Ceasul peste camasa?
Ceasul peste camasa?
Ce parere aveti despre purtarea cesurilor peste camasa? Eu personal am fost surprins sa vad in numarul 23 al revistei Temporis pe insusi redactorul sef al editorialului purtand un Hublot banuiesc ( probabil primit cadou recent la gala Temporis awards 2012):

Re: Ceasul peste camasa?
Intortocheate sunt caile Domnului. 
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
-
mihai_m
Dan Vardie e un tampit sinistru, nici un om normal nu ar trebui sa il bage pe oligofrenul ala in seama.
Nu. Nu-i in regula.emilmaga scrie:Ce parere aveti despre purtarea cesurilor peste camasa?
D.p.m.d.v. nici un ceas nu se poarta peste camasa. Iar acela (mare si gros plus complicatii) nu e oricum ceas elegant pt. costum. Dar pana la urma eleganta este asa cum o percepe fiecare. 
AR1070-56E
E o prostie, evident. Nu e diferit de cocalarii care poarta lantocul gros cu o cruce de 15cm peste tricou
Ceasurile ce trebuie purtate la costum sunt cu un cadran simplu si curat, cat mai subtiri sa nu incomodeze manseta de la camasa. La camasa cu butoni e deasemenea indicat un ceas cu curea de piele nu metalica. Deasemenea nu trebuie ca ceasul sa fie etalat ostentativ de genul "look at meee.. I have a watch." Am avut placerea deosebita sa remarc la un personaj elegant din lumea buna bancara americana (deh... comes with the job), un discret Patek Philippe purat cu mare eleganta. Cred ca doar eu si proprietarul eram constienti de ce avea dansul la mana.
Desigur nu exclud ca se pot purta si alte ceasuri dar ce am indicat mai sus e un fel de "best practice" ce il aplic tot timpul si l-am remarcat la cei din jurul meu.
Ceasurile ce trebuie purtate la costum sunt cu un cadran simplu si curat, cat mai subtiri sa nu incomodeze manseta de la camasa. La camasa cu butoni e deasemenea indicat un ceas cu curea de piele nu metalica. Deasemenea nu trebuie ca ceasul sa fie etalat ostentativ de genul "look at meee.. I have a watch." Am avut placerea deosebita sa remarc la un personaj elegant din lumea buna bancara americana (deh... comes with the job), un discret Patek Philippe purat cu mare eleganta. Cred ca doar eu si proprietarul eram constienti de ce avea dansul la mana.
Desigur nu exclud ca se pot purta si alte ceasuri dar ce am indicat mai sus e un fel de "best practice" ce il aplic tot timpul si l-am remarcat la cei din jurul meu.
Evident ca exista si reversul medaliei
La un personaj de rang innalt din lumea bancara, dar din Africa de data asta, am remarcat un mare rolex de aur purtat extrem de ostentativ. Faptul ca avea si pe fiecare deget de la mana (toate 10 mama ei de treaba) cate un ghiul mare de aur plus contrastul puternic cu pielea inchisa la culoare, asigura un efect mirobolant 
Evident ca exista si reversul medaliei
La cum scrie nu banuiam altceva, iau revista in aeroport sa ma uit la pozemihai_m scrie:Dan Vardie e un tampit sinistru, nici un om normal nu ar trebui sa il bage pe oligofrenul ala in seama.
Pai dupa moda lansata de Bote cu doua ceasuri....de ce nu? http://www.google.ro/imgres?q=botezatu+ ... &tbnid=S:D ...da"lantul de haur tot peste chemesa?
Intamplator, sunt in tema cu subiectul acesta.
E un curent initiat de Gianni Agnelli, proprietarul Fiat, printre altele si un tip foarte atent cu modul in care se imbraca. Trend-setter, usor excentric.
Nu faceti greseala de a crede ca e ceva ostentativ in asta (pentru Agnelli), Fiat era doar una din proprietile sale, venea dintr-o familie "old money" -titluri nobiliare- si a fost cel mai bogat italian , cat a trait.
Avantaje practice ale acestui mod de a purta ceasul ar fi: nu trebuie ridicata manseta pentru a vedea ora, nu trebuie adaptata manseta la un ceas mai gros- manseta camasii trebuie sa vina usor mai lunga decat cea a hainei, un ceas o opreste mai sus, mai ales dupa ce este privit, unii au alergie la metale, inclusiv aur, transpiratia mainii vara, in contact cu o curea de piele, chiar e o treaba neigienica.
Eu as purta ceasul asa fara probleme, dar sunt constient de cat de constipata e lumea si ,in plus, e o semnatura a personajului mai sus amintit.
Lucrurile acestea le stiu datorita interesului in zona "bespoke", interes fortat de dimensiunile incompatibile cu segmentul RTW. Astfel am intalnit si acest tip de camasa:
http://www.theceoshirtcompany.com/
In concluzie, Vardie o fi cum spuneti, dar in cazul de fata poate fi doar un tip cu ceva mai multa cultura fashion icons care face o trimitere catre aceasta zona, pentru un cerc restrans in care e inteleasa.
Daca priviti poza- din care nu reiese ca D.V. ar purta un costum, poate doar o haina sport, mai probabil si dupa cum arata materialul- primul nasture de la maneca hainei e desfacut.
E diferenta intre bespoke si RTW, in ultimul caz, cusaturile fiind "false". Vardie nu face asta intamplator, e clar ca vrea sa arate style awareness( chiar nu imi vin cuvintele in romana)- ceea ce , pentru o revista de ceasuri, nu e de condamnat.
E un curent initiat de Gianni Agnelli, proprietarul Fiat, printre altele si un tip foarte atent cu modul in care se imbraca. Trend-setter, usor excentric.
Nu faceti greseala de a crede ca e ceva ostentativ in asta (pentru Agnelli), Fiat era doar una din proprietile sale, venea dintr-o familie "old money" -titluri nobiliare- si a fost cel mai bogat italian , cat a trait.
Avantaje practice ale acestui mod de a purta ceasul ar fi: nu trebuie ridicata manseta pentru a vedea ora, nu trebuie adaptata manseta la un ceas mai gros- manseta camasii trebuie sa vina usor mai lunga decat cea a hainei, un ceas o opreste mai sus, mai ales dupa ce este privit, unii au alergie la metale, inclusiv aur, transpiratia mainii vara, in contact cu o curea de piele, chiar e o treaba neigienica.
Eu as purta ceasul asa fara probleme, dar sunt constient de cat de constipata e lumea si ,in plus, e o semnatura a personajului mai sus amintit.
Lucrurile acestea le stiu datorita interesului in zona "bespoke", interes fortat de dimensiunile incompatibile cu segmentul RTW. Astfel am intalnit si acest tip de camasa:
In concluzie, Vardie o fi cum spuneti, dar in cazul de fata poate fi doar un tip cu ceva mai multa cultura fashion icons care face o trimitere catre aceasta zona, pentru un cerc restrans in care e inteleasa.
Daca priviti poza- din care nu reiese ca D.V. ar purta un costum, poate doar o haina sport, mai probabil si dupa cum arata materialul- primul nasture de la maneca hainei e desfacut.
E diferenta intre bespoke si RTW, in ultimul caz, cusaturile fiind "false". Vardie nu face asta intamplator, e clar ca vrea sa arate style awareness( chiar nu imi vin cuvintele in romana)- ceea ce , pentru o revista de ceasuri, nu e de condamnat.
Comparativ cu soldatii rusi care prin 1916 purtau ceasri legate de glezna(capturi de razboi) , D.V este super rafinat. 
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
sincer,recunosc ca sunt total paralel cu moda.......dar,dupa parerea mea singurul ceas de mana purtat ,,peste haine,,ar trebui sa fie un ceas de tip Pilot(ceva de genul http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B ... e,219.html)
Moda e greu de definit fiinca este un monstru care se naste din sine insusi si , precum Saturn , isi mananca proprii copii inca inainte ca noi sa-i putem vedea.Monstrul e originar din Franta ,Dumnezeul lui e Frivolitatea , Marele lui preot se numeste Capriciu , templul lui e Parisul si Piata de vechituri e cimitirul lui .
Aszalay Jozsef
Aszalay Jozsef
Corect dar doar daca esti la mansa unui avionseba scrie:sincer,recunosc ca sunt total paralel cu moda.......dar,dupa parerea mea singurul ceas de mana purtat ,,peste haine,,ar trebui sa fie un ceas de tip Pilot(ceva de genul http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B ... e,219.html)
Interesant comentariu si bine argumentat; mie totusi nu imi place stilul, prefer varianta clasica.boris scrie:Intamplator, sunt in tema cu subiectul acesta.