Cati angajati? Cate ceasuri?
Cati angajati? Cate ceasuri?
Imi cer scuze daca subiectul a fost dezbatut anterior, dar cautand pe forum nu am intalnit decat referiri tangentiale.
Mereu m-am intrebat cati angajati are un brand orologer? Cati dintre acestia sunt ceasornicari? Si, in stransa leagatura cu aceasta intrebare, cate ceasuri produce anual o companie? Sunt constient ca un raspuns general este practic imposibil, dar mi s-ar parea interesant sa vedem cateva exemple concrete.
Mereu m-am intrebat cati angajati are un brand orologer? Cati dintre acestia sunt ceasornicari? Si, in stransa leagatura cu aceasta intrebare, cate ceasuri produce anual o companie? Sunt constient ca un raspuns general este practic imposibil, dar mi s-ar parea interesant sa vedem cateva exemple concrete.
Re: Cati angajati? Cate ceasuri?
daca veneai la moeciu acum ai fi stiut raspunsurile la intrebarile tale.
la Stowa de exemplu:
angajati: 10 din care 5 ceasornicari
ceasuri/an: 2500 - 2000 Stowa, 500 Schauer
la Stowa de exemplu:
angajati: 10 din care 5 ceasornicari
ceasuri/an: 2500 - 2000 Stowa, 500 Schauer
Nu toti au avut posibilitatea sa ajunga deci.....nu poti acuza pe nimeni! (stiu cum e sa vrei dar sa nu poti) .... Unuser scrie:daca veneai la moeciu acum ai fi stiut raspunsurile la intrebarile tale.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

@user - Mi-a parut foarte rau ca nu am putut ajunge la Moeciu, sper totusi sa ma revansez cu urmatoarea ocazie. Multumesc oricum mult pentru informatie si astept cu interes si alte date din partea cunoscatorilor. Pana atunci, adaug si eu una. Potrivit unui articol recent din revista Chronos, Atlantic ar avea 17 angajati, nu stiu insa la cat se ridica productia lor anuala.
Schauer parca vorbea de o productie in jur de 2500 ceasuri pe an (2000 Stowa + 500 Schauer)
Parmigiani are 600 angajati! Asta pentru ca sunt printre putinii (Ei, ETA si JLC) care fac totul singuri (si suruburile, tot) si mai fac si ptr altii.
600 cu tot cu personalul administrativ, vanzari, marketing etc?
Asta chiar nu stiu, dar ma indoiesc ca numara cineva si omul care matura prin curte (desi eu la firma o fac ptr ca platesc impozite si ptr ei). Mai este un aspect: e posibil sa fie numai personalul din productie ptr ca , la ei, multe din serviciile administrative (de multe ori chiar si marketingul) sunt externalizate (chiar si la stat)bograd scrie:600 cu tot cu personalul administrativ, vanzari, marketing etc?
Mi se pare enorm 600 de persoane care efectiv lucreaza cu ceasurile.
La Parmigiani este asa cum spui si atunci 600 nu sunt foarte foarte multi dar sunt multiHayabusa scrie:Parmigiani are 600 angajati! Asta pentru ca sunt printre putinii (Ei, ETA si JLC) care fac totul singuri (si suruburile, tot) si mai fac si ptr altii.
Desigur ceilalti cumpara cam tot de la altii....
Oare cati sunt la Swatch
Imi povestea unul din tipi de la marketingul lui Greubel Forsey: cca. 70 angajati pentru 100-110 ceasuri pe an!
Sau exemplul lui Habring unde cei doi soti fac cca. 50 ceasuri/an!
Desigur acestea sunt exemple extreme date numai pentru a incerca sa ilustrez ca o astfel de chestiune nu are vreo formula.
Conteaza atat de multe variabile si exista povesti de succes sau esecuri rasunatoare cu 2 oameni sau 500!
Apropo de Greubel Forsey mi-am adus aminte de o imagine ce am facut-o anul trecut la iesirea din La Chaux-de-Fonds spre Le Locle.
Locatia lor (nou deschisa atunci) in fata fabricii Patek Philippe.
Greubel Forsey sunt in "ferma" din fata Neode si in cea cu acoperisul intr-o singura apa!
- - - - - - - - - -

Sau exemplul lui Habring unde cei doi soti fac cca. 50 ceasuri/an!
Desigur acestea sunt exemple extreme date numai pentru a incerca sa ilustrez ca o astfel de chestiune nu are vreo formula.
Conteaza atat de multe variabile si exista povesti de succes sau esecuri rasunatoare cu 2 oameni sau 500!
Apropo de Greubel Forsey mi-am adus aminte de o imagine ce am facut-o anul trecut la iesirea din La Chaux-de-Fonds spre Le Locle.
Locatia lor (nou deschisa atunci) in fata fabricii Patek Philippe.
Greubel Forsey sunt in "ferma" din fata Neode si in cea cu acoperisul intr-o singura apa!
- - - - - - - - - -

Fantastica cladirea Patek !
- constantin
Stai sa vezi "rolex learning center" din LausanneHayabusa scrie:Fantastica cladirea Patek !
less is more
Ca tot veni vorba si ca s-a adus in discutie la un moment dat si la intalnirea de la Moeciuconstantin scrie:Stai sa vezi "rolex learning center" din LausanneHayabusa scrie:Fantastica cladirea Patek !
Accesati linkul de mai sus pentru un film de prezentare si alte date suplimentare.Rolex Learning Center / SANAA | ArchDaily
"Rolex Learning Center / SANAA 18 Feb 2010 By David Basulto — Filed under: Cultural , Educational , Institutional Architecture , Videos , Concrete, SANAA, Switzerland The Rolex Learning Center at the Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne in Switzerland will open its doors on Feb 22th. The building, designed by the acclaimed Japanese firm SANAA, features one of the most impressive concrete surfaces I have ever seen, creating a fluid space for students to enjoy. Interesting comments by Ryue Nishizawa on the relation between organic forms in architecture and human life. While the building is a perfect rectangle when seen in a plan view, the curves and slopes which define the interior space give the building a totally organic look."
http://www.archdaily.com/50235/rolex-le ... ter-sanaa/