Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Maria Magdalena

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de Maria Magdalena »

Oare pentru Slava2427 sunt piese (ce-mi lipsește mie)?
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 19:46 de către Maria Magdalena, modificat de 2 ori în total.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Mecanismul K-26 (Pobeda) eu zic ca poate fi slavat deoarece piese pentru ele se gasesc. Eu unul am si incredere in simplitatea si fiabilitatea acestui mecanism.
La Slava 2427 lipsesc cam multe piese dar la fel ca la Pobeda mecanismul s-a produs mult timp si cu siguranta gasiti unul la fel.
Maria Magdalena

Îmi place Slava mult. Cred că merită restaurat. Mai am un mecanism identic dar care are cam aceleași lipsuri. Are balansul în plus.
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 19:40 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Ahile

Mesaj de Ahile »

@ Maria Magdalena: incercati sa formulati toate intrebarile intr-o singura postare. E mai eficient si nu aglomeram spatiul :wink:
Maria Magdalena

Ahile scrie:@ Maria Magdalena: incercati sa formulati toate intrebarile intr-o singura postare. E mai eficient si nu aglomeram spatiul :wink:
OK.
Mă scuzați. :oops: . Cum îmi vin și mie ideile.
mihaib

Mesaj de mihaib »

După multe drumuri dezamăgitoare la piață, mi-a venit Moșul în ajutor și am reușit să cumpăr câte ceva:

Vostok-ul e o achiziție neobișnuită pentru mine: nu am mai văzut unul de dimensiunile unui ceas de damă și cu asemenea formă a carcasei. Cred că a fost produs prin anii ”60. Din păcate, mecanismul e blocat total.
Pobeda m-a păcălit inițial. Văzând cadranul, am fost convins că a ieșit pe porțile Primei Fabrici de Ceasuri din Moscova. După ce am ajuns acasă și l-am desfăcut, am fost puțin dezamăgit: mecanism ZIM 2608, pe cadran nu e nici urmă de marcaje. Oare o fi franken?
Momentan e în probe. Îi testez precizia și îl trec la ceasuri purtate.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Vostok-ul 2605 din colectia mea este prezentat aici.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 42&t=32859
Si e foarte asemanator cu cel gasit de dumneavoastra.
Pobeda nu e franken. E produsa integral de ZIM.
mihaib

Mesaj de mihaib »

Heimdalg, sunteți promt și bine informat, după cum ne-ați obișnuit. :D Vostok-ul meu pare mai „tânăr” (mecanismul e fără cote de Geneve), dar e obosit bine de tot, comparativ cu al dvs. Cu privire la Pobeda, m-ați liniștit. :D :D :D Nu am nimic împotriva ceasurilor de la Zim, dar le prefer pe cele produse de 1 MCZ. Greșesc dacă spun că provine dintr-o perioadă în care cei de la ZIM erau preocupați și de calitatea ceasurilor? Cele din anii 70-80 par să respecte numai principiul stahanovist al cantității.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

La Vostok imi este clar ca a fost inlocuit in timp ceva. Se vede asta si din faptul ca puntea balansierului are cote de Geneve iar celelalte nu.
In genere mecanismele de la ceasurile in aceste carcase aveau cote de Geneve fiind versiuni mai vechi.
Apoi carcasele s-au schimbat devenind rotunde si a mai disparut si din decorarea mecanismului.
Am vazut insa si exceptii. De pilda un supeb 2605 produs in anii '70 cu punti auri si cote de Geneve in carcasa rotunda si mai mare bineinteles.
Pobeda eu aproximez ca a fost produs pe undeva pe la inceputul anilor '60.
mihaib

Mesaj de mihaib »

Foarte interesant ! Aș fi vrut să văd acel Vostok.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Cateva din album.
Volna

Raketa

Poljot
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
mihaib

Mesaj de mihaib »

Superbe ceasuri !!! Volna e foarte bine păstrat, iar Poljot-ul ... fără cuvinte !!!
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Frumoase ceasuri ne prezentati.
Volna desi din anul 1959 arata de parca ar fi cumparat acum doua luni.
Felicitari!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Multumesc, din pacate is putine si purtate cu placere. Daca mai gasesc ceva in aceeasi conditie nu voi ezita, sunt piese de referinta in istoricul ceasurilor resesti.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

calin gabi scrie:Multumesc, din pacate is putine si purtate cu placere. Daca mai gasesc ceva in aceeasi conditie nu voi ezita, sunt piese de referinta in istoricul ceasurilor resesti.
Poljot-ul de lux e bun de ceva ? Intreb fiindca am un mecanism pe undeva care este in stare perfecta si carcasa execeptionala , doar un cadran sa-i mai gasesc si fac un ceas de nota 10 .Sa stiu macar daca merita efortul :D
Scrie răspuns