Omega Seamaster vintage

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
ares_gabriel

Omega Seamaster vintage

Mesaj de ares_gabriel »

Buna seara tuturor!
Cu ceva timp in urma, ceream, aici pe forum, sfaturi cu privire la achizitionarea unui ceas Omega, vintage, conditia esentiala fiind dimensiunea, de 38 mm sau chiar mai mare, dar nu peste 42mm.
Am tot cautat, osciland intre Omega Geneve F300 electronic sau diferite modele Seamaster, modele neaparat cu day-date, chiar daca impresia generala ar fi ca o asemenea complicatie dezechilibreaza armonia unui dial si il incarca prea mult in lateral dreapta..
Dar sa las divagatiile si sa trec direct la subiect:
In final, am reusit sa gasesc un model care sa se incadreze in bugetul alocat (destul de saracut, trebuie sa recunosc! :mrgreen: )
Deci iata-l pe noul venit in colectie, Omega Seamaster Cosmic 2000,automatic, calibrul 1022!
Imagine
Ce-i drept, ceasul nu se prezinta intr-o stare prea buna, dar incet, incet il voi restaura, ca sa devina cat mai prezentabil.
Am multe intrebari, la care v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsuri.
Deci prima intrebare, in seara asta este: stiu ca sticla ceasului ar trebui sa fie cristal mineral, in poza nu stiu daca se vede decent, dar este cam zgariat...Cristalul mineral trebuie sa aiba logo-ul omega in centru? M-am uitat cu o lupa dar nu am gasit nimic de gen. Poate fi reconditionat, adica slefuit?
Multumesc anticipat tuturor care vor dori sa imi raspunda!
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
Adrian73

Re: Omega Seamaster vintage

Mesaj de Adrian73 »

sigla omega pe geam este pe interior asa ca chiar daca a fost polishat sigla nu ar trebui sa dispara
si intradevar este in dreptul axului si se vede bine cu o lupa
Adrian73

Mesaj de Adrian73 »

iar vis a vis de cadran...cautati unul bun si schimbati-l
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Cristalul e cireasa de pe coliva. Incepeti prin a cauta aratatoare potrivite si un cadran decent.
Succes.
https://robswatches.wordpress.com/2014/ ... snic-2000/
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Un moment, va rog! :)
1. Nu am afirmat ca geamul ceasului a fost polisat, nu am de unde sa stiu, cu acest geam a venit ceasul.Eu doar am intrebat daca este obligatoriu ca un cristal mineral de omega sa aiba logo-ul in centru? Eu stiam de asa ceva dar valabil doar la geamurile acrilice. Exista cristal mineral fara logo, dar original Omega?
Daca as sti sigur ca este original, as incerca o slefuire, iar daca nu obtin rezultatele sperate, as cumpara un cristal mineral original, nou...

2. Pt d.nul Alexvintage: aveti dreptate, limbile de la ceaul meu nu sunt maximul...dar sunt originale, potrivite cu indecsii pronuntati in relief., caracteristici acestui tip de dial. Limbile mai lungi, care de fapt imi plac si mie, sunt pt alta versiune de dial, cu indecsii mai lungi, mai subtiri si mai plati, astfel ca limba minutarului si secundarul trec pe deasupra lor fara probleme.
Nu stiti, e posibil totusi montarea unui set de limbi modelul mai lung, pe tipul de dial pe care il are ceasul meu?
Multumesc pt linck, un pic de engleza :mrgreen: tot stiu..

Oricum, peste cateva zile voi posta in rubrica Cumparari un anunt referitor la un dial de Cosmic 2000..deocamdata nu am gasit nimic pe ebay.it, ebay.com sau ebay.de... :?
nihilx

Mesaj de nihilx »

1. Geamul acrilic are logo-ul in mijloc, cel din cristal mineral nu. In cazul de fata nu are de ce sa fie prezent.
Posibil sa se poata reconditiona.

2. Limbile sunt OK pentru acest model -
https://auction.catawiki.com/kavels/121 ... atch-1970s sau
http://electric-watches.co.uk/makers/om ... smic-2000/

3. Cadranul, din pacate, pare prea afectat pentru a putea fi recuperat. Gasirea unui cadran inlocuitor tine foarte mult de noroc, modelele acestea nu au fost extrem de populare si nu stiu cate cadrane pot fi gasite "in libertate" :) Spor in cautari!
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

@nihilx: Te-as pune moderator :wink: raspuns de nota 10, documentat, nu dupa ureche.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Felicitari Gabriel pentru noul tau Omega! Sa-l stapanesti sanatos!

Colegii cred ca au cam lamurit.....ce era de lamurit.

As mai adauga totusi ca acea exfoliere masiva a cadranului la ora 3 duce cu gandul la umezeala intrata
pe la coroana...deci....mecanismul are si el nevoie - cel putin - de o inspectie......ca prima prioritate.

Cadranul poate sa mai astepte si....oricum....exista optiunea rescrierii profesionale.

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Pt service eu as cumpara si o stanga noua.se cam rup fiind subtiri si lungi
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Multumesc tuturor colegilorpentru felicitari si sfaturi!
Acum, intrebarea din seara aceasta, cum e si normal, se refera la calibru:
Stiu ca are calibrul 1022, day date, cred ca e si un calibru produs in house (corectati-ma daca gresesc!) :mrgreen:
Datele tehnice sunt destul de cunoscute, este un calibru cu 28800 de alternante pe ora si 23 rubine...dar as dori si o parere personala a celor care il poseda sau l-au avut: ce impresie v-a lasat?
Si de ce nu, ma intereseaza la ce nivel se situeaza modelele Seamaster Cosmic in ierarhia Omega?
Multumesc anticipat! :)
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Este un calibru mai putin fiabil, atentie la armarea manuala, evitati pe cat posibil s-o folositi .
Mie personal nu mi-a placut acest calibru.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Multumesc d.nule Gherghin!
Oricum evit sa folosesc armarea manuala, nu stiu exact in ce stare este mecanismul ceasului...nu cunosc istoricul sau, daca a fost servisat sau nu recent.
Cel mai posibil, ceasul va ajunge la d.nul Claudiu, o revizie generala zic eu, se impune!
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Cam aici ar fi calcaiul lui Ahile al acestui mecanism.
Din cauza umezelii care a intrat in ceas pe la coronita (se vede pe cadran ce daune vizibile a produs ) in interior ar fi miracol sa nu fie afectate cel putin cele doua rotite , posibil si axul de la coronita...insa pana nu vedeti mecanismul sau mai precis pana nu-l vede un ceasornicar, daunele nu pot fi evaluate asa, doar dupa o poza .
Cu rosu , cu sageti rosii am marcat zona periculoasa .

Imagine
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Cum ziceam, cel mai posibil, va merge la domnul Claudiu. Nu vreau sa fac daune suplimentare incercand sa il desfac singur. De altfel nici nu am cunostintele necesare sa umblu la mecanism. Am inteles ca se desface cu o cheie speciala sau cu aer comprimat.
Inca o data va multumesc! Sunt destul de increzator ca voi reusi sa il reconditionez, sa il aduc intr-o stare cat mai prezentabila!
Scrie răspuns