record la etanseitate?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
andrei.calai

record la etanseitate?

Mesaj de andrei.calai »

am si eu o intrebare :D
care este ceasul care detine recordul in ceea ce priveste etanseitatea/presiunea pe care o poate suporta mecanismul sau carcasa?
am gasit de curand pe net un model de la Sinn fabricat din exact acelasi otel din care se fabrica submarinele germane si care are ca specificatii furnizate de producator etanseitate mecanism 5000m, iar la carcasa 12000m! :shock:
asa ca ma intrebam... se poate si mai mult? :?
User
Membru Special

Re: record la etanseitate?

Mesaj de User »

cum adica etanseitate mecanism 5000m si carcasa 12000?
deci tot ceasul la cati metri adancime mai este etans?

s-a mai discutat la un moment dat aici despre un bell & ross rezistent la 11000 m.
Imagine
Clipper

Mesaj de Clipper »

Este vorba despre Sinn UX.

Probabil ca la o adancime mai mare de 5000m mecanismul va avea de suferit, insa pana in 12000m carcasa ramane intacta, la o adica daca te scufunzi pe la 7km poti rasufla usurat ca vei schimba doar mecanismul de la ceas :lol: Partea cu 12km e mai greu de pus in practica, mai ales ca Groapa Marianelor din cate stiu e "doar" la 11km adancime.

Dintre automatice cred ca Pita Barcelona detine recordul cu 5000m
andrei.calai

Mesaj de andrei.calai »

astea erau specificatiile date de catre producator
pun link-ul aici http://www.ceasuri-germane.ro/ceasuri-3 ... CELET.html

din cate imi dau seama carcasa e mai rezistenta la presiune fiind probabil foarte compacta, pe cand mecanismul quartz nu suporta decat o anumita presiune maxima, in cazul de fata 5000m, si asta pentru ca cei de la Sinn declara ca acest ceas beneficiaza de un patent al lor, si anume insertie de ulei purificat de silicon in interiorul carcasei.

oricum, desi acest model este conceput special pentru trupele germane militare de elita GSG9, care probabil ca fac si scufundari 8) , parerea mea e ca orice trece peste o anumita valoare este deja show-off, probabil o competitie intre fabricantii de ceasuri in a-si demonstra superioritatea (si) la acest capitol.
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

Ceasul cu cea mai mare etansietate si in mod normal rezistenta carcasei(sincer nu am auzit de otel care sufera modificari la aceste adancimi/presiuni) apartine celor de la Bell & Ross cu modelul HYDROMAX 11000 M, folosind un mecanism quartz eta 955.612, 7 rubine, antimagnetic, shockproof si "imbracat" cu un ulei special hydroil, care protezeaza mecanismul de schimbarile de temperatura respectiv presiune.
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Dupa parerea mea umila eu cred ca un ceas care are o etanseitate intr-un mediu acvatic mai mare de 330 m, este deja inutila, eu unul nu am auzit pe cineva sa se fii scufundat mai mult de 330m, asa ca mi-i se pare inutil sau mai degraba ceva excentric sa faci un ceas care sa poata fii folosit de nimeni la acea adancinme!!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
rubin

Mesaj de rubin »

nmbcatega scrie:Dupa parerea mea umila eu cred ca un ceas care are o etanseitate intr-un mediu acvatic mai mare de 330 m, este deja inutila, eu unul nu am auzit pe cineva sa se fii scufundat mai mult de 330m, asa ca mi-i se pare inutil sau mai degraba ceva excentric sa faci un ceas care sa poata fii folosit de nimeni la acea adancinme!!
Sunt de acord ! :D

1000. 2000, 11000 = marcheting si sute de grame in plus la mina si mii de euro in minus pe card! Bla, Bla, Bla.
Cine se scufunda la 300 m o face cu un costum presurizat deci are pe mana o presiune de o atmosfera !! :lol:
Sau bongiorno....
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

nmbcatega scrie:Dupa parerea mea umila eu cred ca un ceas care are o etanseitate intr-un mediu acvatic mai mare de 330 m, este deja inutila, eu unul nu am auzit pe cineva sa se fii scufundat mai mult de 330m, asa ca mi-i se pare inutil sau mai degraba ceva excentric sa faci un ceas care sa poata fii folosit de nimeni la acea adancinme!!
Total de acord. Nimeni care se scufunda la +50 metri nu citeste acest forum. Eu spun sa ne relaxam putin cu recordurile astea. Este pur si simplu marketing si atit.
SATELLITE WAVE
Clipper

Mesaj de Clipper »

Un ceas cu sute/mii de metri WR e mult mai de incredere la spalat vase :lol: sau balacit intr-o piscina din virtutea proiectarii atente si a materialelor folosite, nu se reduce totul neaparat numai la marketing.
catralin

Mesaj de catralin »

Un ceas cu sute/mii de metri WR e mult mai de incredere la spalat vase :lol: sau balacit intr-o piscina din virtutea proiectarii atente si a materialelor folosite, nu se reduce totul neaparat numai la marketing.
si presupun, citind ce ai scris, ca oricand un banal monstru, cu wr 200, nu te va multumi la spalat vase, ci doar un ceas de jde' de mii de euro, cu wr idem, ca nu e doar marketing, ci e vorba de materialele folosite, de tehnologie, etc., nu? buna treaba, m-am distrat nitel azi.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Te-ai distrat nitel ca probabil altceva nu aveai ce sa faci, nu vad in formularea mea unde am exclus eu Monster sau am zis ca trebuie musai un ceas "jde' de mii de euro"
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

Probabilitatea ca cineva sa mearga in spatiu respectiv in adincurile oceanului planetar este foarte limitata. Aceste ceasuri cu rezistente mari la presiune au fost create pentru exploratori si sunt profesionale, facute desigur dupa anumite incercari, standarde, materiale poate mai scumpe....
Mai mari manufacturieri au creat pentru aceste evenimente, pe care le cunoastem de altfel, pentru parteneriate, exclusivitate....dar in primul rand pentru imagine. Au prins la public foarte tare si este normal ca sa apara cu tot felul de modele cu rezistente mari..
Este adevarat ca preturile sunt mai mari, accesibile totusi fata de altele,.... dar pana la urma este cineva care daca si-ar permite un diver profi' nu l-ar cumpara ca nu are nevoie de 1000m respectiv 5000m?
dorindan

Mesaj de dorindan »

Ma bag si eu cu o parere... :D
Pe ceasurile pe care scrie 50 m, se spune ca rezista la spalat pe mana si dus, iar pe cele pe care scrie 100m rezita la inot si scufundari de amatori pana la 3..5 m adancime si cele cu 200m poti face scufundari pana la 10...15 m. Deci cam 1/20 din cat scrie pe ceas. Asa ca un ceas cu 5000 m... probabil rezista pana la 200...300 m adancime. :P
Zar

Mesaj de Zar »

dorindan : Nu este un criteriu standard calculul tau. Depinde foarte mult de ceas. Spre ex. JLC - Master Compressor Diving este testat si garantat la cat scrie pe el (1000M). :wink:
AR1070-56E
Scrie răspuns