M-am gandit sa deschid inca un subiect despre "faimoasele" ceasurile...orient.
Stiu ca multi sunteti fani ai marcii insa as vrea sa vedem daca merita achizitionat un asemenea ceas ca cel din urmatorul link (pe fundal alb)
http://www.orient-watch.com/global/prod ... 5001t.html
Am avut un Atlantic worldmaster art deco insa modelul cu armare manuala. Faptul deranjant pentru mine era acela ca trebuia armat manual zilnic... Deosebirea fata de acest orient, pe care l-am vazut si am pus personal mana pe el este ca cel elvetian era mult mai subtire. Bineinteles ca daca ar fi sa aleg intre un automatic elvetian cu 2824 si orient cu in-house, sunt aproape sigur ca pretul la automaticul elvetian este dublu, clar nu mi-l permit deocamdata. Probabil ca si tehnologia de fabricare a partilor componente ale mecanismelor care sunt de dimensiuni mai mici duce implicit la o crestere a costurilor de productie (nu cred ca proportional/justificat).
Un alt avantaj al acestui orient este designul open heart, care la elvetiene in acest sector de pret nu exista... sau inca nu a fost introdus? Eu nu am vazut ceas cu design open heart la elvetiene care sa se incadreze in pret pana in 1500 ron. Al doilea avantaj este ca are geamul de safir. Atlanticul care l-am avut avea geam mineral, caz in care raman cateva urme in urma micilor impacturi, dupa cum si voi ati avut ocazia sa testati pe propriul vostru ceas (cei mai putin norocosi
Dar sa fim rezonabili si rationali, dat fiind faptul ca nu toti dintre noi au asa multi bani sa investeasca intr-un ceas elvetian, va intreb daca ceasul din link isi merita banii.
Sa revenim on-topic cu intrebarea finala: la 700 ron, l-ati cumpara? Asta daca alt ceas nu v-ar atrage mai mult ca design si specificatii. Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, si alt ceas care sa imi placa mai mult nu am gasit. Specificatiile sunt bune avand in vedere pretul la care se vinde ceasul, cum spune un adevarat pasionat de pe forum ... "parerea mea" Legat de al doilea aspect si anume pretul, cred ca ceasul face toti banii. CRED! Pe termen lung nu stiu ce sa va intampla.
Multumesc celor care va impartasiti cunostintele, ideile si ajutati la dezvoltarea si mentinerea activa a acestui forum,
Flavius.