DA sau NU discutiilor despre replici?

Discutii intre pasionati.

Ati fi de acord sa nu mai se accepte subiecte legate de achizitionarea/reparatia replicilor?

Da
39
54%
Nu
33
46%

Voturi totale: 72

Razvee

DA sau NU discutiilor despre replici?

Mesaj de Razvee »

Deschid acest topic deoarece discutiile despre replici parca au devenit tot mai frecvente in ultima vreme.

Desi anticipez (si impartasesc) parerea majoritatii colegilor, propun sa ne exprimam si prin vot...
User
Membru Special

Re: DA sau NU discutiilor despre replici?

Mesaj de User »

da, fara discutii despre replici.
cel mult ceva de genul...
trebuia un singur raspuns simplu "nu"

la fel si in subiectele in care cineva cu un ceas fals cere parerea celor de pe forum.
daca un user i-a zis ca-i fake, ceilalti n-ar mai trebui sa scrie nimic, indiferent de ce raspunde proprietarul.
Imagine
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Ar fi extraordinar. :)
boris

Mesaj de boris »

De acord.

Lamurirea unui potential cumparator in privinta autenticitatii unui ceas e un lucru crestinesc,dar perseverare diabolicum.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Raspuns simplu este o replica.
Dar ar trebui sa faca parte din regulament aceasta interdictie,si atunci sa se faca o trimitere la regulament.
Atunci userul respectiv,nu mai are impresia ca avem ceva cu el ca persoana,ci doar cu ceasul replica sau fake prezentat.
Va intelege si nu vor mai continua discutii inutile...mai ales ca am vazut azi...paradoxal ,cum cineva cerea un sfat cu privire la achizitionarea unei replici.Nu se poate incuraja asa ceva.Este piraterie,si ar trebui considerata infractiune,cum de altfel si este in Codul Penal.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Nicu

Mesaj de Nicu »

Cred ca ar trebui sa spunem NU . Ce e de discutat despre replici ?

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Razvee

Mesaj de Razvee »

Perfect de acord cu tot ce s-a scris. Ar trebui sa ingaduim numai discutii despre autenticitate, care sa se limiteze la concluzia fals sau nu.

Si totusi, cum se explica votul? La momentul la care scriu mesajul de fata scorul este de 8-7 pentru tolerarea discutiilor despre replici?!
kamikaza

Mesaj de kamikaza »

din punctul meu discutia despre replici ar trebui interzisa ba chiar "pedepsita" cu exceptia discutiilor de genu "e replica sau e autentic"
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
lonely

Mesaj de lonely »

va salut si vreau sa spun ca nu e corect sa fie interzise discutiile legate de replici,forumul se numeste ceasornicar.ro si daca cineva are o problema cu un ceas,fie el replica,ar trebui sa poata intreba baietii care se pricep nu?sa fie interzise vanzarile/cumpararile de replici pe acest forum.cred eu :),,e o chestie si asta.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Propunerea mea ar fi sa se faca un topic permanent de genul "Ceas autentic sau nu ? " in care fiecare sa puna ceasul asupra caruia are dubii si sa se raspunda punctual la acest lucru, iar pe restul forumului aceste discutii sa fie interzise. In felul acesta si necunoscatorii vor avea unde sa apeleze pentru autentificare.

In concluzie:
- da, discutii despre autenticitatea unui ceas
- nu, discutii elaborate despre replici
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Discutiile ar trebui sa se rezume la doua cuvinte si atit,fara a dezvolta.Este replica,si atit.
Sint consternat sa vad pagini intregi despre o replica ,iar cind mai apare cite un ceas,de buzunar sau de mina...este tratat sumar subiectul.
La felul cum raspundem unor astfel de provocari depinde si viitorul nostru,mai precis al generatiilor care vin si care dupa cum ati constatat au un limbaj agramat plin de prescurtari doar de ei stiute,le este lene chiar si sa scrie corect...
Exigenta in aceste cazuri trebuie sa fie la cote maxime.
Daca se dezvolta subiectul ,consider ca se perpetueaza o altfel de imagine a site-ului.
Nu vedeti citi useri apar ,spun cite o timpenie si apoi dispar la fel de repede cum apar...Ei spera ca prin aceste intrebari sa creasca cumva valoarea ceasurilor lor, puse in vinzare...de multe ori replici.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
User
Membru Special

Mesaj de User »

Alexandrion scrie:Propunerea mea ar fi sa se faca un topic permanent de genul "Ceas autentic sau nu ? "
Sunt de acord cu un asa ceva. Doar ca nimeni nu poate fi oprit in a face un alt subiect cu aceeasi tema.
Si situatia acestuia ar fi cam aceeasi cu cea a subiectului despre cum sa pui poze pe forum, pe care foarte multi din userii noi care posteaza pe forum il ignora.
Imagine
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Pai ramane doar ca moderatorii sa stearga mesajele respective si sa faca trimiterea la zona necesara. Da, exista riscul ca si la postatul pozelor unde exista cred ca vreo 3 topicuri in tot forumul si tot mai sunt care nu stiu sa posteze poze. :)
De asemenea si noi forumistii putem ajuta moderatorii si cand apare un astfel de topic aiurea, sa il redirectionam pe om.
catalinus

Mesaj de catalinus »

Razvee scrie:Deschid acest topic deoarece discutiile despre replici parca au devenit tot mai frecvente in ultima vreme.

Desi anticipez (si impartasesc) parerea majoritatii colegilor, propun sa ne exprimam si prin vot...
Sunt 2-3 probleme aici:

a) - exista replici extrem de bine facute despre care cred ca toti am vrea sa invatam care sunt diferentele

b) - exista posibilitatea ca cineva chiar sa nu realizeze ca este vb. de o astfel de replica (nu ma refer aici la nenumaratele posturi de genul 'nu-i asa ca ceaul meu cu finisaj patetic este un ceas de aur de 20000$', dar...)

c) - in fine exista si cazul foarte clar in care posesorul stie si spune clar ca e o replica si nu are nici cel mai mic gand de a vinde ceasul respectiv (ma rog, aici este acoperit si punctul a) ).
Razvee

Mesaj de Razvee »

Recunosc, subiectul replicilor este destul de vast si spinos. Am incercat totusi ca prin felul in care am formulat intrebarea sa fac referire la anumite discutii extrem de punctuale despre replici.

Intrebarea este: Ati fi de acord sa nu mai se accepte subiecte legate de achizitionarea/reparatia replicilor?

Prin asta am vrut sa evitam topicuri de genul "Stiu ca este o replica, dar merita?" "Ceasul X are un pret infinit mai mic decat m-as astepta, dar totusi exista posibilitatea sa fie original?" sau si mai si "As dori sa cumpar o replica care sa semene cu...". La fel, am incercat sa vizez subiecte de genul "E o replica, s-a stricat, ce fac cu el?" Observ insa ca pana si la aceasta intrebare majoritatea voturilor (12-8 in momentul de fata) sunt NU, adica "Nu sunt de acord sa nu se mai discute despre replici"... Pentru mine este cel putin surprinzator sa constat ca punctul de vedere anti astfel de discutii despre replici nu este majoritar!

@ Catalinus - Ideea postarilor referitoare la diferentele dintre replici si originale, din care sa avem ce invata, este interesanta. Si in revista Temporis exista o serie de articole despre cum deosebesti un ceas original de un fake.
Scrie răspuns