Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Imi place foarte mult acest Mir, deci:
мир y мир
мир y мир
Destul de mic pentru mana mea dar nu ma pot abtine.

E nou Amfibdirskie?
Sa il purtati cu placere si bine ati venit in club!
Big Zero, cu salutari de la Михаи́л Серге́евич Горбачёв.

Ăsta s-a produs cu mult înainte de Gorbaciov. Pe vremea când eram elev era o banalitate, îl consideram chiar o hidoșenie. E ciudat cum se schimbă percepțiile oamenilor...
Asta este de la sine inteles, pentru ca aveati vederea foarte buna, deci nu va situati in publicul target al acestui ceas.
http://www.russian-watches.info/product ... -ussr-nos/
http://forums.watchuseek.com/f10/show-u ... 713?page=1
Aici puteti citi despre legatura dintre Gorbachev si Raketa 0369 cunoscuta drept Big Zero.
Este ceasul purtat de sus-numitul in anii '80. In 1985, in timp ce se afla intr o vizita oficiala in Italia a fost intrebat de un reporter local ce a insemnat "perestroika" pentru Rusia.
Gorbachev a replicat ca rusii au decis sa isi reinceapa vietile de la ZERO si a indicat zero ul de pe ceas.
Asta a fost motivul pentru care am amintit de nea' Mikhail.
Big zero a fost introdus pe piata in 1983 cu doar 2 ani inainte de evenimentul amintit. Nu cred ca asta poate insemna "cu mult inainte de Gornaciov"...
Cat despre faptul ca dvs il considerati o hidosenie, cred ca e doar o simpla chestiune de gust.
http://forums.watchuseek.com/f10/show-u ... 713?page=1
Aici puteti citi despre legatura dintre Gorbachev si Raketa 0369 cunoscuta drept Big Zero.
Este ceasul purtat de sus-numitul in anii '80. In 1985, in timp ce se afla intr o vizita oficiala in Italia a fost intrebat de un reporter local ce a insemnat "perestroika" pentru Rusia.
Gorbachev a replicat ca rusii au decis sa isi reinceapa vietile de la ZERO si a indicat zero ul de pe ceas.
Big zero a fost introdus pe piata in 1983 cu doar 2 ani inainte de evenimentul amintit. Nu cred ca asta poate insemna "cu mult inainte de Gornaciov"...
Cat despre faptul ca dvs il considerati o hidosenie, cred ca e doar o simpla chestiune de gust.
off-topic. Ca si in moda ceasurile se modifica la fel si perceptiile oamenilor pe parcursul vietii. Daca nu ne-am schimba insemna ca am fi imuabili. nu am mai progresa.Thot scrie:Ăsta s-a produs cu mult înainte de Gorbaciov. Pe vremea când eram elev era o banalitate, îl consideram chiar o hidoșenie. E ciudat cum se schimbă percepțiile oamenilor...
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
Da, l-am luat de vreo 2 saptamani.heimdalg scrie:E nou Amfibdirskie?
Il port ca mi-e drag
Multumesc !
Corect, eu am raportat totul la 1989, anul când reformele lui Gorby au produs efecte şi-n România.orf3us scrie:
Nu e vorba de gust, ci de percepţia epocii. Nu doar EU îl consideram hidos, ci majoritatea, vorbesc de tinerii acelor vremuri. Am amintit asta pentru că mi s-a părut relevant şi legat de istoria ceasului. Pe vremea aceea magazinele erau pline de ceasuri ruseşti. Pobeda şi Raketa erau cele mai urâte şi ieftine. Poliot şi Vostok veneau cu modele mai finuţe, stilate şi cu "complicaţii" (de pildă Poliot ceas de mână cu sonerie). Ceva de genul acesta, deşi eu am avut cu cadran albastru: http://www.ebay.com/itm/Rare-Vintage-US ... 1983950684
Evident, erau şi Doxa, Atlantic pe-atunci, dar erau mult prea scumpe pentru lefegiul obişnuit, să nu mai spun, pentru un elev.
Scuze pentru intervenţia mea, dacă a fost inoportună.
Imi pare rau, dar aveti o perceptie total gresita asupra istoriei ceasurilor rusesti probabil si sub influenta ceasurilor pe care le-ati vazut pe piata romaneasca in anii '80.
Colegul orf3us v-a spus deja anul in care a aparut Raketa Big Zero, raportat la anul in care Gorbaciov a devenit secretar general al PCUS. Nu era un ceas destinat tinerilor ci persoanelor cu vederea slabita. Cu toate astea design-ul lui unic a prins.
Apoi Raketa urate iar Vostok stilat si cu complicatii?
Este unanim acceptat de cei care studiaza fenomenul ceasurilor rusesti ca dintre toate fabricile rusesti de ceasuri Raketa a excelat ca design, concepand modele extrem de inovative, pe cand Poljot a ramas cumva cantonat in stilul rigid, clasic desi inovatiile in materie de mecanisme le apartineau in mare parte, bineinteles cu sprijinul larg al NII Chasprom.
Cauzele pentru acest fenomen sunt mai multe in primul rand faptul ca Raketa, fiind o firma cu productie de masa orientata spre ceasuri civile, inovatia in design era mai usor acceptata.
Cat despre Poljot Signal de care faceti vorbire va spun ca primele modele s-au produs in anul 1959, deci nu e nici pe departe un ceas al anilor '80.
Puteti vedea unul din primele exemplare produse in cadrul adunaturii mele.
Daca va intereseaza fenomenul tineti aproape si cu siguranta veti descoperi lucruri interesante.
Colegul orf3us v-a spus deja anul in care a aparut Raketa Big Zero, raportat la anul in care Gorbaciov a devenit secretar general al PCUS. Nu era un ceas destinat tinerilor ci persoanelor cu vederea slabita. Cu toate astea design-ul lui unic a prins.
Apoi Raketa urate iar Vostok stilat si cu complicatii?
Este unanim acceptat de cei care studiaza fenomenul ceasurilor rusesti ca dintre toate fabricile rusesti de ceasuri Raketa a excelat ca design, concepand modele extrem de inovative, pe cand Poljot a ramas cumva cantonat in stilul rigid, clasic desi inovatiile in materie de mecanisme le apartineau in mare parte, bineinteles cu sprijinul larg al NII Chasprom.
Cauzele pentru acest fenomen sunt mai multe in primul rand faptul ca Raketa, fiind o firma cu productie de masa orientata spre ceasuri civile, inovatia in design era mai usor acceptata.
Cat despre Poljot Signal de care faceti vorbire va spun ca primele modele s-au produs in anul 1959, deci nu e nici pe departe un ceas al anilor '80.
Puteti vedea unul din primele exemplare produse in cadrul adunaturii mele.
Daca va intereseaza fenomenul tineti aproape si cu siguranta veti descoperi lucruri interesante.
Multumesc pentru informatiile privind "perceptia epocii". Marturisesc ca nu cunosteam acest amanunt.
Oricum, e bine totusi ca desi era considerat hidos de tinerii din Romania acelor vremuri, avea si cativa fani. Printre ei numarandu se un presedinte al unei tarisoare precum Rusia.
Toate cele bune!
Oricum, e bine totusi ca desi era considerat hidos de tinerii din Romania acelor vremuri, avea si cativa fani. Printre ei numarandu se un presedinte al unei tarisoare precum Rusia.
Da, ţinta se pare că erau "pensionarii", că avea cifrele mari şi vizibile. 
Si astfel ati aflat un lucru nou pentru dumneavoastra despre acest ceas.
E bine si faptul ca va amuza, deoarece noi pe aici suntem destul de relaxati si consideram ca un hobby, cum este colectionarea de ceasuri si mai ales a cunostintelor despre acestea nu mai are nici un farmec daca nu este si amuzanta.
E bine si faptul ca va amuza, deoarece noi pe aici suntem destul de relaxati si consideram ca un hobby, cum este colectionarea de ceasuri si mai ales a cunostintelor despre acestea nu mai are nici un farmec daca nu este si amuzanta.