Cu ceva timp in urma, ceream, aici pe forum, sfaturi cu privire la achizitionarea unui ceas Omega, vintage, conditia esentiala fiind dimensiunea, de 38 mm sau chiar mai mare, dar nu peste 42mm.
Am tot cautat, osciland intre Omega Geneve F300 electronic sau diferite modele Seamaster, modele neaparat cu day-date, chiar daca impresia generala ar fi ca o asemenea complicatie dezechilibreaza armonia unui dial si il incarca prea mult in lateral dreapta..
Dar sa las divagatiile si sa trec direct la subiect:
In final, am reusit sa gasesc un model care sa se incadreze in bugetul alocat (destul de saracut, trebuie sa recunosc!
Deci iata-l pe noul venit in colectie, Omega Seamaster Cosmic 2000,automatic, calibrul 1022!

Ce-i drept, ceasul nu se prezinta intr-o stare prea buna, dar incet, incet il voi restaura, ca sa devina cat mai prezentabil.
Am multe intrebari, la care v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsuri.
Deci prima intrebare, in seara asta este: stiu ca sticla ceasului ar trebui sa fie cristal mineral, in poza nu stiu daca se vede decent, dar este cam zgariat...Cristalul mineral trebuie sa aiba logo-ul omega in centru? M-am uitat cu o lupa dar nu am gasit nimic de gen. Poate fi reconditionat, adica slefuit?
Multumesc anticipat tuturor care vor dori sa imi raspunda!