
Sigur, e un Mercedes cu motor Renault.....si pret de Audi....dar nimeni nu e perfect 8)

Felicitari, Emil, sa-l porti sanatos!!! Asteptam un review detaliat, cand ai tu timp si placere :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Zar

Mesaj de Zar »

valentin1234 scrie:Finisajele la ceasul lui Emil sunt superbe, cam de GS...
Sigur - nu. Sunt foarte departe de GS și sub Premier ca nivel. Va invit sa le studiați comparativ. :wink:
AR1070-56E
Scrie răspuns