Şlefuire plastic la un Poljot

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
geogwww

Şlefuire plastic la un Poljot

Mesaj de geogwww »

Pentru că este un ceas dreptunghiular şi nu găsesc geam decât la preţuri prea mari pentru bugetul meu, am decis să încerc o şlefuire. Iată ce a ieşit:

In timpul slefuirii https://www.flickr.com/photos/47522284@N04/13754338294/

După ce am dat cu şoluţie de îndepărtat zgârieturi: https://www.flickr.com/photos/47522284@ ... otostream/

Geog
Dragos M

Re: Şlefuire plastic la un Poljot

Mesaj de Dragos M »

Pentru o lucrare facuta acasa, a iesit foarte bine ! Ne puteti da mai multe detalii despre solutia folosita si metodele de aplicare ?
geogwww

Mesaj de geogwww »

Am scos geamul şi m-am uitat atent la zgârieturi. Erau adânci, dar am zis să încerc. Am rupt apoi două bucaţi dintr-un şmirghel foarte fin şi le-am frecat între ele, ca să fie şi mai fin. Am udat şmirghelul de folosit la şlefuire. Am şlefuit sus-jos, respectiv stânga dreapta, la 90 de grade, până am văzut că dispar zgârieturile. În tot acest timp, am făcut pauze în care ştergeam geamul cu un mic jet de apă de la robinet, pentru a vedea mai bine ce am făcut. După ce am văzut că au dispărut zgârieturile, am dat cu soluţie "scratch remover" pentru auto (am şters apăsat, dar nu barbar, cu o cârpă), de la Kaufland...

PS: Primele două dăţi am făcut această muncă pe nişte geamuri irecuperabile, ca să îmi fac mâna :))
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Multumesc pentru detalii! O sa incerc si eu pe niste resturi, sa vad ce reusesc. Daca nu sunt multumit de roadele muncii o sa apelez la un ceasornicar. :D
Am cumparat un Fossil F2 cu cateva zgarieturi (nu foarte adanci) pe care intentionez sa il fac cadou si as vrea sa il pun la punct pana saptamana viitoare.
Bebe

Mesaj de Bebe »

Șlefuirea se poate face sub jet de apă, la chiuvetă. Eu am scos la un Casio zgârierturile de suprafață. Avea și mai adânci, dar nu am insistat.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
geogwww

Mesaj de geogwww »

Dle. Picker,

părerea mea e să încercaţi fără şmirghel, doar cu soluţia de îndepărtat. Oricum, dacă vreţi să îl faceţi cadou, mai bine apelaţi la un profesionist. Rezultatul muncii mele nu e perfect.
effect4effect

Mesaj de effect4effect »

Eu am folosit cu foarte mare succes PlastX pe un swatch,recomand pentru orice suprafata de plastic sau materiale asemanatoare.

Imagine
Imagine

"Oamenii te iarta daca faci crime.Dar nu te iarta daca esti fericit"
-Constantin Noica-
piclisandaniel

Mesaj de piclisandaniel »

reslefuiesc geamuri de ceas0722793134
piclisandaniel

Mesaj de piclisandaniel »

reslefuirea se face cu pulbere abraziva iar polisarea cu o pasta speciala(polir,sunt optician
ma2ol

Mesaj de ma2ol »

piclisandaniel scrie:reslefuirea se face cu pulbere abraziva iar polisarea cu o pasta speciala(polir,sunt optician
Salut,

Slefuiesti si geamuri din sticla? Daca da, care ar fi pretul pentru un geam cu diametrul de 2-3 cm, spre exemplu? Merci anticipat.
juststy

Mesaj de juststy »

pentru plastic cea mai buna solutie de slefuit este xerapol...se gaseste in supermarket si costa cam 50 ron,este in cutie verde...fabricata in germania....
oviraicov

Mesaj de oviraicov »

Displex este o alternativa buna. L am incercat pe un omega speedmaster moon.
geogwww

Mesaj de geogwww »

Imagine

Cea mai recentă achiziţie, care are cristalul zgâriat bine. O să văd ce soluţie găsesc pentru a-l face. Dacă rezultatul e bun, revin cu detalii.
Scrie răspuns