Controlul calitatii din Swatch Group....?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Florinel000

Controlul calitatii din Swatch Group....?

Mesaj de Florinel000 »

Salutare,

Oare sunt singurul de pe forum care a observat probleme in ceea ce priveste controlul calitatii in ceasurile swiss made, mai ales cele din Swatch group? Am observat la un certina pe care il am (echipat cu 2824-2) defecte estetice dupa cum urmeaza: ciobituri pe mecanism / urme de amprenta pe cadran (pe indicii orari) / urme de praf vizibile ochiului / etc. Pacat, ceasul l-am luat on line si fiind redus nu am putut sa primesc banii inapoi.

Cand mai am timp si trec prin centrele comerciale mai fac cate o vizita pe la Kultho / Splendor / etc. Raman surprins sa vad cate defecte estetice au ceasurile swiss made din swatch group. Am luat recent un hamilton pe h-30 din Kultho si l-am verificat in magazin cat de bine am putut. Lumina mi-a jucat feste. Cand am ajuns acasa si m-am uitat la mecanism (are open back).....am vazut multe ciobituri mici.

Oare ce se intampla? Am eu prea multe cerinte de la un ceas entry level swiss made?
MixMaster

Re: Controlul calitatii din Swatch Group....?

Mesaj de MixMaster »

Florinel000 scrie:Am eu prea multe cerinte de la un ceas entry level swiss made?
Da!
IWC

Re: Controlul calitatii din Swatch Group....?

Mesaj de IWC »

Am din pacate si eu o experienta nefericita ( prima ) cu un Swatch luat in vara , un model SUSZ402 https://www.swatch.com/en_us/watches/su ... tch-point/ . Model nou 2018 dedicat editiei de anul acesta Roland Garros. Evident ca un Swatch il cumperi ori unui pusti la primul ceas sau pentru colectie design , nu pentru un super mecanism. Chiar si asa nu te astepti sa ai nevoie de garantie mai ales ca este si capsulat. Am swatchuri de peste 20 de ani vechime care merg f bine. Eh de data asta am avut ghinion. Ceasul luat de la un Swatch store din Italia, ramanea in urma vreo 40 sec pe saptamana...enorm pt un quartz. L-am dus la singura reprezentanta din tara, service oficial swatch, undeva pe blv Unirii . Normal au constatat ce era evident si anume imposibilitatea interventiei...deci inlocuirea.... Eh aici intervine problema.... mi-au oferit 3 modele la acelasi pret si acelasi mecanism pt inlocuire. Aparent corect dar varianta cea mai facila pt ei. A trebuit sa insist ca vreau acelasi model ( evident ca de asta l-am ales ) si ca find inca in productie sa contacteze Swatch sa il trimita chiar daca dureaza un pic mai mult. Sunt eu prea pretentios ? Nu cred.. dar e mai simplu sa scapi de ce ai in stoc in loc sa incerci macar o corespondenta si o intrebare la Swatch . Oricum au dat un pic inapoi si au spus ca o sa incerce... Eu deja am scris la Swatch macar sa vad daca concorda raspunsurile. :D Oricum la un ceas produs in acelasi an mi se pare normal sa inlocuiesti cu acelasi model, peste 2-3 ani mai inteleg dar la cage a luni... Deci , din pacate calitatea incepe sa scada sau doar am avut eu ghinion... :roll:
Scrie răspuns