Doxa Syncron

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
abarth_mcm

Doxa Syncron

Mesaj de abarth_mcm »

Imi doream de ceva timp un doxa vechi care sa arate bine
Din ce am vazut, inclusiv pe olx sau diversi colectionari ori targuri, putine doxa au carcasa si cadranul in stare buna...nu stiu de ce....

Asa am ajuns sa cumpar acest DOXA Syncron. O sa revin si cu poza a mecanismului.
M-ar interesa ce anume stiti despre acest model

Imagine
Imagine

Ca si plus-uri ar fi:
-cadranul este in stare impecabila, arata aproape perfect ! (in poza apar niste pete care nu sunt reale)
-functionarea f buna
-carcasa este perfecta pe exterior. pe interior are un pic luat suflarea cu Au, dar nu ma deranjeaza.

Ca si minus-uri ar fi:
-geamul e usor zgariat si din acest considerent ceasul nu isi pune in evidenta cadranul superb
-coronita mai mult ca sigur nu e originala - nu are logo-ul Doxa si e f usor diferita la nuanta de galben Au. Deci clar nu e originala.
Zar

Re: Doxa Syncron

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

multumesc, asa mi s-a spus si mie ca ar fi un ETA, dar nu stiam exact
ceasul a existat din cate am inteles si in varianta simpla nichelata, adica nesuflata cu Au.
Zar

Mesaj de Zar »

Ambele variante sunt alama placate Cr/Au si capac otel.
Fabricat in anii '70.
Coroana originala are sigla ''Synchron'' ca si pe cadran.
Informativ : exista si modelul cu data din Au - masiv (14K) rar intalnit.

http://ceasuridemana.ro/doxa-synchron-d ... 90210.html
Ultima oară modificat 08 Noi 2015, 21:44 de către Zar, modificat de 2 ori în total.
AR1070-56E
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

superba varianta cu data
plus ca e si din Au.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Arata binisor carcasa. Se gasesc si ceasuri Doxa vintage cu carcasa din otel inoxidabil in cazul in care va doriti unul cu o carcasa impecabila.
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

da aceasta a mea arata bine, cel putin pe exterior e f ok fara defecte

pe interior are acea mica problema dar nu e deranjanta pt ca nu se vede cu ceasul purtat la mana

ramane sa ii rezolv doar problema cu geamu zgariat. legat de coronita originala, nu prea cred ca pot gasi si mai ales sa merite investitia.

din otel inoxidabil e alta treaba intr-adevar, probabil o sa caut si asa ceva in viitor.

am gasit fix acest model de Syncron, dar placat cu cr. Sa vedem daca il voi si cumpara in final. Insa nu are cadranul impecabil ca acesta placat cu Au...si asta ma tine pe loc in achizitie..altfel l-as fi cumparat instant ca sa am si perechea sa.
danny

Mesaj de danny »

Dragos M are dreptate, exista si doxa in otel, cel mai intalnit model este "conquistador" cu dublu calendar....alte modele in inox sunt putin mai rare....In alta ordine de idei, ca persoana care detine mai multe doxa in colectie, eu v-as sfatui sa nu va aruncati la primul "synchron" cromat pe care-l gasiti, nu este un model rar, se gaseste, si daca aveti suficienta rabdare puteti gasi unul in stare buna sau foarte buna....exemplare bune apar periodic....trebuie doar sa fiti pe faza :) Ca si atlantic, cele mai multe doxa nu s-au pastrat in stare buna pentru ca au fost purtate intens...fiind destul de scumpe pentru acele vremuri, nu-si permitea multa lume sa le cumpere si sa le tina degeaba in sertar....si cele mai multe avand carcase placate cu aur sau cromate, evident ca a intervenit uzura
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

alta sugestie:

Imagine
Imagine
Scrie răspuns