Parere ceas Seiko
Parere ceas Seiko
Ce parere aveti de acest ceas Seiko . Il urmaresc de ceva vreme si acum vad ca este la reducere. http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 134-2.html
Exista ceva mai rau decat oamenii rai ; indiferenta oamenilor buni !
Re: Parere ceas Seiko
In esenta e un ceas quartz, cu un mecanism dotat cu un rotor care incarca un acumulator, acumulator care teoretic tine vreo 10 ani (?).
Asadar se pune problema designului, care daca tie iti place, da-i inainte.
Daca totusi nu doresti un quartz poti sa arunci o privire si la cele mecanice care parca au mai mult "suflet".
Asadar se pune problema designului, care daca tie iti place, da-i inainte.
Daca totusi nu doresti un quartz poti sa arunci o privire si la cele mecanice care parca au mai mult "suflet".
Orice Seiko5 cu bratara metalica tine min. 10 ani (cu o eventuala vizita la ceasornicar).
Daca acumulatorul din mecanismul 5D22 Kinetic Direct Drive va rezista min. 10 ani si cureaua aferenta ceasului mentionat de Dvs. mai mult de 3 ani....GO FOR IT daca va place !
In acelasi buget gasiti de nou un automatic sa va placa.
Daca acumulatorul din mecanismul 5D22 Kinetic Direct Drive va rezista min. 10 ani si cureaua aferenta ceasului mentionat de Dvs. mai mult de 3 ani....GO FOR IT daca va place !
In acelasi buget gasiti de nou un automatic sa va placa.
Homo suus fortuna faber est.
E un ceas foarte frumos, dupa parerea mea, dar pt mine si kineticul de la Seiko e ca si ecodrive de la Citizen, fara sens... ori sa fie quartz ori sa fie mecanic/automatic.
Subscriu la părerile de mai sus. Mie mi se pare si prea scump. Si acel afisaj al acumulatorului pe ecran nu prea are rost. Mai utila ar fi poate o alta complicatie, sau mai bine cadranul simplu si clar.
Daca mai cautati gasiti ceva mai interesant. E un ceas cam banal, evident e doar părerea mea. Pare a fi bun si bezelul, dar mie in afara de curea nu imi place nimic la el.
Daca mai cautati gasiti ceva mai interesant. E un ceas cam banal, evident e doar părerea mea. Pare a fi bun si bezelul, dar mie in afara de curea nu imi place nimic la el.
..E ok ceasul..Cam scump..dar daca va place..asta e..
Comentarii, sugestii si oferte..in mesaj privat..
Tel : 0747 666777
Tel : 0747 666777
Am mai citit , m-am mai informat si am hotarat sa imi iau tot automatic
Imi place mult acest model : https://www.watchshop.ro/ceasuri-barbat ... automatic/
Ce parere aveti de calibrul 4R36 ?
Imi place mult acest model : https://www.watchshop.ro/ceasuri-barbat ... automatic/
Ce parere aveti de calibrul 4R36 ?
Eu am Monster cu 4r36 si pot zice ca e ok, atat cat ma pricep eu
, a rulat constant timp de aprx. 2 luni cu o abatere de +6-7 sec. pe zi pana ieri, cand l-am reglat din nou dupa 2 saptamani unde in 24h a pierdut 2-3 sec.!
Se regleaza usor data si ora, are coronita pe filet.
Numai bine.
Se regleaza usor data si ora, are coronita pe filet.
Numai bine.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
ar mai fi si acest model https://www.watchshop.ro/ceasuri-barbat ... automatic/
nu prea sunt hotarat intre acestea doua
- satiriadis
Sunt fan Seiko, dar mai bine asta https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-pro ... 927-4.html.paunas scrie:ar mai fi si acest model https://www.watchshop.ro/ceasuri-barbat ... automatic/
SBLA047
As mai avea cateva intrebari intrebari as mai avea
1) Sa inteleg ca intre calibrul 4R36 si 7S36 ar fi mai bun 4R36 pentru ca are 1 rubin in plus ?
2) A cumparat cineva de la watchshop ? sper ca sunt originale ceasurile de la ei..
3) In afara de B&B ce magazin de ceasuri ar mai fi de incredere ?
1) Sa inteleg ca intre calibrul 4R36 si 7S36 ar fi mai bun 4R36 pentru ca are 1 rubin in plus ?
2) A cumparat cineva de la watchshop ? sper ca sunt originale ceasurile de la ei..
Watchshop: am cumparat eu de la ei si totul a decurs ok, ba chiar am si trimis un ceas in garantie si s-a remediat fara probleme.paunas scrie:As mai avea cateva intrebari intrebari as mai avea
B&B: n-am avut inca ocazia, insa se vede a fi un magazin serios si cu oferte bune.
Pana la urma am cumparat acest model : http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-3.html
L-am vazut la B&B ,l-am pus pe mana , mi-a placut si nu am mai stat pe ganduri
Sa speram ca am facut o alegere buna dpdv al mecanismului(7S36) .
L-am vazut la B&B ,l-am pus pe mana , mi-a placut si nu am mai stat pe ganduri
Sa speram ca am facut o alegere buna dpdv al mecanismului(7S36) .
- florin.stanciubz
[quote="paunas"]Pana la urma am cumparat acest model : http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-3.html
Am la mana acest model de aprox 8 luni si sunt multumit de el.
A fost "tesatat" la un team building, in piscina incalzita si plina de clor (interioara) asezonata cu o sauna umeda apoi cu un Jacuzzi;
Abaterea este de aprox 20 sec/ saptamana(purtat zi de zi)
ca minusuri, pot spune ca bratara se zgarie usor (tipic Seiko) dar nu se observa (inca) daca nu te uiti atent.
bezelul se invarte mai grei fata de inceputuri (probabil si pt ca l-am spalat de vreo 2 ori cu pasta de dinti)
din cate stiu eu mecanismul 4r este un 7s imbunatatit si care se poate arma manual, spre diferenta de 7s36 pe care-l armezi prin miscarea mainii (cum ai descries in manual
in rest sunt multumit de el si pot spune ca ai facut o alegere buna (punctul meu de vedere, raport calitate/pret)
eu l-am accesorizat si cu doua curele una de piele si una de panza, pe care le schimb intre ele din cand in cand

ti-am atasat poze sa vezi cum ar veni, poate te inspira sau te ajuta sa nu iti comanzi in caz ca nu ti se pare ok.
Am la mana acest model de aprox 8 luni si sunt multumit de el.
A fost "tesatat" la un team building, in piscina incalzita si plina de clor (interioara) asezonata cu o sauna umeda apoi cu un Jacuzzi;
Abaterea este de aprox 20 sec/ saptamana(purtat zi de zi)
ca minusuri, pot spune ca bratara se zgarie usor (tipic Seiko) dar nu se observa (inca) daca nu te uiti atent.
bezelul se invarte mai grei fata de inceputuri (probabil si pt ca l-am spalat de vreo 2 ori cu pasta de dinti)
din cate stiu eu mecanismul 4r este un 7s imbunatatit si care se poate arma manual, spre diferenta de 7s36 pe care-l armezi prin miscarea mainii (cum ai descries in manual
in rest sunt multumit de el si pot spune ca ai facut o alegere buna (punctul meu de vedere, raport calitate/pret)
eu l-am accesorizat si cu doua curele una de piele si una de panza, pe care le schimb intre ele din cand in cand

ti-am atasat poze sa vezi cum ar veni, poate te inspira sau te ajuta sa nu iti comanzi in caz ca nu ti se pare ok.
"Timpul este imaginea mobila a eternitatii imobile."
Platon
Platon
Nu e tipic Seiko, este valabil pt. orice bratara din otel simplu - indiferent de marca. Doar cele cu tratament special (Duratect, Diashield, DLC/MRK, Tegiment etc.) au rezistenta sporita la zgarieturi plus cele din Ti pe bune (HIT) care echipeaza gamele de varf de la Seiko, Citizen, Casio.florin.stanciubz scrie:ca minusuri, pot spune ca bratara se zgarie usor (tipic Seiko) dar nu se observa (inca) daca nu te uiti atent.
Nota : ceasurile comune asa zise ''din titan'' au un procent foarte mic de Ti (cat sa-i dea culoarea specifica) si in rest Al, de aceea se zgarie mai usor decat otelul. Cei care nu stiu se intreaba de ce, avand in vedere ca Ti are duritate 8/10 in scara lui Mohs. Ti este un element destul de rar in natura si implicit scump.
AR1070-56E