Pareri despre orient classic automatic (model nou)

Discutii intre pasionati.
flavius_arad

Pareri despre orient classic automatic (model nou)

Mesaj de flavius_arad »

Salut dragi colegi forumisti.
M-am gandit sa deschid inca un subiect despre "faimoasele" ceasurile...orient.
Stiu ca multi sunteti fani ai marcii insa as vrea sa vedem daca merita achizitionat un asemenea ceas ca cel din urmatorul link (pe fundal alb)
http://www.orient-watch.com/global/prod ... 5001t.html

Am avut un Atlantic worldmaster art deco insa modelul cu armare manuala. Faptul deranjant pentru mine era acela ca trebuia armat manual zilnic... Deosebirea fata de acest orient, pe care l-am vazut si am pus personal mana pe el este ca cel elvetian era mult mai subtire. Bineinteles ca daca ar fi sa aleg intre un automatic elvetian cu 2824 si orient cu in-house, sunt aproape sigur ca pretul la automaticul elvetian este dublu, clar nu mi-l permit deocamdata. Probabil ca si tehnologia de fabricare a partilor componente ale mecanismelor care sunt de dimensiuni mai mici duce implicit la o crestere a costurilor de productie (nu cred ca proportional/justificat).

Un alt avantaj al acestui orient este designul open heart, care la elvetiene in acest sector de pret nu exista... sau inca nu a fost introdus? Eu nu am vazut ceas cu design open heart la elvetiene care sa se incadreze in pret pana in 1500 ron. Al doilea avantaj este ca are geamul de safir. Atlanticul care l-am avut avea geam mineral, caz in care raman cateva urme in urma micilor impacturi, dupa cum si voi ati avut ocazia sa testati pe propriul vostru ceas (cei mai putin norocosi :) ). Pe mine personal ma atrage acest ceas cu mecanism in-house 46a41 (desi nu am gasit informatii despre acest mecanism pe net) si cu... traduceti va rog "see-through case back". Ceasul straluceste tare si are un aspect de "shiny thing". Sa spun si un DEZavantaj: are 21600 oscilatii pe ora, iar ceasurile cu eta 2804 stiu sigur ca au mai multe, se poate deosebi si dupa sunetul pe care il are mecanismul. Nu stiu in cazul lui 2824 despre cate oscilatii este vorba, tot 21600? Cred ca ar trebui sa aiba mai multe. Noaptea sau pe intuneric nu poti vedea cat e ceasul pentru ca nu a fost prevazut din fabrica cu ...cum se spune, fosfor? Cureaua...inca un lucru care nu imi place, dar probabil ca altii o vad perfecta. Personal ma deranjeaza metalul pe piele. Sau sunt doar eu, care in fiecare zi pun mana pe metal la servici? Pur si simplu m-am saturat de metal, in special daca iti mai ciupeste fire de par. Acest lucru se poate remedia cu o curea de piele (preferata mea).

Dar sa fim rezonabili si rationali, dat fiind faptul ca nu toti dintre noi au asa multi bani sa investeasca intr-un ceas elvetian, va intreb daca ceasul din link isi merita banii.

Sa revenim on-topic cu intrebarea finala: la 700 ron, l-ati cumpara? Asta daca alt ceas nu v-ar atrage mai mult ca design si specificatii. Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, si alt ceas care sa imi placa mai mult nu am gasit. Specificatiile sunt bune avand in vedere pretul la care se vinde ceasul, cum spune un adevarat pasionat de pe forum ... "parerea mea" Legat de al doilea aspect si anume pretul, cred ca ceasul face toti banii. CRED! Pe termen lung nu stiu ce sa va intampla.

Multumesc celor care va impartasiti cunostintele, ideile si ajutati la dezvoltarea si mentinerea activa a acestui forum,
Flavius.
priam

Re: Pareri despre orient classic automatic (model nou)

Mesaj de priam »

flavius_arad scrie:Sa revenim on-topic cu intrebarea finala: la 700 ron, l-ati cumpara?
Sunt sigur ca vei fi bine sfatuit! Dar in acelasi timp nu pot sa spun decat ca vei afla doar opiniile colegilor de forum! Important e ca tie sa iti placa ceasul. Du-te la magazin, roaga sa iti fie aratat, fa asta de 4 ori in 4 saptamani consecutive. Daca si la final il vei dori la fel de mult, cumpara-l!
PS -exista si o varianta alternativa, aceea a achizitionarii unui SH, chiar aici pe forum parca s-a vandut un ceas cu 2824 in el, intr-o stare excelenta!
-"see-through case back" ceasul nu are capac metalic, ci un alt geam, prin care se poate studia mecanismul. fiind si open heart-vei putea vedea prin ceas.
everything around me, but me, is changing
mnm

Mesaj de mnm »

flavius_arad scrie:Salut dragi colegi forumisti.

Sa revenim on-topic cu intrebarea finala: la 700 ron, l-ati cumpara? Asta daca alt ceas nu v-ar atrage mai mult ca design si specificatii. Aceasta intrebare mi-am pus-o si eu, si alt ceas care sa imi placa mai mult nu am gasit. Specificatiile sunt bune avand in vedere pretul la care se vinde ceasul, cum spune un adevarat pasionat de pe forum ... "parerea mea" Legat de al doilea aspect si anume pretul, cred ca ceasul face toti banii. CRED! Pe termen lung nu stiu ce sa va intampla.

Multumesc celor care va impartasiti cunostintele, ideile si ajutati la dezvoltarea si mentinerea activa a acestui forum,
Flavius.
La 700 roni (200 si ceva $ ) nu....desi pare un model nou...
Probabil daca ai avea rabdare min. 6 luni....il vei gasi cu min. 50$ mai ieftin...
Calibrul 46XX al Orient sta din langa orice ETA 2824 sau 2836 fara nici un freamat din punct de vedere al preciziei....
Homo suus fortuna faber est.
Zar

Mesaj de Zar »

E un ceas bun, pretul e putin cam mare pt. ce ofera. Important e sa-ti placa. Alegerea iti apartine.
Oricum retine : cel putin 50% din pretul total costa numai geamul - fiind Safir. :wink:
AR1070-56E
rubin

Mesaj de rubin »

Sunt de acord cu mnm. Sa te uiti si la modelul de aici http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=6&t=7227. De zgarieturi nu mai imi e frica ! La Orient , bratara metalica tip Mako nu prinde nici un fir de par garantat. Mai bine iei un ceas cu bratara metalica, la care mai apoi poti pune curea de piele decat sa ai numai curea de piele si apoi sa cauti cu disperare bratara potrivita !
Sau bongiorno....
flavius_arad

Mesaj de flavius_arad »

Zar scrie:E un ceas bun, pretul e putin cam mare pt. ce ofera. Important e sa-ti placa. Alegerea iti apartine.
Oricum retine : cel putin 50% din pretul total costa numai geamul - fiind Safir. :wink:

Asa mult costa un geam de safir ?
Eu totusi zic ca merita investitia.

rubin, bratara din linkul postat este identica cu cea de la Mako ?
flavius_arad

Mesaj de flavius_arad »

La 700 roni (200 si ceva $ ) nu....desi pare un model nou...
Probabil daca ai avea rabdare min. 6 luni....il vei gasi cu min. 50$ mai ieftin...
Calibrul 46XX al Orient sta din langa orice ETA 2824 sau 2836 fara nici un freamat din punct de vedere al preciziei....
mmm, 46a41 este un mecanism introdus de mult timp la Orient, sau relativ mai nou? Am cautat detalii si pareri despre el pe internet, dar dupa cum am mai spus nu am gasit nimic. Sa fie de vina in-house-ul si nu divulga informatii nimeni despre el?
Pe pagina oficiala spune ca mecanismul este 46a40, dar de fapt pe ceas scrie 46a41. Probabil este o imbunatatire,
sau mai degraba o slefuire mai atenta a pieselor care sunt expuse la open-heart.
sorin7

Mesaj de sorin7 »

Safir, open-heart, spate transparent, mecanism Orient, rezistent la 50m, bratara inox masiv = 700Ron!!! Convenabil! :lol: Ce gasesti la noi cu 700Ron???

Cat despre reducerea cu 50$ in cateva luni.....? Aici e Romania, aici caesurile se colbuiesc in vitrina si pretul lor se "actualizeaza" dupa $. Sincer, stie cineva sa fi existat la noi reduceri de acest gen la ceasuri???

Personal, desi imi plac ceasurile albe, acest model il prefer pe albastru sau "culoarea aceea din link al carei nume nu-l stiu".
Zar

Mesaj de Zar »

flavius_arad scrie:Asa mult costa un geam de safir ?
Da, safirul e scump indiferent la ce ceas e montat. Daca avea cristal mineral ar fi fost in total cam la 300 lei sau putin mai mult fiind model nou. De ce zic eu ca e scump la 700 lei pt. ce ofera : nu are data, ace indicatoare fara fosfor si WR doar 50M. Parerea mea e ca decat sa-i fi facut fereastra in cadran special ca sa vezi stanga (axul coroanei) mai bine ii puneau data in acelasi loc - era mai necesara/practica iar pretul e saltat de geamul safir. :wink:
AR1070-56E
flavius_arad

Mesaj de flavius_arad »

Intr-adevar, am uitat sa mentionez ca nu are data, insa nu ma deranjeaza.
Ar fi fost mai practic cu data, dar asa e putin mai...altfel decat restul ceasurilor.
Iar fosforul cred ca mi-a fost util doar de cateva ori. Ce imi place la ceas, dupa cum am mai spus este acela ca straluceste, inclusiv locasul de la open-heart, acele indicatoare, si locasurile din dreptul orei mi se par a fi din inox.
WR 50 metri, asa am avut si la Atlantic. Mi se pare suficient daca nu faci dus cu el. Pentru ploi si improscari ocazionale cu apa de la robinet nu ai nevoie de WR 100, care este cazul meu.
Cineva pe forum spunea ca un Orient s-a incatcat in 6 ore la capacitatea maxima, iar asta in conditii de munca la birou.
Faptul ca se incarca asa de repede este un lucru foarte util, nu mai trebuie sa iti fie frica ca ceasul se va opri pentru ca nu l-ai purtat destul.

And now...we wait. Sa vedem cine mai da cu parerea. :)
rubin

Mesaj de rubin »

Pentru Flavius,
Bratara din link este identica dpdv vizual cu cea de Mako. Tehnic sunt cateva mici diferente. Geamul nu conteaza asa de mult. Si safirul se poate zgaria. Am vazut eu la un Tissot :!: Pentru mine important e mecanismul si la Orient e foarte bun !
Sau bongiorno....
Zar

Mesaj de Zar »

rubin scrie:Si safirul se poate zgaria.
Asa este - dar foarte greu.
Depinde de obiectul cu care ia contact si de puterea impactului.
Teoretic numai diamantul il zgarie.
De fapt termenul mai exact este ca se ''ciobeste''.
Am intalnit chiar si la un Rolex. :wink:
AR1070-56E
rubin

Mesaj de rubin »

Apropo de geam safir !
Cel mai ieftin ceas elvetian quartz cu geam safir este Candino cu Eta 6.111 la 279 ron.
Face parte din seria mai veche 2006 dar sunt unele foarte elegante.
Sau bongiorno....
zach

Mesaj de zach »

sorin7 scrie:Safir, open-heart, spate transparent, mecanism Orient, rezistent la 50m, bratara inox masiv = 700Ron!!! Convenabil! :lol: Ce gasesti la noi cu 700Ron???

Cat despre reducerea cu 50$ in cateva luni.....? Aici e Romania, aici caesurile se colbuiesc in vitrina si pretul lor se "actualizeaza" dupa $. Sincer, stie cineva sa fi existat la noi reduceri de acest gen la ceasuri???

Personal, desi imi plac ceasurile albe, acest model il prefer pe albastru sau "culoarea aceea din link al carei nume nu-l stiu".
Parerea mea e ca face banii.
In primul rand ca este un produs nou. A aparut recent acest model.
Poti astepta o reducere, dar care poate nu va fi aplicata niciodata la aceasta marca(BBcollection acorda periodic discount-uri de 20-30% la unele marci - eu am cumparat Balmain cu discount 30% de la ei)
Poti astepta reducerea si sa te perpelesti zgaindu-te pe geam la acel ceas si gandindu-te cum ti-ar sta cu el pe mana.
Are safir.
e musai sa mergi sa-l pui pe mana...s-ar putea ca dimensiunea asta de 38,5 mm sa nu "dea" bine pe mana ta.
Bafta
E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
rubin

Mesaj de rubin »

Azi in targ daca aveam 500 ron sau pe aprope putem lua un Orient multicalendar din seria cea mai noua cu doua remontoare, wr 100 m si coronita infiletata. A nu se confunda cu cel multicalendar cu un singur remontor! Super ceas, cadran alb si diametru 43 sau 45 mm.
Sau bongiorno....
Scrie răspuns