In house vreodata?

Discutii intre pasionati.
vasiledincu

Re: In house vreodata?

Mesaj de vasiledincu »

Seagull.
Sa nu uitam nici China!
"Esti prost si vrei sa te remarci?
Aprinde proiectoarele de ceata!
Esti cel mai prost si vrei sa se stie asta?
Aprinde si stopul de ceata!"
seba

Mesaj de seba »

:D
adrian baltalunga

Mesaj de adrian baltalunga »

Buna seara,
Multumesc tuturor celor care au incercat sa ofere un raspuns.
Sunt putin surprins de raspunsuri, desi citind diverse materiale pe acest forum incepusem sa-mi dau seama ca asa stau lucrurile.
Eu am crezut, intr-o prima faza si mult timp, ca fiecare firma a inceput cu propriile mecanisme, iar ulterior, datorita globalizarii (ca sa sintetizam cauzele) s-a ajuns la situatia actuala - cativa producatori de mecanisme si restul... asamblare si design. Pare putin cuidat si fara rost in sensul ca, daca am compara cu industria de automobile, ar presupune sa existe 2-3 producatori de motopropulsoare + restul mecanicii si multi, multi producatori de caroserii. Stiu ca si in industria auto exista mari producatori de diverse componente, folosite de catre toti, dar parca este mai multa diversitate decat in cazul ceasurilor - sau cel putin asa percep eu. Practic, acelasi mecanism, pus in diverse carcase ajunge sa aiba diferente de 3-5 ori mai mari de pret. Acelasi ETA, pus intr-un Longines este de 5 ori mai scump decat pus intr-un Atlantic sau Doxa, sa zicem.
Voi mai reveni... Daca gresesc prea mult, scuze!
Razvee

Mesaj de Razvee »

Și la ceasuri este foarte mare diversitate de mecanisme, sigur mai mare decât pe piața auto. Numai că de pe la 2000 de euro în sus.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

adrian baltalunga scrie:Buna seara,
Multumesc tuturor celor care au incercat sa ofere un raspuns.
Sunt putin surprins de raspunsuri, desi citind diverse materiale pe acest forum incepusem sa-mi dau seama ca asa stau lucrurile.
Eu am crezut, intr-o prima faza si mult timp, ca fiecare firma a inceput cu propriile mecanisme, iar ulterior, datorita globalizarii (ca sa sintetizam cauzele) s-a ajuns la situatia actuala - cativa producatori de mecanisme si restul... asamblare si design. Pare putin cuidat si fara rost in sensul ca, daca am compara cu industria de automobile, ar presupune sa existe 2-3 producatori de motopropulsoare + restul mecanicii si multi, multi producatori de caroserii. Stiu ca si in industria auto exista mari producatori de diverse componente, folosite de catre toti, dar parca este mai multa diversitate decat in cazul ceasurilor - sau cel putin asa percep eu. Practic, acelasi mecanism, pus in diverse carcase ajunge sa aiba diferente de 3-5 ori mai mari de pret. Acelasi ETA, pus intr-un Longines este de 5 ori mai scump decat pus intr-un Atlantic sau Doxa, sa zicem.
Voi mai reveni... Daca gresesc prea mult, scuze!

In esenta ati sesizat corect doar ca e vorba de un interval mare de timp. Daca pana in anii `30 diversitatea mecanismelor in house era de-a dreptul uriasa, ulterior oferta de mecanisme s-a restrans simtitor iar aparitia mecanismelor cu quartz a dus la colapsul multor producatorilor. Au supravietuit putini, multe din mecanismele in house actuale fiind mai degraba o justificare ptr. preturile exagerate.
D0RY

Mesaj de D0RY »

cred ca ce vrea omul sa zică, este ca același mecanism ETA XXXXX pus în diferite ceasuri diferă ca preț, dar asta poate și din cauza celorlalte materiale și design . Geam saphir sau nu, curea piele - bratara etc.

Si ca la orice produse cumpărate, se mai plătește notorietatea brandului.
Cred ca cel mai bun exemplu ar fi la haine, unde după părerea mea personala - cam 50% din prețul/produs plătești brandul și nu calitatea.
Scrie răspuns