Sfat achiziție

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
alex.12

Sfat achiziție

Mesaj de alex.12 »

A venit timpul pentru un ceas care isi va avea locul o lunga perioadă de timp alaturi de mine. Nu stiu ce sa aleg, ambele imi plac, desi prezinta diferențe majore, chiar nu stiu ce sa aleg. Orice parere e bine venita. Am asteptat mult timp si inca nu m-am putut decide.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Mircea

Re: Sfat achiziție

Mesaj de Mircea »

Ambele ceasuri valabile, "iconice", însă....... Zenith, clar. Spun asta după ce am cochetat cu ambele modele.

Reverso nu se aseaza bine pe mana mea deloc. Dacă aș alege însă modelul asta, aș merge pe cadran colorat (verde, albastru sau vișiniu). Dacă se plictisești de el.....astea colorate se revând mult mai bine.
Ironia este ca desi la origine e un ceas sport folosit la polo.....el e, de fapt, un ceas f elegant care nu merge la pantaloni scurți nici să-l bati.

El Primero castiga la toate capitolele. Se aseaza bine pe mana, e automat, are data, are cronograf (desi nimeni nu-l foloseste).....și e și frumos cu spume. Mai ales modelul asta ales de tine. Merge și la pantaloni scurți și la cămașă închisă pana la gât.
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Reverso.
El primero găsești mai ușor și într-o varietate mare.
alex.12

Mesaj de alex.12 »

Acum ma duc sa probez Zenith-ul la Galt. Reverso-ul nu il gasesc la noi, dar sunt curios cum arata in realitate.
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Eu nu as cumpăra Zenith nou.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Zenith nou este pentru cei obsedati de:
  • El Primero in carcase de inspiratie vintage
  • El Primero cu cadran cu registre colorate diferit
  • bratara "ladder"
  • toate de mai sus la un loc
Un discount de 20-25% de la un AD la Zenith cred ca se impune musai ca sa merite.
Zar

Mesaj de Zar »

Reverso - colorat.
AR1070-56E
alex.12

Mesaj de alex.12 »

Zar scrie:Reverso - colorat.
Bugetul pe care il am este 5000 Euro. Ambele ceasuri (noi) pe care le am ales sunt in categoria asta de preț. Reverso cel colorat este aproape dublu la pret.
Mircea

Mesaj de Mircea »

alex.12 scrie:
Bugetul pe care il am este 5000 Euro. Ambele ceasuri (noi) pe care le am ales sunt in categoria asta de preț. Reverso cel colorat este aproape dublu la pret.
Asta se rezolva usor. Cumperi pe ala cu cadranul alb si cu un marker permanent il faci ce culoare vrei tu!
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Personal, dacă aș mai avea cronografe in colecție și nu aș avea ceva gen “Tank” case, alegerea ar fi simplă:

Imagine
Vitti

Mesaj de Vitti »

As alege Reverso
alex.12

Mesaj de alex.12 »

Mircea scrie:
alex.12 scrie:
Asta se rezolva usor. Cumperi pe ala cu cadranul alb si cu un marker permanent il faci ce culoare vrei tu!
Dar cine a zis ca vreau sa aiba alta culoare. Imi place foarte mult asa.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Am Zenith la mână chiar acum când tastez, dar în cazul de față aș merge pe JLC. E mai exclusivist și aș zice că se potrivește mai bine cu restul ceasurilor din colecție - Union, Nomos, Zenith Elite, Baumatic etc.
alex.12

Mesaj de alex.12 »

Cu privire la reverso. Presupun ca mecansimul acela cu bilute rezista in timp, dar in momentul in care se întoarce ceasul, nu se va lasa pe carcasa si se va zgaria mereu?
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Alex, nimeni și nimic nu e forever. Ceasurile, de sute, mii, zeci de mii de euro, sunt tot… ceasuri. Cu cât sunt mai rare, evident și piesele de schimb sunt cam la fel de rare și ele. Vrei așa ceva, îți asumi achiziția, îl porți cu grijă. De când sunt pe forum, nu am văzut nici un Reverso la vreun coleg, deci trebuie să cauți păreri ale posesorilor pe alte forumuri, cred eu.
Tehnic vorbind, la o utilizare normala, piesele neavând cine știe ce greutate care să forțeze sistemul de glisare, uzura ar trebui să fie nesemnificativă. Dar este doar părerea mea.
Sincer, eu m-aș interesa la Claudiu, Galt și Horologivm ce anume probleme au întâlnit la modelul acesta, sigur au servisat așa ceva.
Spor.
Scrie răspuns