O dilema - ce ati alege...
O dilema - ce ati alege...
Faceti abstractie de designul ceasului si ganditi-va numai la mecanisme si la brand. Asadar, ce preferati, la exact aceeasi bani: unul dintre cele mai scumpe ceasuri al unei companii mai slab cotate sau cel mai ieftin ceas al unei companii situate pe un palier mai sus?
Un Tissot/certina/Hamilton mai scump sau cel mai ieftin Longines?
Cel mai scump Stowa sau cel mai ieftin Nomos?
Un Omega cu 2500 sau un cel mai ieftin Elite de la Zenith?
Cel mai scump Eterna (Madison sau Vaughan) sau cel mai ieftin Glashutte Original?
Un Rolex scump sau cel mai ieftin Lange und Sohne?
Sunt doar cateva exemple, pot fi multe altele. Cred ca ati prins ideea, spre ce tintiti in acelasi palier de pret? Eu unul optez pentru cea de-a doua varianta.
Cel mai scump Eterna (Madison sau Vaughan) sau cel mai ieftin Glashutte Original?
Sunt doar cateva exemple, pot fi multe altele. Cred ca ati prins ideea, spre ce tintiti in acelasi palier de pret? Eu unul optez pentru cea de-a doua varianta.
Re: O dilema - ce ati alege...
Inteleg ca ne referim strict la modele noi si preturi reale.Razvee scrie: ...
...
Este necesar ca modelele comparate sa fie similare (tehnic si oarecum estetic) - adica vad destul de bine primele 4 'asocieri' de mai sus (si la mine raspunsul tinde sa mearga spre modelul firmei mai ambitioase, care din experienta mea absolut mereu va oferi ceva practic in plus) dar e cumva neobisnuit sa comparam un submariner de otel cu un Lange de aur
Da, foarte buna observatie, am uitat sa precizez ca am in vedere mai cu seama ceasuri noi si MSRP-ul lor pentru ca pe piata de vintage e totusi o loterie si e greu sa facem astfel de comparatii.
Cat priveste dubletul Rolex - Lange, cred ca exista modele de Daytona in aur care se apropie ca pret de cele mai ieftine modele de Saxonia de exemplu.
Cat priveste dubletul Rolex - Lange, cred ca exista modele de Daytona in aur care se apropie ca pret de cele mai ieftine modele de Saxonia de exemplu.
O regula in drept spune " A se compara numai ceea ce este comparabil "
Din aceasta cauza nu cred ca putem compara ceasuri "entry level" la un manufacturier de top cu "high end" la un producator mediu.
Din aceasta cauza nu cred ca putem compara ceasuri "entry level" la un manufacturier de top cu "high end" la un producator mediu.
everything around me, but me, is changing
Nici atunci cand el tinteste cu un produs catre clasa "high end"?priam scrie: nu cred ca putem compara ceasuri "entry level" la un manufacturier de top cu "high end" la un producator mediu.
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Nu cred, un cumparator high end va cumpara marca situata pe palierul respectiv.
Si de aici se vor naste discutiile interminabile.
De pilda, un GS ( realizari cu totul deosebite) poate costa intre 5000 si 10000 usd (nu va luati de valori), dar este in esenta un Seiko, cunoscut pe piata mai ales pentru Seiko 5.
Ce ceasuri putem lua pe acel palier valoric si unde sunt pozitionate respectivele marci?
Si de aici se vor naste discutiile interminabile.
De pilda, un GS ( realizari cu totul deosebite) poate costa intre 5000 si 10000 usd (nu va luati de valori), dar este in esenta un Seiko, cunoscut pe piata mai ales pentru Seiko 5.
Ce ceasuri putem lua pe acel palier valoric si unde sunt pozitionate respectivele marci?
In majoritatea cazurilor se vor afla fata in fata 2 ceasuri total diferite: un mecanism chronograph sau cu etanseitate ridicata din clasa de jos si un mecanism foarte simplu din clasa de pe urmatorul palier. O comparatie cam cidata...
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
O intrebare asupra intrebarii: ce inseamna o companie "mai slab cotata"? Ne referim la valoarea de piata / bursiera a companiei?
Daca nu, de ce sa comparam mere cu pere?
Eu cred ca am inteles ideea, insa formularea e ambigua.
Daca nu, de ce sa comparam mere cu pere?
Eu cred ca am inteles ideea, insa formularea e ambigua.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Am dat Maurice Lacroix Lune retrogdare pe un JLC reverso Squadra hometime....
Cam ce au mai bun Maurice Lacroix pe ceva sub media celor de la JLC.
Sigur as da JLC-ul pe un PP care arata ora si atat.
Cam ce au mai bun Maurice Lacroix pe ceva sub media celor de la JLC.
Sigur as da JLC-ul pe un PP care arata ora si atat.
Some people call it obsession, i call it passion.
- controller
Certina/Hamilton mai scump.Razvee scrie: Un Tissot/certina/Hamilton mai scump sau cel mai ieftin Longines?
Probabil Nomos.Razvee scrie: Cel mai scump Stowa sau cel mai ieftin Nomos?
Elite.Razvee scrie: Un Omega cu 2500 sau un cel mai ieftin Elite de la Zenith?
Glashutte.Razvee scrie: Cel mai scump Eterna (Madison sau Vaughan) sau cel mai ieftin Glashutte Original?
Lange.Razvee scrie: Un Rolex scump sau cel mai ieftin Lange und Sohne?
If time is money, I'll spend my money on time.
- bogdan_iasi
In aceasta idee se poate compara la anul iesirii pe piata (1972) un Breitling echipat cu 7734 vs. Tissot cu 7734?
parerea mea este ca modelul de top al unei companii mai slabe are finisaje mai bune decat un model slab al unei compani mai bune (in cazul in care ambele au acelasi mecanism)
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
Pe ce te bazezi cand spui asta?kamikaza scrie:parerea mea este ca modelul de top al unei companii mai slabe are finisaje mai bune decat un model slab al unei compani mai bune (in cazul in care ambele au acelasi mecanism)
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Mido ... -caut.html
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 506-1.html
comparatie un mido cu un longiness
nu stiu cat de concludenta este comparatia dar au mecanismul asemanator si preturile destul de diferite
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 506-1.html
comparatie un mido cu un longiness
nu stiu cat de concludenta este comparatia dar au mecanismul asemanator si preturile destul de diferite
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
Exemple din astea sunt destule, cu acelasi mecanism si preturi diferite. Noi vorbeam despre comparatii la acelasi pret si diferenta de palier.kamikaza scrie: comparatie un mido cu un longiness
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•