Ceas Ceasornicar.ro
Ceas Ceasornicar.ro
In ideea realizarii unui ceas aniversar Ceasornicar.ro,cu referire la 10 ani de intalniri ale pasionatilor de ceasuri,astept ,daca se poate,propuneri de design si realizare al acestui ceas.
Multumesc.
Multumesc.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Re: Ceas Ceasornicar.ro
Daca-mi permiteti, o rugaminte prealabila la adresa moderatorilor, mai putin legata de ceas in sine: moderati la sange acest topic. Ce este irelevant pentru discutie, stergeti, va rog, fara discutii.
In privinta ceasului, mi-as dori ca mihai.moldoveanu sa asigure partea de design, iar Claudiu partea tehnica si financiara.
Cred ca primul si primul lucru pe care at trebui sa-l facem este sa stabilim mecanismul.
Este irational sa credem ca vom lansa mecanisme in house, deci ar trebui sa ne oprim pe ceva consacrat. Eta, Unitas, Sellita, automatic, manual, quartz.
In privinta ceasului, mi-as dori ca mihai.moldoveanu sa asigure partea de design, iar Claudiu partea tehnica si financiara.
Cred ca primul si primul lucru pe care at trebui sa-l facem este sa stabilim mecanismul.
Este irational sa credem ca vom lansa mecanisme in house, deci ar trebui sa ne oprim pe ceva consacrat. Eta, Unitas, Sellita, automatic, manual, quartz.
Inclin catre Unitas,fiind mai accesibil.
Se poate merge si pe Sellita,200 sau 300,nu stiu cum gasim carcase pentru Sellita.
Se poate merge si pe Sellita,200 sau 300,nu stiu cum gasim carcase pentru Sellita.

Ceasornicar,FBHI
Ma inscriu si eu pentru una bucata ceas aniversar "Ceasornicar.ro 10"
Si eu as merge pe Unitas.
Ar trebui sa stabilim si dimensiunea carcasei. Nu ma inscriu pentru acest proiect daca se realizeaza un ceas mai mare de 42 mm (preferabil 40 mm).
As sugera marcarea aniversarii a 10 ani ca la modelul "Zenith Platini"
http://photobucket.com/gallery/http://s ... &o=6&ref=1
Markeri orari si doar cifra 10 la ora 10, evident.
Sau pe modelul Piaget Gouverneur Anniversary 20 (cal. 9P2), cu cifre romane si 10 arab la ora 10.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ur#p114160
De decis daca capacul spate va fi vitrat sau "plin".
Il vad mai degraba un "dress watch" decat un "sport watch".
Trebuie sa recunosc ca mi-ar surade o catarama ceva mai deosebita, dar asta poate ca nu-i asa de important.
Mai sunt o multime de alte detalii, dar care trebuie adunate laolalta, eu am punctat cateva doar ...
La multi ani ... cu implinire!
Si eu as merge pe Unitas.
Ar trebui sa stabilim si dimensiunea carcasei. Nu ma inscriu pentru acest proiect daca se realizeaza un ceas mai mare de 42 mm (preferabil 40 mm).
As sugera marcarea aniversarii a 10 ani ca la modelul "Zenith Platini"
http://photobucket.com/gallery/http://s ... &o=6&ref=1
Markeri orari si doar cifra 10 la ora 10, evident.
Sau pe modelul Piaget Gouverneur Anniversary 20 (cal. 9P2), cu cifre romane si 10 arab la ora 10.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ur#p114160
De decis daca capacul spate va fi vitrat sau "plin".
Il vad mai degraba un "dress watch" decat un "sport watch".
Trebuie sa recunosc ca mi-ar surade o catarama ceva mai deosebita, dar asta poate ca nu-i asa de important.
Mai sunt o multime de alte detalii, dar care trebuie adunate laolalta, eu am punctat cateva doar ...
La multi ani ... cu implinire!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
+1 pentru ceasul aniversar, count me in.
+1 pentru Unitas. Este usor accesibil, rezonabil ca pret, haios ca este manual, are "mult" cadran care poate fi personalizat, nu te "incurca" fereastra de data.
+1 pentru diametru de 40 mm, insa ma tem ca cel mai mic ceas cu Unitas pe care l-am vazut are 41 mm.
+1 pentru Unitas. Este usor accesibil, rezonabil ca pret, haios ca este manual, are "mult" cadran care poate fi personalizat, nu te "incurca" fereastra de data.
+1 pentru diametru de 40 mm, insa ma tem ca cel mai mic ceas cu Unitas pe care l-am vazut are 41 mm.
cataradoi,stiu ca tu ai multe custom-uri cu unitas.
intrebare: Gasim carcasa pana in 42?Si cadran?
intrebare: Gasim carcasa pana in 42?Si cadran?

Ceasornicar,FBHI
Carcasa, da, la 42 de mm, safir, swiss made, calitate peste Steinhart de exemplu. Poate si 41, de la orfei, dar pare mai rudimentara. Nu am tinut-o in mana, dar asa pare din poza.
Problema este la cadran. Stiu cel putin o firma swiss made, dar pretul este de cateva sute de euro/bucata. Poate la cantitate mai mare, scade pretul.
Mai era unul pe ebay care facea cadrane custom, nu am intrat prea adanc in discutie cu el.
Cred ca ar trebui mers in paralel cu definirea ceasului, designul cadranul si cautarea unui producator pentru cadrane.
In Polonia, stiu un ceasornicar care skeletonizeaza mecanisme si cadrane. Cam cum fac ucrainenii. Evident, unele modele sunt oribile, chestie de gust, dar oamenii lucreaza foarte bine din punct de vedere al executiei.
Problema este la cadran. Stiu cel putin o firma swiss made, dar pretul este de cateva sute de euro/bucata. Poate la cantitate mai mare, scade pretul.
Mai era unul pe ebay care facea cadrane custom, nu am intrat prea adanc in discutie cu el.
Cred ca ar trebui mers in paralel cu definirea ceasului, designul cadranul si cautarea unui producator pentru cadrane.
In Polonia, stiu un ceasornicar care skeletonizeaza mecanisme si cadrane. Cam cum fac ucrainenii. Evident, unele modele sunt oribile, chestie de gust, dar oamenii lucreaza foarte bine din punct de vedere al executiei.
Ca tot suntem la partea de "furtuna in creiere": Poate ar fi o idee sa mergem pe cadrane metalice gravate si nu vopsite? Gen Tourby? Din argint? Mie mi-a placut partea de gravura de la Augustin Matei. Poate toarna colegul nostru de forum "ungur" cadranele? Cu gravura manuala, scapam de riscul unor defecte de fabricatie, este hand-made and all that.
Am un coleg de forum in Polonia care face catarame custom-made, gen Panerai, cu decoratii etc. Am sa caut poze. Eu personal as prefera un clasp fluture elegant, de 18mm, decat una gravata.
Subscriu la ce a scris Achraf, un ceas cu aspect clasic (dress), nu m-ar interesa sub nici-o forma quart, de preferat Unitas/Eta 2804/2801, adica intoarcere manuala; este/pare mai clasic. Carcasa as vrea sa fie cat mai mica dar in raport tehnic cu marimea mecanismului, sa nu devina prea subtire. Pentru Unitas cred ca 42 mm este suficient si ca dimensiune estetica, si ca grosime in carne. Mai mult de atat nu m-ar interesa.
In privinta cataramei subscriu de-asemenea, doar ca nu m-as uita in curtea poloneza ci as apela la colegul ungurul. Am vazut ca face si stie ce face.
In privinta cataramei subscriu de-asemenea, doar ca nu m-as uita in curtea poloneza ci as apela la colegul ungurul. Am vazut ca face si stie ce face.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
-
marian_sro
Alternativa la mecanism cred ca ar merge si un miyota 9015.parca nu e asa mare pretul.avantaj mai multe optiuni pt carcase.
42 mm e ok pentru un ceas cu Unitas, mai mic nu am vazut.
Ma inscriu si eu pe lista!
Ma inscriu si eu pe lista!
Una bucata si pt mine(exclus quartz).Pt ca ma gandesc ca nu o sa fie cu bratara,as sugera totusi sa nu fie mai mic de 41mm in diametru;poate macar si o culoare a cadranului diferita de negru.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Pentru ca discutia este intr-un fel fractionata in doua subiecte, unul cu privire la design, iar altul cu privire la caracteristicile tehnice ale viitorului ceas, eu propun sa deschidem un subiect in care la inceput sa votam fiecare ce fel de mecanism ne dorim in viitorul ceas, intai generic (quart, mecanic automatic sau altfel) iar apoi un nou sondaj prin care din clasa generica de mecanisme deja aleasa sa ne alegem un anumit mecanism (Eta, Unitas, Citizen, etc.).
Dupa aceste sondaje vom fi in masura sa stim aspectul generic al ceasului (dimensiuni, functii, etc.).
Apoi putem trece si la design-ul propriu-zis si aici putem sa il rugam pe colegul nostru Mihai Moldovan, care vrea sa ne ajute, sa propuna mai multe variante de design avand insa in vedere caracteristicile tehnice ale viitorului ceas.
Astfel cred ca putem face pasi destul de rapizi inainte in proiectul propus.
Am mai vazut si la altii acelasi mod de lucru si a functionat, trecand de faptul ca e perfect democratic.
Dupa aceste sondaje vom fi in masura sa stim aspectul generic al ceasului (dimensiuni, functii, etc.).
Apoi putem trece si la design-ul propriu-zis si aici putem sa il rugam pe colegul nostru Mihai Moldovan, care vrea sa ne ajute, sa propuna mai multe variante de design avand insa in vedere caracteristicile tehnice ale viitorului ceas.
Astfel cred ca putem face pasi destul de rapizi inainte in proiectul propus.
Am mai vazut si la altii acelasi mod de lucru si a functionat, trecand de faptul ca e perfect democratic.
De acord cu Gabi, cu amendamentul ca "perfect democratic" nu exista!heimdalg scrie: Am mai vazut si la altii acelasi mod de lucru si a functionat, trecand de faptul ca e perfect democratic.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire